Artikkeli on tavallaan hyvin kirjoitettu. Kuitenkin siinä on puutteita.Viimeinen kappale:
When the Earth’s surface is heated it radiates (sends) most of the energy back into the atmosphere as infrared radiation.
Ø It doesn’t travel all the way to space
Ø It is absorbed by water vapor, carbon dioxide, methane and other gases in the air.
Ø This absorbed energy heats our atmosphere
Ø These gases form a blanket called the “greenhouse effect”
Paha virhe lopussa: "Maan pinnan sähkömagneettinen lämpösäteily jää ilmakehään, jossa sen absorboivat mainitut kaasut ja säteilyn energia lämmittää ilmakehää. Kaasut muodostavat viltin, jota sanotaan kasvihuoneilmiöksi."
Kasvihuonekaasuista kerrotaan
Huomio kiinnittyy miten vähän kasvihuonekaasuista tiedetään, prosentit ovat hatusta vedettyjä, tai oikeastaan ilmastomalleista saatuja lukuja. Jos kasvihuoneilmiö olisi todella olemassa luvut tiedettäisiin tarkemmin.Maassa merkittävimmät kasvihuonekaasut ovat vesihöyry, joka aiheuttaa noin 36–70 % kasvihuoneilmiöstä (pilvet eivät sisälly lukuun); hiilidioksidi (CO2), joka aiheuttaa 9–26 %; metaani (CH4), joka aiheuttaa 4–9 %, sekä troposfäärin otsoni (O3), joka aiheuttaa 3–7 %.[
Kasvihuonekaasujen määrä on kuitenkin riittävän suuri, että se maan pinnan säteily, joka pidättyy, pidättyy jo 99%:n todennäköisyydellä noin 10 metrin matkalla. Vaikka kasvihuonekaasut ovat hivenkaasuja, niitä on kuitenkin niin paljon, että maan pinnasta singonnut IR-fotoni törmää hyvin todennäköisesti johonkin kasvihuonekaasumolekyyliin ja virittää sen jo muutaman metrin matkalla. Viritystila purkautuu sekunnin murto-osassa ja uusi fotoni sinkoutuu satunnaiseen suuntaan. Sekin on helppo osoittaa, että fotonit risteiltyään sinne tänne palaavat ja absorboituvat takaisin maan pinnalle, jossa fotonin energia muuttuu taas lämmöksi. Kasvihuonekaasut lämmittävät vain maan pinnan läheistä ilmaa ja maan pintaa, jossa lämmön johtuminen on määräävä lämmön siirtymiselle. Kasvihuonekaasuilla on siten mitätön vaikutus lämpötiloihin.
Artikkelissa mainittu viltti on koko ilmakehä, jossa energia on keskimäärin tasaisesti jakautunut. Siihen tilaan ilmakehä on päätynyt aikojen kuluessa. Luonnossa reaktiot ja olomuodon muutokset pyrkivät spontaanisti kohti energiaminimiä. Ei ole mitään konetta, joka pitäisi yllä ilmakehän energiaepätasapainoa. Ilmakehässä potentiaalienergian ja lämpöenergian summa on likimain vakio. Maan pinnalla potentiaalienergia on 0, joten ilmakehän lämpötila on maan pinnan lähellä maksimissaan.