Uhkailut, syytteet tai oikeusprosessit

Valvoja: Hallitus

unbiased
Viestit: 1453
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: Uhkailut, syytteet tai oikeusprosessit

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Ei kai presidentin vaalit ole vaalit, kun Niinistö on jo leimattu seuraavaksikin presidentiksi. Kyse oli tietysti seuraavista eduskuntavaaleista.

Niinistön mielestä ilmastonlämpeneminen on suurin uhka Suomelle. Olisi vain varmentanut tarkoittaako hän poliittista uhkaa vain todellista lämpenemisuhkaa. Otti poliitikkona tuollaisen kannan, koska katsoo sen olleen paras mahdollisuus saada kannatusta ja sitten myöhemmin tarvittaessa väittää kysymyksessä olleen ilmastopolitiikan.
Avatar
BorisW
Viestit: 1779
Liittynyt: 08.08.2007, 10:38:11
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Uhkailut, syytteet tai oikeusprosessit

Viesti Kirjoittaja BorisW »

Tarkkaan sanottuna Sauli Niinistön uuden vuoden puhe oli varsin maltillinen vaikka noudattikin IL:n levittämää doktriinia:

Elämme koko ihmiskunnalle ratkaisevia aikoja. Ilmastonmuutos ei ole mielipidekysymys vaan todellinen uhka. Monille meistä ymmärrys siitä on tullut myöhään ja olisi tullut vielä myöhemmin ilman niitä ihmisiä, jotka herätystä ovat soittaneet. Hyvä kun herättivät!

Nyt on toiminnan aika, ei tavalliseen tahtiin, vaan nopeasti. Olemme takamatkalla.

Suomi ottaa ja kantaa vastuuta. Olemme sitoutuneet Pariisin sopimuksen toimeenpanoon ja juuri lisänneet kansainvälistä ilmastorahoitustamme. Myös suomalainen cleantech-teollisuus on mukana kehittämällä kestäviä ratkaisuja.

Jokaisen meistä on otettava ja kannettava vastuuta; elämäntapamme tuottaa kriittiseksi käyvää kuormaa planeetallemme. Maailma ei ole vain meitä varten, se on jatkuvuutta varten. Ja se meidän on turvattava.


Tämä puhe noudattaa vain meidän eri hallitusten tekemiä ilmastopäätöksiä NÄITÄ PITÄÄ EDELLEEN VOIMAKKASTI KRITISOIDA, koska mielestäni Niinistö saattaisi vielä fiksuna miehenä korjata ajatuksiaan.
Carbonautti
Viestit: 927
Liittynyt: 01.09.2015, 19:59:12

Re: Uhkailut, syytteet tai oikeusprosessit

Viesti Kirjoittaja Carbonautti »

WUWT-sivustolla käytetään kovaa kieltä:
...these idiots don’t think to check history for flooding there, because, well, that would be inconvenient.

Mistähän on kysymys?

Kysymys on Pariisin kaupungin johdosta, joka on tutkimassa mahdollisuuksia haastaa fossiiliteollisuus oikeuteen Pariisin tulvista:
...The City of Paris decided today to explore possibilities to sue the fossil fuel industry for causing climate damages, following the example of New York and other US cities.

The city council also decided to lobby other major cities such as London to ban fossil fuels from their investments through the C40 Cities Climate Leadership Group, of which the mayor of Paris Anne Hidalgo is president.

Tämän luettuani ymmärsin, miksi Anthony Watts käytti niin kovaa kieltä.

Onni onnettomuudessa on se, että Helsinki ei kuulu ym. C40-kaupunkien joukkoon.

Linkit:
https://wattsupwiththat.com/2018/02/06/the-city-of-paris-goes-full-stupid-threatens-climate-lawsuit-over-flooding/

http://www.c40.org/cities
unbiased
Viestit: 1453
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: Uhkailut, syytteet tai oikeusprosessit

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Tehoautoilija kirjoitti:Kannattaa siis nyt pressanvaaleissa äänestää Lauraa, ja sitten seuraavissa eduskuntavaaleissa Perussuomalaisia. Varsinkin kun sitä omaa puoluetta ei näköjään yritettykään saada aikaan. Vihreäthän ovat hylänneet omat juurensa, siis luonnonsuojelun, niin totaalisesti, että poliittinen "ekologinen lokero" olisi kyllä ollut olemassa, ja on edelleenkin.
.

Aika moni äänestikin Huhtasaarta, joka on leimattu äärioikeistolaiseksi* ja äänesti siitä huolimatta, että media kohteli häntä halventavasti ehdokkaita esiteltäessä ja haastateltaessa. Jos todella on vastaan ilmastonmuutospolitiikkaa, on syytä äänestää perussuomalaisia.

Nyt presidentiksi valittiin mies, jonka suurin huoli on ilmastonmuutos, ainakin sellaisen mielipiteen ilmaisi vaalikoneissa. Mutta hän on takinkääntäjä ja muuttaa ajatteluaan poliittisten päämäärien mukaisesti, kuten on tehnyt ennenkin, jos siitä on hänelle tai hänen edustamalleen puolueelle etua.

* kansan etua ajavia poliitikkoja rehellisesti voidaan sanoa kansallismielisiksi, mutta käytetään natsi=nationalisti=kansallismielinen nimitystä, kun halutaan mustamaalata. Kun kansallismielisyys meni yli äyräiden, aiheutetusti äärinationalisteille keksittiin pilkkanimi, natsi. Nyt Suomen vallanpitäjiä voidaan hyvin sanoa internatseiksi=ääriglobalisaation kannattajiksi, koska ilmastopolitiikallaan ja rajavalvonnan laiminlyönneillään aiheuttavat Suomen kansalle suuria taloudellisisa menetyksiä.
Avatar
BorisW
Viestit: 1779
Liittynyt: 08.08.2007, 10:38:11
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Uhkailut, syytteet tai oikeusprosessit

Viesti Kirjoittaja BorisW »

Ohessa lyhyt viesti skeptikko tutltani Kanadasta. Michael Mann on nostanut häntä vastaan syytteen herajilusta...
Timin tämänhetkinen tilanne on pelottava, kolleegat ovat yrittäneet lohduttaa???: (en viitsi kääntää suomeksi, sillä oletan meikäläisten ymmärtävän englantia sen verran, että asia selviää)

Defamation Case Against Tim Ball Thrown Out By Judge
Thanks for the kind words and moral support from all. I can add that my legal bills to date are $600,000 and will be double that if and when the Mann lawsuit is over.

I cannot recover costs or sue for damages at the moment because Weaver has filed an appeal. This use (misuse) of the law to silence and bully should be deeply disturbing to all.

There is, for me, an equally troubling part because the judge's opening remark was that this court will not be used to settle the global warming debate. This is the theme of all courts that they are not qualified to adjudicate on the science. Scalia made the same point when hearing the EPA versus the State of Massachusetts case. Despite that the judge made very caustic and negative comments about the paper at the centre of the lawsuit. How could he do that if he doesn't know the science?

Science is central to our modern society and has been for at least 200 years, so why have the courts not got up to speed on science and scientific conflicts. One of the problems I had when finding a lawyer was to find one who could understand the science. Almost all lawyers are arts graduates.

Finally, I was very grateful, that my lawyers fought to get my witness statements into the court record and that was done without opposition. However, even there the direction it the witnesses was to make their statement understandable to the court. Incidentally, Weaver did not call single witness.

Now we prepare for the Mann trial, which has also dragged on for 7 years.

It is dangerous to be right in matters where established men are wrong. Voltaire.

Truth never dies, but lives a wretched life. Yiddish Proverb.

Tim Ball

Aiheesta lisä tietoa: https://principia-scientific.org/breaking-climatologist-dr-tim-ball-wins-epic-libel-court-battle/
unbiased
Viestit: 1453
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: Uhkailut, syytteet tai oikeusprosessit

Viesti Kirjoittaja unbiased »

LInkissä mainittiin kirja
In 2010 Ball had joined with a forward-looking group of climate researchers exposing grave flaws in the greenhouse gas theory, the cornerstone of the science of man-made global warming. Ball was lead author of their book ‘Slaying the Sky Dragon: Death of the Greenhouse Gas Theory’

amazon.con kirja löytyy alle 30$ ja esitteessä
Nine leading international experts methodically expose how willful fakery and outright incompetence were hidden within the politicized realm of government climatology. Applying a thoughtful and sympathetic writing style, the authors help even the untrained mind to navigate the maze of atmospheric thermodynamics. Step-by-step the reader is shown why the so-called greenhouse effect cannot possibly exist in nature.

Kuva
Hankin tuon kirjan heti, kun pääsen Suomeen. Olenhan näilläkin sivuilla kritisoinut kasvihuoneilmiötä. On mukava nähdä näiden klimatologien tai fyysikoiden todisteet. *)

Oikeustapauksena tämä ennustaa tulevaa. Tutkimuslaitokset ainakin Suomessa ja luultavati muuallakin saavat pääosan rahoituksestaa poliittisilta päättäjiltä. Ne tutkijat saavat eniten rahaa, jotka tekevät poliitikkojen mielestä tärkeintä tutkimusta. Tämä on johtanut siihen, että tutkijoista on tullut palkkatyöläisiä. Kun rehelliset tutkijat kumoavat työläisten virheitä tieteellisin perustein, tiedetyöläinen ei tietenkään pysty kritiikkiä tieteellisesti kumoamaan. Siispä otetaan oikeuslaitos avuksi, nostetaan syyte herjaamisesta. Saapa nähdä, mihin tämä johtaa. Luultavasti keskiaikaan, koska tuomarit valitsee tuomarinvalintalautakunta, joka valitaan poliittisesti ja presidentti valitsee korkeimmat tuomarit. https://oikeus.fi/tuomioistuimet/fi/ind ... nta_0.html

*)Yksinkertaisin todistehan on siinä, ettei alemmasta lämpötilasta voi siirtyä LÄMPÖenergiaa kasvihuonekaasujen johdosta korkeampaan lämpötilaan. Triviaali väite kuuluu näin: Kasvihuonekaasut pidättävät osan maan säteilystä ja säteilevät saman energiamäärän puoliksi takasin maan pinnalle ja puoliksi avaruuteen. Tämä puolikas säteilyä nostaa maan pinnan lämpötilaa. On suhteellisen helppo näyttää väite ristiriitaiseksi.

Lisäksi hiilidioksidia on niin paljon jo nyt ilmakehässä, että 10 metrin matkalla pidättyvästä säteilyn osasta absorboituu 99.5%. (CO2 molekyylin vaikutusala tulevalle säteilylle on mitättämän pieni mutta molekyylejä riittävästi, että 10 metrin matkalla säde kuitenkin osuu 0.995 todennäköisyydella johonkin molekyyliin.) Molekyyli virittyy mutta viritys purkautuu nopeasti, jolloin samanlainen säteilyfotoni lähtee satunnaiseen suuntaan. On helppo näyttää, että kaikki (ei vain puolet) hiilidioksidin pidättämästä säteilystä absorboituu lopulta takaisin maan pintaan. Pitoisuuden kaksinkertaistuminen luonnollisesti lyhentää matkan 5 metriin, jolla ei ole merkitystä tyapahtuuhan ilmiö maan pinnan lähellä ja ilmakehän tiheä osa on 10 km korkea.
Carbonautti
Viestit: 927
Liittynyt: 01.09.2015, 19:59:12

Re: Uhkailut, syytteet tai oikeusprosessit

Viesti Kirjoittaja Carbonautti »

unbiased kirjoitti:...Siispä otetaan oikeuslaitos avuksi, nostetaan syyte herjaamisesta...

Onkin viisasta kritisoida asioita eikä henkilöitä. Silloin ei ole pelkoa syytteistä.
unbiased
Viestit: 1453
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: Uhkailut, syytteet tai oikeusprosessit

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Carbonautti kirjoitti:
unbiased kirjoitti:...Siispä otetaan oikeuslaitos avuksi, nostetaan syyte herjaamisesta...

Onkin viisasta kritisoida asioita eikä henkilöitä. Silloin ei ole pelkoa syytteistä.

Oletko lukenut kirjan ja tiedät, että on herjattu henkilöitä. Jokuhan voi ottaa aina kritiikin tekemisistään herjauksena ja nostaa oikeusjutun. Uskoisin, että kirjan tekijät ovat oikeita tiedemiehiä ja valitsevat sanansa, mutta palataan asiaan, kun olen kirjan hankkinut. Kirjan nimi on hyvin valittu, Tappamassa taivaan lohikäärmettä, enkä ihmettele että jotkut lohikäärmeen luojat pitävät nimeä herjauksena. Sitähän se onkin ansaitusti, kuvaannollinen kasvihuoneilmiön muodostama energialähde, joka tuo lisää lämpöenergiaa maapallolle.
Yritin selvittää kirjoittajien taustaa ja löysin kirjan netistä.

Tim Ball kertoo Miichael Mannin lätkämailasta, siihen liittyvistä tilastollisista virheistä ja vuotaneista sähköposteista. Lätkämaillan lavan kärki on saavutettu ja käyrä on muuttunut vaakasuraksi, kuten lätkämailassa kuuluukin. Vahinko ettei vartta aikoinaan suoristettu enempää.:)
Kuva
Carbonautti
Viestit: 927
Liittynyt: 01.09.2015, 19:59:12

Re: Uhkailut, syytteet tai oikeusprosessit

Viesti Kirjoittaja Carbonautti »

unbiased kirjoitti:...Oletko lukenut kirjan ja tiedät, että on herjattu henkilöitä...

En ole lukenut. Kirja vaikuttaa kyllä mielenkiintoiselta.

Huomioni oli yleisluontoinen. Se varmaan toimii hyvin Suomessa. USA:sta en tiedä.
unbiased
Viestit: 1453
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: Uhkailut, syytteet tai oikeusprosessit

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Olen vilkuillut kirjaa Slaying the Sky Dragon hiukan pettyneenä. En ole löytänyt vielä kohtaa, missä käsiteltäisin ilmakehän sisältämää energiaa. Tiedot Ilmakehän sisältämän energian muutoksista hiilipäästöjen lisääntyessä olisi oleellinen tieto, joka ratkaisisi onko ilmasto lämpenemässä vai ei.
Näyttää siltä, että keskitytään vain siihen, aiheittaako hiilipäästöt LÄMPÖTILAN kohoamista tai ei. Näyttää siltä, että kirja jatkaa sitä poliittis semitieteellistä väittelyä, jota ilmastonlämpenemisestä on käyty vuosikausia.

Useimmiten lämpötila kertoo myös lämpöenergiasta muttei aina. Tästä esimerkki.

Saunoja heittäköön kiukaalle pikku kuupallisen vettä 0,2 litraa, 200g. Kun tämä höyrystyy lämpöenergiaa siirtyy kivistä höyryn mukana ilmaan 0,14 kWh. Ilman energian lisääntyminen tuntuu iholla ja siitä suomalainen nauttii. Energiaa sanotaan piileväksi, latentiksi energiaksi, koska se ei näy lämpömittarissa.

Saunan ilmaston lämpöenergia lisääntyy siten 0,14 kWh. Höyryä kemistin laskujen mukaan tulee 0,25 kuutiometriä. Saunan ilmamäärä laajenee tämän verran. Saunassa on tuuletusaukko ja siitä liika ilma tunkeutuu ulos kuten myös ovien ja ikkunoiden raosta. Tähän kuluu energiaa, jonka määrän fyysikko osaa laskea. Laajenemiseen tarvittavan energian määrä on 0,007 kWh. Tämä energia saadaan saunan ilmamolekyylien liike-energiasta ei höyrystä. Liike-energian määrää mittaa lämpömittari. Saunan ilman typpi ja happi molekyylien liike-energia vähenee ja siitä syystä 10 kuutiometrin saunan lämpötila laskee pari astetta.

Saunailloissa monesti kuultu väite lämpötilan laskusta löylyä heitettäessä on siis totta, vaikka iholla tuntuu päinvastaisesti. Se johtuu siitä, että iho on parempi havaitsemaan ilman lämpöenergia määrää kuin lämpömittari. Iho huomaa myös latentin energian.

On siis täysin välttämätöntä tietää ilmakehän vesihöyryn määrä, jotta voi tietää ilmakehän energian määrän tai muutoksia siinä. Ilmastonlämpenemistodistelussa tästä ei mainita sanaakaan. Puheet lämpenemisestä eivät siten perustu tietoihin vaan uskoon, että on lämmennyt, kun lämpötila on kohonnut.
Kun suljetussa hyvin eristetyssä tilassa tiivistyy ilmasta vettä tilan seinille, ilman lämpötila kohoaa. Latenttia energiaa siirtyy ilmaan, joilloin ilman kineettinen energia kasvaa ja lämpömittarin lukemat kasvavat. Ilman sisältämä energia ei kuitenkaan tapahtumassa lisäänny eikä vähene. Ilmakehässä tapahtuu kaiken aikaa vesihöyrypitoisuuden muutoksia ja siitä johtuvia lämpötilan muutoksia kokonaisenergia säilyessä muuttumattomanan. 1 asteen lämpenemisen syynä voi siten olla vesihöyrypitoisuuden muutos, joa olisi suuruudeltaan 0,4 g kilogrammassa ilmaa. Ilmassa on vesihöyryä keskimäärin 10 g kilogrammassa, joten kosteuden 4%:n väheneminen selittäisi lämpötilan nousun viime sadan vuoden aikana. Mittauksia on vain lyhyeltä ajalta ja ne osoittavat, että ilmakehän lämpöenergian ei voi väittää muuttuneen. Latenttia energiaa on vain muutunut kineettiseksi energiaksi.
Kuva
Tämänkään kuvan referoijat eivät ole huomanneet, ettei ilmakehä ole saanut hiilidioksidipäästöitä lisäenergiaa, kumoavat vain hypoteesin hiilidioksidipitoisuuden aiheuttamasta vesihöyrypitoisuuden lisääntymisestä ja siitä johtuvasta vaarasta lisätä kasvihuoneilmiötä. Kuvassa on suhteellisen kosteus alentunut 8% jä lämpötila kohonnut 0,11 astetta. Kineettisen energian lisäys olisi 110 J ilmakilogrammaa kohti, joka vastaisi kosteuden vähenemistä vain 0,044 g ilmakilogrammaa kohti.
Carbonautti
Viestit: 927
Liittynyt: 01.09.2015, 19:59:12

Re: Uhkailut, syytteet tai oikeusprosessit

Viesti Kirjoittaja Carbonautti »

Ilmastoskeptikko tuli ulos kaapista:
Another expert climate professor retires and becomes outspoken skeptic
...
Anastasios Tsonis is emeritus distinguished professor at the University of Wisconsin-Milwaukee. He is the author of more than 130 peer reviewed papers and nine books. He is just retired, and finally able to speak his mind.
Monet skeptikot ovat kertoneet todellisen kantansa vasta sitten, kun ei ole enää pelkoa viran menetyksestä. Niin teki myös ym. professori Anastasios Tsonis.

Linkki JoNova-sivustolle:
http://joannenova.com.au/2019/01/anothe ... n-skeptic/
Carbonautti
Viestit: 927
Liittynyt: 01.09.2015, 19:59:12

Re: Uhkailut, syytteet tai oikeusprosessit

Viesti Kirjoittaja Carbonautti »

Hesarin koirankakkajutussa oli karmea tieto Ruotsista:
Ilmianna rikollinen!
...
Ruotsissa on perustettu Instagram-tili nimeltä Aningslösa influencers, joka toimii kuin julkinen jalkapuu. Tili syyllistää sosiaalisen median vaikuttajia lentomatkailusta. Näytetään lentäjän [=matkustajan] kuva, kerrotaan nimi, lentomatkat ja hiilidioksidipäästöjen määrä. Tilin seuraajilta pyydetään ilmiantoja.
...
Kakkapussittomat [koiran] omistajat kuviin ja Instaan, Seiskaan ja Koiramme-lehden kurinpitopalstalle!
Linkkiä ei löytynyt, mutta juttu on Hesarissa 24.2.2019 B-osan sivulla 12.
esalil
Viestit: 10
Liittynyt: 09.10.2018, 15:24:15

Re: Uhkailut, syytteet tai oikeusprosessit

Viesti Kirjoittaja esalil »

unbiased: "On siis täysin välttämätöntä tietää ilmakehän vesihöyryn määrä[/b], jotta voi tietää ilmakehän energian määrän tai muutoksia siinä. Ilmastonlämpenemistodistelussa tästä ei mainita sanaakaan. Puheet lämpenemisestä eivät siten perustu tietoihin vaan uskoon, että on lämmennyt, kun lämpötila on kohonnut.
Kun suljetussa hyvin eristetyssä tilassa tiivistyy ilmasta vettä tilan seinille, ilman lämpötila kohoaa. Latenttia energiaa siirtyy ilmaan, joilloin ilman kineettinen energia kasvaa ja lämpömittarin lukemat kasvavat. Ilman sisältämä energia ei kuitenkaan tapahtumassa lisäänny eikä vähene. Ilmakehässä tapahtuu kaiken aikaa vesihöyrypitoisuuden muutoksia ja siitä johtuvia lämpötilan muutoksia kokonaisenergia säilyessä muuttumattomanan. 1 asteen lämpenemisen syynä voi siten olla vesihöyrypitoisuuden muutos, joa olisi suuruudeltaan 0,4 g kilogrammassa ilmaa. Ilmassa on vesihöyryä keskimäärin 10 g kilogrammassa, joten kosteuden 4%:n väheneminen selittäisi lämpötilan nousun viime sadan vuoden aikana. Mittauksia on vain lyhyeltä ajalta ja ne osoittavat, että ilmakehän lämpöenergian ei voi väittää muuttuneen. Latenttia energiaa on vain muutunut kineettiseksi energiaksi.
Kuva
Tämänkään kuvan referoijat eivät ole huomanneet, ettei ilmakehä ole saanut hiilidioksidipäästöitä lisäenergiaa, kumoavat vain hypoteesin hiilidioksidipitoisuuden aiheuttamasta vesihöyrypitoisuuden lisääntymisestä ja siitä johtuvasta vaarasta lisätä kasvihuoneilmiötä. Kuvassa on suhteellisen kosteus alentunut 8% jä lämpötila kohonnut 0,11 astetta. Kineettisen energian lisäys olisi 110 J ilmakilogrammaa kohti, joka vastaisi kosteuden vähenemistä vain 0,044 g ilmakilogrammaa kohti."

Olen kanssasi samaa mieltä, että ilmakehän sisältämän energian määrittämiseen tarvitaan lämpötilan lisäksi suhteellinen kosteus (ja ehkä ilmanpainekin), ja kasvihuoneilmiön kuvaamisessa pitäisi käyttää ilmakehän energiaa eikä lämpötilaa. Kahdella samanlämpöisellä paikkakunnalla energian määrä on suurempi siellä jossa suhteellinen kosteus on suurempi.Kosteuden väheneminen tietenkin kohottaa lämpötilaa.

Nyt kuitenkin eilisessä Sannikka & Ukkola ohjelmassa, jossa Matti Virtanen puolusti Ilmastopaniikki-kirjaansa, Timo Vesala, meteorologian akatemiaprofessori HY:ssä, kertoi, että hiilidioksidi ei olekaan merkittävin ilmastoa lämmittävä kaasu, vaan se on vesihöyry. Minusta tuntuu, että professorin perusfysiikan tuntemus on vähän hakusessa, niinkuin monella muullakin IPCC:n arvioijalla. Liittämäsi kuva kertoo, että Vesalan käsityksen täytyy olla väärä.
unbiased
Viestit: 1453
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: Uhkailut, syytteet tai oikeusprosessit

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Kiitos, olet ensimmäinen, joka tukee julkisesti käsitystäni, että on tarkasteltava ilmakehän kokonaisenergiaa eikä yksinomaa lämpötilaa. Ilmanpaine ei ole tullut mieleeni ollenkaan, kiitos että huomasit ja ilmoitit. Sehän selvästi vaikuttaa ilmakehän energiaan. Nyt on vain mietittävä kuinka paljon.

On hyvä itsekin huomata, että on tiukasti kiinni omissa ajatuksissaan ja jää jotakin huomaamatta. Sama lienee vaivannut mainitsemiasi professoreita tai ovat vain asiantuntijoita ilmastonhysteriassa motiivina hyvä palkka ja poliittinen suosio. Palataan ilmanpaineen merkitykseen lämpötiloissa.
Timo Vesala (s. 4. heinäkuuta 1963) on meteorologian professori Helsingin yliopiston fysiikan laitoksella.[2][1] Hän on akatemiaprofessori kaudella 2015–2019 ja tutkii biosfäärin ja ilmakehän välisiä takaisinkytkentöjä.[
Vaikuttaa paremminkin kielinerolta, kun on keksinyt AGW-tutkijalle uuden hienon termin "turkii biosfäärin ja ilmakehän välisiä takaisinkytkentöjä".

Tutkimuslaisoksissa kielenkäyttö aikoinaan kehittyi, kun piti keksiä uusia sanontoja. Oli määräys, ettei kotitalousvälineitä saa ostaa tutkimuskäyttöön. Siispä pyydettii kauppiaan kirjoittamaan laskuun "alipaineella toimiva mikrohiukkasten poistaja", joten saattoi ostaa halvalla tarvittavan välineen tutkimustyön apuvälineeksi.
Carbonautti
Viestit: 927
Liittynyt: 01.09.2015, 19:59:12

Re: Uhkailut, syytteet tai oikeusprosessit

Viesti Kirjoittaja Carbonautti »

esalil kirjoitti: 16.03.2019, 14:20:43 Olen kanssasi samaa mieltä, että ilmakehän sisältämän energian määrittämiseen tarvitaan lämpötilan lisäksi suhteellinen kosteus (ja ehkä ilmanpainekin), ja kasvihuoneilmiön kuvaamisessa pitäisi käyttää ilmakehän energiaa eikä lämpötilaa.
Tuosta energian määrästä olen toista mieltä. Ihmisiä, eläimiä ja kasveja "kiinnostaa" lämpötila ja veden määrä, mutta ei energia sinänsä. Esimerkiksi kasveille on tärkeää lämpötila, jota mitataan lämpösummalla:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Tehoisa_l ... C3%B6summa

Toinen asia on, että energian määrät ovat taustalla vaikuttamassa myös lämpötilaan.

Absoluuttinen kosteus on parempi mittari kuin suhteellinen kosteus, koska se on lämpötilasta riippumaton:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Kosteus#S ... en_kosteus

Ilmakehän keskimääräiseen paineeseen lähellä maan pintaa vaikuttaa yläpuolella olevien kaasujen massa pinta-alaa kohti. Siihen ei lämpötila vaikuta, mutta hivenkaasujen (hiilidioksidi, vesihöyry, yms.) pitoisuuksilla on pieni vaikutus.
Vastaa Viestiin