Luotettavan median puolesta

Valvoja: Hallitus

Tapsa
Valvoja
Viestit: 2944
Liittynyt: 19.02.2008, 16:35:15

Luotettavan median puolesta

Viesti Kirjoittaja Tapsa »

Älkää sortuko valemedian lukijoiksi. Oikea media tarkistaa lähteensä ja korjaa virheensä, vai mitä Pasi?

Eiku oikeaa mediaa etsimään.

http://dynamic.hs.fi/2016/paatoimittajat/

unbiased
Viestit: 1383
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: Luotettavan median puolesta

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Allekirjoittaneille päätoimittajille pitäisi teroittaa, että pitää olla ottamatta konsensuksen kantaa asioissa, joiden ymmärtämiseen ei oma koulutus riitä. Konsensus tuskin koskaan historiassa on ollut oikeassa.

Sosiaalista mediaa ei voi moittia muuta kuin siitä, että kielen käyttö on monesti alatyylistä. Monesti siinä totuus tulee paremmin esille kuin toimittajien poliitikkoja tukevissa kannanotoissa, tarkoituksena edistää Suomen poliittista konsensusta, jossa erimielisyydet joudutaan sulkeman pois keskustelusta. *) Päätoimittajien kannanotto vahvistaa, että Suomi ei ole läntisen kulttuurin maa.

Päätoimittajien johtama media haluaa pitää suomalaiset uutispimennossa. Siitähän heidän kannanottonsa on mitä selvin todiste. Suomen sosiaalisen mediankin tulisi näköjään kuulua päätoimittajakaartin sensuurin valvontaan ja kieltää kilpailu tietojen välittämisessä. Tähän on jo EU-tasollakin pyrkimystä Kiinan esimerkin mukaisesti. Internet yhteyksiä pitäisi EU:ssa parantaa, jotta kaikissa maissa olisi mahdollista olla yhteydessä oman operaattorinsa palvelun avulla halvalla. OK, mutta operaattoreille suunnitellaan oikeutta valita, mitä yhteyksiä verkossa voi käyttää.

*) Miksi joudutaan? Kolmesta puolueesta yleensä kaksi on päässyt nauttimaan vallasta. Vaaleissa pääseminen kahden joukkoon on ollut onnen kauppaa. Siski tavoitteet on ollut valittava niin, ettei suuria eroavaisuuksia ohjelmissa ole, jotta voi päästä mukaan, jos vaaleissa on kahden parhaan joukossa. Huippuunsa konsensus eteni Kataisen sateenkaarihallituksessa, kun perussuomalaiset alkoivat sotkea kuvioita. Päätoimittajajoukko ei muuhun pysty, kuin puhumaan puolueitten kannatuksesta ja poliitikoista. Päätoimittajat keskittyvät poliitikkoihin, kun ei ole aavistustakaan, miten Suomen kehitytymistä tulisi suunnata. Kansalaisten kritiikki tulisi estää sensuroimalla SOMEa.

Vastaa Viestiin