Olkiluoto3 TAAS uutisissa

Valvoja: Hallitus

Tehoautoilija
Viestit: 715
Liittynyt: 06.08.2007, 09:49:46
Viesti:

Olkiluoto3 TAAS uutisissa

Viesti Kirjoittaja Tehoautoilija »

Kannttaisi tuottaa energia halvalla hiilivoimalla, paljonkohan tähänkin uuteen ongelmaan taas palaa rahaa? Viranomaisten palkat maksaa valtio, siis me veronmaksajat, ja ydinvoimayhtiöt joutuvat tietysti maksamaan tuosta jatkuvasta korjaamisesta johtuvat kustannukset, joka sitten ihan varmasti näkyy sähkön hinnassa. Kallista ja vaarallista.
Ydinturvallisuutta valvovan viranomaisen mukaan laitokseen ei voi ladata poltoainetta ennen kuin putkistossa havaittu vika on ratkaistu. Säteilyturvakeskuksen pääjohtajan Petteri Tiippanan mukaan kyse ei ole vähäpätöisestä ongelmasta.

– Tärinä väsyttää putkistoa laitoksen käytön aikana ja väsymisen seurauksena putki voi rikkoutua ja siksi tärinätasot on saatava alas, Tiippana sanoo.

Tiippanan mukaan ongelman korjaamisessa on joka tapauksessa kyse mittavasta työstä.

– Tämä ei ole mielestäni triviaali asia ratkaistavaksi, Tiipana arvioi.


Ja uskooko joku oikeasti, että jo toukokuussa 2019 nautimme olkiluotosähköstä? Vastahan tuo on silloin tasan 10 vuotta aikataulusta jäljessä...

Olkiluoto 3:n rakentaminen aloitettiin jo vuonna 2005 ja sen piti käynnistyä vuoden 2009 keväällä. Tuoreimman aikataulun mukaan voimalan pitäisi tuottaa sähköä ensi vuoden toukokuussa.

https://yle.fi/uutiset/3-10202208
:roll:

.
unbiased
Viestit: 1491
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: Olkiluoto3 TAAS uutisissa

Viesti Kirjoittaja unbiased »

En Ylen uutisia viitsinyt katsoa, mutta jos yksin nuorehko diplomi-insinööri, joka on säteilyturvakeskuksen johtaja vuodesta 2013 (Kataisen hallituksen aika) on punavihertävään ajatusmaailmaan kuuluva henkilö, pääsee hallitsemaan päätöksiä, voi sekin jo olla yksi hyvä syy ettei voimalaa saada käyttöön.

Ydinvoimala on aina hyvin epätodennäköinen mutta hyvin vakava riski, joten turvallisuudesta tietysti on oltava tarkkana. Tekniikan hallinta ei kuitenkaan ydinvoimalassa saisi olla pienen yksilön tai ryhmän määrättävissä, siihen syynä on turvallisuustekniikan vaatima runsas tieto rakenteiden ominaisuuksista.
Vastaa Viestiin