Kylmenevän ilmaston rahasto

Valvoja: Hallitus

Carbonautti
Viestit: 902
Liittynyt: 01.09.2015, 19:59:12

Kylmenevän ilmaston rahasto

Viesti Kirjoittaja Carbonautti »

Joanne Novan sivustolla on juttu ilmastorahastosta jonka nimi on Cool Futures.

Rahasto mainostaa toimintaansa näin:
Are we preparing for catastrophic warming when we should be preparing for cooling?

Ja näin:
Whether you're a sophisticated investor and/or a concerned citizen, you can prepare by investing or taking action today. Find out more below.

Tämä on tietääkseni aika harvinainen rahasto siinä mielessä, että muut rahastot ja sijoitusyhtiöt ainakin julkisesti ovat mukana kauhistuttavassa ilmastonmuutosjulistuksessa. Ym. rahaston oletuksena on kylmenevä ilmasto.

Joihinkin vetoihin ilmastonmuutoksesta olen törmännyt netissä.
Esimerkiksi Climate Bet For Charity:
http://notrickszone.com/join-the-climate-bet-for-charity/#sthash.pTI0a0br.dpbs

Linkki rahaston sivuille:
http://www.coolfuturesfundsmanagement.com/

unbiased
Viestit: 1385
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: Kylmenevän ilmaston rahasto

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Kaikella rahastetaan. Enpä menisi lyömään vetoa kylmenemisenkään puolesta seuraavalla vuosikymmenellä. Ilmaston lämpötila kun vaihtelee odottamattomalla tavalla. Ehkä kuitenkin parempi voitonmahdollisuus olisi lyödä vetoa vähäisen lämpenemisen jatkumisen puolesta.

Tapsa
Valvoja
Viestit: 2944
Liittynyt: 19.02.2008, 16:35:15

Re: Kylmenevän ilmaston rahasto

Viesti Kirjoittaja Tapsa »

En löisi vetoa kummankaan puolesta, mutta toive tietysti olisi, että lievä lämpeneminen alkaisi ja pääsisimme yli 75 v:n takaisista lämpötiloista.

Carbonautti
Viestit: 902
Liittynyt: 01.09.2015, 19:59:12

Re: Kylmenevän ilmaston rahasto

Viesti Kirjoittaja Carbonautti »

Tapsa kirjoitti:En löisi vetoa kummankaan puolesta, mutta toive tietysti olisi, että lievä lämpeneminen alkaisi ja pääsisimme yli 75 v:n takaisista lämpötiloista.

Sanotaan, että ei lämpö luita riko. Suomen leveysasteilla ei muutaman asteen lämpeneminen olisi mikään ongelma. Viimeaikoina on kuitenkin nostettu esille myös viilenemisen mahdollisuus. Tämänhetkinen auringonpilkkujakso on hyvin heikko ja jos historia toistaa itseään niin kuin Maunderin ja Daltonin minimien aikana, niin Thames-joella voi lähivuosina pilkkiä.

Tästä on juttua mm. tässä linkissä:
https://nextgrandminimum.wordpress.com/
,josta lainaus:
Finally, if history is any guide, it is safe to say that weak solar activity for a prolonged period of time can have a cooling impact on global temperatures in the troposphere...

unbiased
Viestit: 1385
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: Kylmenevän ilmaston rahasto

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Jo tästä kuvastaKuva
päättelin joskus, että lämpötilojen keskiarvot vaihtelevat auringosta riippuen. Olihan 1700 ja 1800 kylmiä aikoja, joilla on ajallinen yhteys auringon toimintaan.

Miksi sitten auringossa tapahtuu muutoksia? Siihenkin mietin syitä ja olin keksivinänikin. Suurten planeettojen vuorovesiaallot tietenkin vaikuttavat auringossa. Nämä ajatukset tietysti tyrmättiin tiede-lehden keskusteluissa, joihin silloin kirjoittelin. (Sitten T-keskustelupalstoille yhteys katkesikin.) Nyt löytyy kuva planeetojen Jupiter ja Saturnus vaiheista ja auringonpilkuista. http://solarcycle24com.proboards.com/th ... bet?page=2 Kuva
Luonnollisesti onkin selvää, että aurinkokunnan gravitaatiovoimat liikkuttelevat auringon ja planeetojen pintaosien massoja ja vaikuttavat myös maapallon sääilmiöihin siinä kuin vuosovesiaaltoihinkin. Gravitaatiovoimat ovat ylivoimaisesti suuriin vaikuttaja merivirtoihin ja siten suuri vaikuttaja myös säätiloihin Maa-planeetalla. (Jos olet tästä eri mieltä, kerro, niin todistan väitteeni.) Sääsyklien pituus jää täysin arvausten varaan.

Nykyisinkin voi halvalla tehdä tiedettä ajattelemalla. Vahinko, että yksinkertainen ajattelu on jäänyt syrjään ja tiedettä tehdään suurella rahalla. Silloin tieteeseen vaikuttaa politiikka (rahoittaja). Syntyy konsensustiedettä, jota rahoitetaan ja jonka tulokset leviävät julkaisuissa. Onneksi on netti tai some, jossa pientenkin pohdiskelijoitten ajatukset leviävät. Poliitikot jo varmaan miettivät länsimaissakin, miten some volitaisiin tukkia.

Vastaa Viestiin