Ekomodernismi

Valvoja: Hallitus

Avatar
pasi
Valvoja
Viestit: 1129
Liittynyt: 15.07.2007, 13:23:23
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

Ekomodernismi

Viesti Kirjoittaja pasi »

En ole vielä täysin syvällisesti perehtynyt aiheeseen, mutta pintapuolisella tutustumisella ekomodernismi vaikuttaa melko selväjärkiseltä touhulta, erityisesti verrattuna muihin ympäristöjärjestöihin. Ilmastouskovaisia toki, mutta jos sitä ei katsota. Jätän linkin tähän, vilkaiskaa muutkin: Ekomodernismi.fi.

(Löysin tuon googlettamalla ilmastofoorumia, murobbs:n jossain ketjussa ekomodernisteja verrattiin ilmastofoorumin foliohattuihin... :D )
Pasi J. Matilainen
Puheenjohtaja, Ilmastofoorumi ry
Heikki Jokipii
Viestit: 332
Liittynyt: 19.07.2007, 08:26:40
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Ekomodernismi

Viesti Kirjoittaja Heikki Jokipii »

Minulla on ihan sama tuntuma. Tämä on todella mielenkiintoinen kansalaisliikkeen alku.

Siinä yritetään nyt todella irtiottoa vihreästä dogmatismista. Niinpä - vaikka todellakin siellä ilmastonmuutokseen uskotaan - meillä saattaisi kuitenkin olla mahdollisuuksia jopa dialogiinkin sen kanssa! :)
Heikki Jokipii
Viestit: 332
Liittynyt: 19.07.2007, 08:26:40
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Ekomodernismi

Viesti Kirjoittaja Heikki Jokipii »

Selvennän edellistä:

mm. Bjørn Lomborg on saanut ansaitsematonta mainetta "ilmastoskeptikkona" - mitä hän ei ole. Mutta hänen ansionaan - meidän aitojen ( :) ) skeptikkojen näkökulmasta - on tietysti se, että hän on suhteuttanut riskejä. Ja erilaisia aikatauluja: mitä - vaikka ilmastonmuutos olisikin/onkin totta - kannattaa tehdä nyt tai ensin. Maailman parantamiseksi.

Jotain tällaista tarkastelua voisi olla odotettavissa näiden "ekomodernistienkin" taholta.

***

Ihan jo sen pohjaöta, että meidän Suomen eräs "guru" ilmastonmuutosasiassa, eli Markku Kulmala on jo jonkin aikaa puhunut siitä, että meillä on 40 vuotta aikaa reagoida ilmastonmuutokseen. Sitten varmaan hänen mielestään on kaikki liian myöhäistä, mutta 40 vuotta toisaalta on - ihan oman kokemuksen pohjalta sanottuna - melkoisen pitkä aika.
unbiased
Viestit: 1539
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: Ekomodernismi

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Vilkaisin liikkeen ideoita ja silmiin pisti
We see the rapid development and deployment of advanced nuclear energy technologies as a necessity in reducing global fossil fuel consumption, not as a choice among competing options.


Pyritään siis eroon fosiillisten polttoaineiden käytöstä. Näiden suurin tuottaja on Venäjä ja seuraavaksi Arabimaat. Joku rahoittaa yhdistyksen tomintaa, kuka? Eiköhän tämänkin takana ole US-vallanpitäjät, joiden tavoitteena on Venäjän ja arabimaailman vaikutusvallan vähentäminen taloudellisin keinoin. Kaikessa hiljaisuudessa USA kuitenkin etsii uusia öljynporauskohteita mm. Alaskasta.

Jos ajatukseni tuntuvat oudoilta, voisi lukea perustellun tutkimuksen kulttuurien kamppailusta, joka on julkaistu 1996. Julkaisusta on kulunut 20 vuotta, kirjan kuvailemat jännitteet ovat vain kasvaneet. Pyrkimykset kiristää EU:n ja Venäjän välejä toimivat hienosti USA:n toivomalla tavalla. Ilmastonmuutostutkimuksen miljardi sijoitukset tuottavat hyvää tulosta, kun EU:n taloudella menee huonosti eikä EU ole kilpailuongerlma US-taloudelle. USA ei ilmastotalkoisiin ole kummemmin osallistunut. Kalistelee kuitenkin aseitaan Euroopan rajoilla, joiden seurauksena EU joutuu hoitamaan pakolaisongelmaa.
Huntington esittää teoksessaan Kulttuurien kamppailu ja uusi maailmanjärjestys, että kylmän sodan jälkeen maailma on siirtynyt kaksinapaisuudesta eli kahden supervallan, Neuvostoliiton ja Yhdysvaltojen, vastakkainasettelusta kuuden tai seitsemän merkittävän kulttuurin kamppailuun, joiden taustalla vaikuttaa vahvemmin politiikan sijasta kulttuuri ja uskonto. Termistä clash of civilization käytetään suomeksi usein muodon ”kulttuurien kamppailu” ohella muotoa ”sivilisaatioiden yhteentörmäys”.
Vastaa Viestiin