Relanderin kolumni

Valvoja: Hallitus

Avatar
pasi
Valvoja
Viestit: 1129
Liittynyt: 15.07.2007, 13:23:23
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

Relanderin kolumni

Viesti Kirjoittaja pasi »

Jukka Relander on näköjään kirjoittanut kuukausi takaperin ihan asiallista tekstiä Uusisuomi.fi:ssä: http://www.uusisuomi.fi/blogit/jukkarel ... na-tekosyy

Itse kannatan ydinvoimaa ja vesivoimankin lisäämistä (tekoaltaat), mutta muuten aikalailla Relanderin kanssa samoilla linjoilla voisin nähdä tässä asiassa olevani. Esimerkiksi ydinvoimaa tulee perustella sen omilla ominaisuuksilla, eikä sotkea AGW-alarmismia mukaan. Ilmastonmuutoksesta on todellakin tullut ihana tekosyy ja juuri sen takia erilaisten torjuntatoimien kannatus on laajaa yli puoluerajojen ja juuri siksi meidän (GreenFreen) työmme on niin pirun vaikeaa. Mutta yritetään nyt silti auttaa saamaan ne oikeat luontoarvot takaisin ympäristökeskusteluun.
Pasi J. Matilainen
Puheenjohtaja, Ilmastofoorumi ry

Tapsa
Valvoja
Viestit: 2944
Liittynyt: 19.02.2008, 16:35:15

Re: Relanderin kolumni

Viesti Kirjoittaja Tapsa »

Hyvä ja asiallinen kirjoitus, vaikka Relander näyttää ilmastonmuutokseen uskovankin.

Olipa masentavaa kuunnella eilen eduskunnan "ilmastokeskustelua"! Miten voi koko porukka olla niin yksimielistä?

Pekkarinen nyt tietenkin oli aivan elementissään, oikein pahaa teki.

Onneksi PTT vähän sohaisi muurahaispesää tuomalla julki arvionsa Pekkarisen ym. aikaansaannosten hintalapusta. Sehän nyt on ihan selvää, että näitä kemijärviä tulee kohta runsaasti lisää ja eri aloilta.

Atte Korhola oli pari päivää sitten YLE:n haastattelussa keskipäivän "kyselytunnilla". Hänhän on mielestäni sentään varsin asiallinen, vaikka uskookin viralliseen totuuteen. Lopuksi hän totesi, että tämä kasvihuonekaasujen suoranainen vaikutus on kaikkein helpoin fysikaalinen ilmiö ilmastonmuutoksessa. Olkoon niin, mutta sitä suuremmalla syyllä kaipaisin myös virallisen totuuden siitä, että kuinka paljon esim. CO2:n tuplaantuminen ilmakehässä yksin lämmittää ilmakehän alakerroksia.

Onko virallisen totuuden mukaan CO2:lla jokin muukin lämmittävä mekanismi kuin infrapunasäteilyn vaimennus.

Jos pelätään jotain ketjureaktiota pelkän lämpövaikutuksen takia vaikkapa vesihöyryn lisääntymisen myötä, hiilidioksidin vaikutuksen täytyy yksin olla useita asteita, koska onhan ilmakehä lämmennyt ennenkin eikä ketjureaktiosta ole näyttöä. Jos ketjureaktio on tullutkin, niin mikä sen on sitten pysäyttänyt ja kääntänyt lämpötilat laskuun?

taistogunnar
Viestit: 21
Liittynyt: 18.11.2007, 20:31:05

Re: Relanderin kolumni

Viesti Kirjoittaja taistogunnar »

pasi kirjoitti:Itse kannatan (--) vesivoimankin lisäämistä (tekoaltaat), (--) Mutta yritetään nyt silti auttaa saamaan ne oikeat luontoarvot takaisin ympäristökeskusteluun.


:roll:

Vastaa Viestiin