Maaseudun tulevaisuus

Valvoja: Hallitus

Avatar
pasi
Valvoja
Viestit: 1129
Liittynyt: 15.07.2007, 13:23:23
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

Maaseudun tulevaisuus

Viesti Kirjoittaja pasi » 22.04.2008, 07:54:59

Löytyy Suomesta näköjään ainakin yksi sanomalehti, joka julkaisee kriittistäkin näkökulmaa...

mt080421.jpg


(h/t Markus)
Pasi J. Matilainen
Puheenjohtaja, Ilmastofoorumi ry

tuc
Viestit: 397
Liittynyt: 20.07.2007, 18:07:32
Paikkakunta: Turku

Re: Maaseudun tulevaisuus

Viesti Kirjoittaja tuc » 22.04.2008, 10:35:56

Pieni tutkiskelu osoitti, mistä uutisessa oli kysymys:

http://www.desmogblog.com/climate-scien ... ot-science

Nobel-voittaja (rauhanturvatehtävistä, ei millään lailla ilmastotieteestä palkittu) Svend Hendriksen on tunnettu denialisti, joka väittää mm. että Epämiellyttävä totuus -elokuvassa on piilotettuja viestejä. Henkilöllä ei ole minkäännäköistä pätevyyttä ilmastotieteestä. Tässä herran kotisivut: http://www.glar.gl/

Hans Schreuder on kemisti, ei ilmastotieteilijä. Hän ylläpitää I love my carbon dioxide -sivustoa: http://www.ilovemycarbondioxide.com/about.html ... jossa mm. käsketään istuttamaan puita pommien pudottamisen sijaan. Hänelläkään ei ole mitään tekemistä ilmastotutkimuksen kanssa.

Piers Corbyn pitää http://www.weatheraction.com -sivustoa. Sieltä voi mm. ostaa itselleen seuraavien 6 kuukauden sääennusteet etukäteen. Piers ei ole suostunut kertomaan metodejaan eivätkä hänen ennusteensa ole pitäneet paikkaansa sen paremmin kuin horoskoopitkaan. Nykytieteen mukaan hänen menetelmillään ei pysty ennustamaan säätä.

Don Parkes on humaanin ekologian tutkija, jolla ei ole ilmastotieteen kanssa mitään tekemistä. http://scholar.google.com/scholar?hl=en ... tnG=Search


Uutisointi perustui siis neljän ilmastotieteen ulkopuolisen henkilön (sää ja ilmasto ovat kaksi eri asiaa) kirjeeseen, ei vertaisarvioituun tieteeseen.

Avatar
pasi
Valvoja
Viestit: 1129
Liittynyt: 15.07.2007, 13:23:23
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

Re: Maaseudun tulevaisuus

Viesti Kirjoittaja pasi » 22.04.2008, 10:56:17

tuc kirjoitti:Uutisointi perustui siis neljän ilmastotieteen ulkopuolisen henkilön (sää ja ilmasto ovat kaksi eri asiaa) kirjeeseen, ei vertaisarvioituun tieteeseen.


Tuc se jaksaa. :lol: Hei, täältä löytyy vertaisarvioitua tutkimusta, ovatko kyseisen journalin artikkelit siis mielestäsi absoluuttinen totuus: http://www.informaworld.com/smpp/title~ ... ab=summary

Theology and Science kirjoitti:Peer Review Policy:
All research articles published in this journal have undergone rigorous peer review, based on initial editor screening and anonymized refereeing by at least two anonymous referees.
Pasi J. Matilainen
Puheenjohtaja, Ilmastofoorumi ry

tuc
Viestit: 397
Liittynyt: 20.07.2007, 18:07:32
Paikkakunta: Turku

Re: Maaseudun tulevaisuus

Viesti Kirjoittaja tuc » 22.04.2008, 11:01:04

Tästä kirjoitti jo RealClimaten porukat paremmin kuin itse osaisin.

http://www.realclimate.org/index.php/ar ... condition/

Vertaisarviointi on välttämätön laadunvarmistusmenetelmä, mutta se ei tarkoita että kaikki vertaisarvioidut tutkimukset ovat millään lailla järkeviä.

Ison osan pöhköilyistä menetelmä kyllä karsii. Ja noissa id-kretskuhölmöilyissäkin on tutkimuksia, joissa ei väitetä mitään tieteen valtavirtaa vastaan vaan käsitellään luonnon monimutkaisuutta sellaisilla sanakäänteillä, että niistä voi muodostaa omat mielipiteensä ilman että kirjoittajan tarvitsee sitä tehdä.

Jöns
Viestit: 338
Liittynyt: 17.07.2007, 05:58:58

Re: Maaseudun tulevaisuus

Viesti Kirjoittaja Jöns » 22.04.2008, 13:34:53

tuc tykkää henkilöön menevistä argumenteista ja tarkoituksenmukaisesti rajatuista pätevyysmääritelmistä.

Millainen on ilmastotieteilijän universaali pätevyysvaatimus? Tai klimatologin? Pelkäänpä pahoin, ettei sellaisia ole. Kriteerit otetaan käyttöön aivan tietyissä yhteyksissä, vailla sen erityisempää yleispätevää perustelua. Ja kriteerit määrittelee Hansenin johtama yhteisö.

Tieteiden universalismista johtuu, että esim. fyysikolla voi olla painavaa sanottavaa sääsuhteita koskevista asioista ja mm. fysikaalisten prosessien mallinnuksesta.
Paleontologi tai geologi voi osoittaa monet ilmaston muutoksia koskevat väitteet täydelliseksi humpuukiksi tai löytää todisteita muutoksista. Tilastotieteilijä taas kykenee jotakin lausumaan tilastomatemaattisten menetelmien soveltamisesta.
Yleisesti ottaen ilmastonmuutos-hypoteesia kannatetaan ankarasti mm. biologien piirissä. Arkkitehditkin näyttävät olevan uskossa ja mahtuu joukkoon opettajiakin. Jos heidän kirjoitelmansa korostavat tulossa olevan katastrofin uhkaa, heitä ei yleensä kritisoida.
Jos sen sijaan tekniikan tohtori laskee hiilidioksidin lämpövaikutuksen normaalipaineisessa kaasuseoksessa lähes nollan suuruusluokkaan, syntyy ankara meteli.

Niin että höpö höpö.
Rationaalista ajattelua ja realismia ilmastokeskusteluun.

Tehoautoilija
Viestit: 712
Liittynyt: 06.08.2007, 09:49:46
Viesti:

Re: Maaseudun tulevaisuus

Viesti Kirjoittaja Tehoautoilija » 22.04.2008, 16:26:43

tuc kirjoitti:Piers Corbyn pitää http://www.weatheraction.com -sivustoa. Sieltä voi mm. ostaa itselleen seuraavien 6 kuukauden sääennusteet etukäteen. Piers ei ole suostunut kertomaan metodejaan eivätkä hänen ennusteensa ole pitäneet paikkaansa sen paremmin kuin horoskoopitkaan. Nykytieteen mukaan hänen menetelmillään ei pysty ennustamaan säätä.


Löytyy ihan suomenkielinenkin versio
http://www.lowefo.com/forecast.php?s=Suomi
josta saa jopa ilmaisenkin ennusteen. Ja niiden toteutumisesta tuolla sivustolla on runsaasti juttua, näyttävät pitäneen paikkansa paljon horoskooppeja paremmin, ja tietysti myös paremmin kuin ne "viralliset" ennusteet joita ne sinun ihailemasi instituutiot tuottavat. Jotain mainitaa niistä metodeistakin on, ja Cosbynistä on juttua myös sillä MTV3:n esittämällä versiolla Great Global Warming Swindeltä, johon et ole vieläkään palannut, lupauksistasi huolimatta.

Joten kysyn edelleenkin: uskotko sinä itse ihan oikeasti noihin juttuihisi? (tähänkään kysymykseeni et toisessa ketjussa vastannut suoraan, vaan ilmoitit luottavasi tieteeseen, vaikka ei sitä "spice girlin" allekirjoitusta ym epätieteellisiä asioita ole analysoitu niissä vertaisarvioiduissa... Vai pitäisikös se vastauksesi tulkita niin, että uskot omiin juttuihisi vain silloin kun viittaat johonkin vertaisarvioituun julkaisuun ja muiden juttujesi osalta itsekin ymmärrät ja myönnät niiden olevan höpöhöpöä :!: :?: :?: )

tuc
Viestit: 397
Liittynyt: 20.07.2007, 18:07:32
Paikkakunta: Turku

Re: Maaseudun tulevaisuus

Viesti Kirjoittaja tuc » 23.04.2008, 11:03:54

Haluaisitko sä ihan vakavissasi, että etsin tieteellisen artikkelin, jossa sanotaan että Geri Halliwell on ollut Oregon Petitionissa allekirjoittajana? OISM itse myönsi, että se oli siellä!

Oregon Petitionin liitteenä tullut artikkeli ei muuten ollut vertaisarvioitu eikä se sellaiseksi olisi kelvannut yhtään missään. Silti se naamioitiin National Academy of Sciencesin julkaisun näköiseksi. Onko ihme, että ihmiset allekirjoittavat vetoomuksen kun heitä sillä lailla huijataan?

Voin vain kuvitella, kuinka moni ilmastotieteilijä pyyhki pyllynsä vetoomuksella nähdessään sen ja artikkelin.

Jos tuota Swindlen alkua katsoo, niin siinä luetellaan ilmastonmuutoksen seurauksia ja sanotaan, että ihminen on niihin syypää. Seuraavaksi sanotaan, että moiset väitteet ovat VALHETTA. Mielestäni moisen sanominen on valehtelua. IPCC:n raportit ovat aina edustaneet valtatieteen parasta näkemystä eivätkä ne sisällä valheita. Niissä annetaan tieteen kulloinenkin näkemys siitä, millä välillä mikäkin tekijä todennäköisesti vaikuttaa mutta absoluuttisia totuuksia ei sanota.

Avatar
pasi
Valvoja
Viestit: 1129
Liittynyt: 15.07.2007, 13:23:23
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

Re: Maaseudun tulevaisuus

Viesti Kirjoittaja pasi » 23.04.2008, 11:48:51

Jöns kirjoitti:Millainen on ilmastotieteilijän universaali pätevyysvaatimus? Tai klimatologin?


Minäkin mielelläni kuulisin Tucin speksin tähän. Varsinkin kun otetaan huomioon, että esimerkiksi James Hansen on koulutukseltaan fyysikko ja astronomi (mutta Tucin mielestä fyysikot eivät ole ilmastotieteilijöitä), RC-sankari Gavin Schmidt on koulutukseltaan matemaatikko (mutta Tucin mielestä matemaatikot eivät ole ilmastotieteilijöitä) ja Michael "Lätkämaila" Mann on fyysikko ja geologi (mutta Tucin mielestä kummatkaan eivät ole ilmastotieteilijöitä).

Eli Tuc, voisitko tarkentaa ilmastotieteen, ilmastotieteilijän ja klimatologin speksit? Jos ymmärsin väärin mielipiteitäsi eri tieteenaloista yllä, niin korjaa toki.
Pasi J. Matilainen
Puheenjohtaja, Ilmastofoorumi ry

tuc
Viestit: 397
Liittynyt: 20.07.2007, 18:07:32
Paikkakunta: Turku

Re: Maaseudun tulevaisuus

Viesti Kirjoittaja tuc » 23.04.2008, 16:21:41

Kuinka moni edellisistä on opiskellut myös klimatologiaa tai esim. astrofysiikkaa, ilmakehätieteitä tai muita asiaankuuluvia erittäin relevantteja aiheita? Kaikki?

Lisäksi jokainen Pasin luettelemista on julkaissut kymmenittäin tutkimuksia ilmastosta. Mielestäni paras määritelmä alan asiantuntijalle on arvostetuissa julkaisuissa julkaistut artikkelit ja etenkin niiden suuri määrä.

Skeptikoilta kun hyvin harvoin löytyy yhtään julkaisua edes alaan liittyvissä aloissa. Fysiikkakin on laaja ala, esim. säieteoria ja muu teoreettinen fysiikka ei hevillä liity ilmastoon.

Avatar
html
Viestit: 129
Liittynyt: 20.05.2009, 16:06:44
Viesti:

Re: Maaseudun tulevaisuus

Viesti Kirjoittaja html » 19.05.2013, 14:18:11

Maaseuduntulevaisuudessa 17.05. oli kolme pienuutista takasivulla liittyen ilmastoon ja säähän.
Kuva
Ensimmäisen uutisen lopussa annetaan väärä kuva lukijoille ja kerrotaan, että suurin osa CO2;desta on peräisin fossiilisten polttoaineiden käytöstä ja unohdetaan kertoa että luonnon omat päästöt ovat ne suurimmat!

Toisessa päästöjen vähentymisuutisessa unohdetaan kertoa vähentymisen syy eli sähkön tuonti jolla korvattu energiantuotantoa!

Kolmatta ei tarvinne enemmälti kommentoida.

Vastaa Viestiin