Miksi kukaan ei tee mitään?

Valvoja: Hallitus

Tehoautoilija
Viestit: 712
Liittynyt: 06.08.2007, 09:49:46
Viesti:

Miksi kukaan ei tee mitään?

Viesti Kirjoittaja Tehoautoilija » 08.09.2010, 10:24:30

Siis kukaan ilmastoskeptikko. Viholliseltahan se tekeminen sen sijaan sujuu
Kansalaisjärjestöjen ilmastolobbarit tapaavat tämän ja huomisen päivän aikana kansanedustajia.
...
Kaikkiaan ilmastolobbareita on 60 ja he tapaavat kahden päivän aikana 40 kansanedustajaa.

Olivat eilen YLEn päätuutisissa telkkarissa. Kun taas täällä ilmastoskeptikkoleirissä näyttää suurin saavutus olevan numeroa vaihtavan Lorentzin kanssa vänkääminen ja ihmettely onko kahannin trolli vai oikeasti sekaisin (yv-keskustelun perusteella väitän, että kahannin kreationistia esittävä evolutionisti, joka trollaa täällä mustamaalakseen sekä kreationisteja että ilmastoskeptikoita). Joillakin on siis aikaa tyhjänpäiväiseen vänkäämiseen jollain mitättömällä foorumilla (sorry Pasi et al., mutta ei tätä lue kuin kourallinen ihmisiä, ja niistäkin suurin osa ilmeisesti jo valmiiksi ilmastoskeptikoita), mutta kun pitäisi esim mennä eduskuntatalon eteen mieltä osoittamaan ja (mahdollisesti) sitä kautta TV1:n pääuutislähetykseen ja miljoonien ihmisten tietoisuuteen, niin eipä sitä aikaa enää löydykään.

Vai onkohan kyse ihan muusta kuin ajan puutteesta? Ehkä tämä ilmastoasia onkin eräillä vain tekosyy vänkäämiseen? Vänkääminen kun tuntuu olevan eräillä suurta huvia (esim eräällä toisella keskustelupalstalla eräät ovat avoimesti tunnustaneet, että ei heitä asiat oikeasti kiinnosta, vaan väittely on heille lähinnä puhdasta viihdettä). Vai olisiko kyse rohkeuden puutteesta? Sehän on ihan eri asia huudella nimimerkin takaa jollain mitättömällä foorumilla kuin mennä ihan fyysisesti julkiselle paikalla ("Mitähän ne työkaveritkin sanoisi jos tunnistaisivat naamani?").

Tässä näyttää myös olevan jonkinlainen muna-kana ongelma yhdistyksen johdon ja jäsenistön välillä, johtoa ei kiinnosta organisoida mielenosoituksia ja lobbauksia "kun ei niihin kuitenkaan jäsenet tule", ja jäseniä puolestaan ei pahemmin sytytä kun johdolla on asenne "ohimennen mainitsemani kutsu ei saanut aikaan valtavaa ryntäystä, joten unohtakaa koko asia".

Toisaalta, omapahan on ongelmanne, minähän erosin jo keväällä, useasta eri syystä. Joita kukaan ei sitten ole vaivautunut kysymään, kertonee sekin jotain sekä johdosta että jäsenistöstä. Jos mitään jäsenistöä enää on, jäsenmäärääpalkki näyttää hävinneen ajat sitten...
.

Tronic
Viestit: 339
Liittynyt: 15.08.2010, 16:38:00

Re: Miksi kukaan ei tee mitään?

Viesti Kirjoittaja Tronic » 08.09.2010, 11:14:44

Osallistuisin mielelläni Ilmastofoorumin tapahtumiin, mutta kun niistä ei tosiaan ole tiedotettu asianmukaisesti. Enemmän toimintaa ja tapahtumille laajaa mainontaa medioiden kautta (lehdistötiedotteet) ja nettifoorumeilla. Myös IRC ja yhteisöpalvelut pitää muistaa, mutta toisaalta mainonta ei saa olla pääosin niiden varassa (Facebook-aikana varsin yleinen virhe).

Näkisin toiminnassa mielelläni myös kampanjointia hyvän ilmastotutkimuksen ja maltillisten ratkaisujen puolesta, enkä pelkkää vänkyröintiä kulutuksen rajoittamista vastaan tai tieteellistä debattia (johon konsensukset ja sitä kautta kampanjointi eivät kuulu). Toisaalta en pidä puhtaasti ilmastopolitiikkaan perustuvaa lähestymistapaa hyväksyttävänä, eli järjestön toiminnasta ei saa jääsä sellaista kuvaa että sama se onko CAGW totta, kunhan ei tule päästöveroja. Ainakin minulle totuus on tärkein, vaikka tavoitteeseen usein pääsisi helpommalla tosiasiat sivuuttamalla.

juakola
Valvoja
Viestit: 482
Liittynyt: 07.02.2010, 02:05:48

Re: Miksi kukaan ei tee mitään?

Viesti Kirjoittaja juakola » 08.09.2010, 22:27:00

Vihreiden Leo Straniusta lainaten: "Tilanne on huolestuttava!". Löytyykö yhdistyksestä ketään, kenellä olisi paukkuja järjestää jokin vastatempaus?

Jonde
Viestit: 22
Liittynyt: 08.03.2009, 17:13:33

Re: Miksi kukaan ei tee mitään?

Viesti Kirjoittaja Jonde » 09.09.2010, 06:50:31

Pitäisi olla jo eläkkeellä että uskaltaisi jotain tehdä. Jos nimi tulee tunnetuksi niin tutkijan pätkätyöllä voi työkkäri kutsua pikasesti. Ei uskalla, pitäähän sitä perhe elättää. Uskon että tämä on monelle tuttu tilanne.

Tronic
Viestit: 339
Liittynyt: 15.08.2010, 16:38:00

Re: Miksi kukaan ei tee mitään?

Viesti Kirjoittaja Tronic » 09.09.2010, 13:12:39

Valtion tutkimustoimintaan (TKK ja VTT etunenässä) pitäisi kyllä saada totaalinen uudistus, jossa taattaisiin työntekijöille kansalaisen perusoikeudet. Näissä laitoksissa on palkkataso todella huono, mutta siitä huolimatta työsopimukset ovat nyt yritystoiminnan huumassa pahimmasta päästä. Aiemmilla valtion työmääräyksillä palkka oli olennaisesti sama, mutta ehdot työntekijän kannalta paljon paremmat. Myös työsopimuksiin on jäänyt käytäntö määräaikaisten sopimusten loputtomasta ketjuttamisesta, sen sijaan että tehtäisiin vakituinen työsopimus.

Hyviä lähtökohtia olisivat:
- vakituinen työsopimus kaikille yli vuoden töissä olleille
- ei rajoituksia työntekijän esiintymiseen yksityishenkilönä (myös poliittinen toiminta sallittava rajoituksetta, vaikka kyse olisi esim. pedofiilipuolueen jäsenyydestä)
- ammattiliittojen jäsenyys sallittava rajoituksetta (nykyisin työsopimus kieltää ammattiliittoon kuulumisen tai liittymisen tietyin ehdoin¹)
- mahdollisuus edes keskustella työsopimuksen ehdoista (TKK ei keskustele)
- kaiken edes osittain julkisrahoitteisen tutkimuksen yms. tulosten julkaisu laitoksen sivuilla vapaalla käyttöoikeudella (public domain)

¹) Minulla ei valitettavasti ole sopimuspaperia tässä, joten en pysty sanomaan mikä muotoilu tarkkaanottaen oli.

Harmi kyllä näille asioille ei tapahdu mitään, ellei määräys tule ylhäältä, eli käytännössä (Suomen) hallitukselta. Sellaista määräystä tuskin on tulossa, sillä hallitukselle tuntuu nykylinja kelpaavan mainiosti.

Irtisanouduin TKK:lta vajaa vuosi sitten, kesällä olin jo tuplapalkalla töissä pienyrityksessä ja hiljattain sain kaksi erittäin hyvää työtarjousta ja olen nyt aloittamassa työt nelinkertaisella palkalla TKK:n maksamaan palkkaan verrattuna. Kummallista kyllä, nyt allekirjoittamastani työsopimuksesta pystyi keskustelemaan (sain siihen haluamani muutokset ilman vastarintaa) ja sen ehdot ovat paremmat kuin TKK:n työsopimuksen. Sopimus on myös suoraan vakituinen, joten työnantaja ei voi lopettaa sitä tai heikentää ehtoja yksipuolisesti miten huvittaa.

Vastaa Viestiin