Ne 'todelliset ympäristöongelmat' ?

Valvoja: Hallitus

jpp
Viestit: 699
Liittynyt: 20.11.2009, 16:38:09

Re: Ne 'todelliset ympäristöongelmat' ?

Viesti Kirjoittaja jpp »

Tapsa kirjoitti:Miten näiden satojen ydinvoimaloiden turvallisuus taataan vaikka terroristien hyökkäyksiltä?

Nythän näitä ehdotetaan pelkiksi lämpövoimaloiksi, joten siihen soveltuvat vain (melko) isojen asutuskeskusten liepeille, missä on kaukolämpöverkko. Ilman sitä ei ole mitään syytä pyrkiä rakentamaan ydinvoimaa lähelle asutusta.

Ruotsissa oli aikoinaan Ågestaverket -niminen laitos joka tuotti pelkkää kaukolämpöä Farstan esikaupunkiin Tukholman eteläpuolella, myöhemmin myös sähköä, se oli aika syvällä kallioluolassa, nykyisillä modulivoimaloilla moisen rakentaminen olisi monin verroin helpompaa ja halvempaa, oli se sitte sähkö- tai kaukolämpövoimala.

Aina muuten vedotaan terroristihyökkäykseen tai lentokonetörmäykseen, vaan kuinka monta ydinvoimalaa on oikeasti hajoitettu terroristien toimesta tai lentokoneen törmäyksessä? Tietääkseni ei yhtään.
Terroristit hakevat helppoja ja näyttäviä kohteita, jossain kallioluolassa oleva pieni ydinvoimala ei ole sen enempää helppo kuin näyttäväkään.

Sotatilassakin vihollisen olisi paljon vaikeampi tuhota maan sähköinfra jos voimalat olisi sijoitettu ympäri maata pienyksiköihin kallioluoliin.
unbiased
Viestit: 1530
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: Ne 'todelliset ympäristöongelmat' ?

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Uusista suunniltelmista voi lukea https://en.wikipedia.org/wiki/Generatio ... actor_(MSR)
Eipä ihme, että insinööritieteissä on spekulaatioita. Niitähän on periteiseen kokeellisesti testattuun fysiikkaankin tullut. Spekuloidaan madonreistä ja muista universumeista. Mielenkiintoistahan tuo kaikki on, mutta silti pitää pitää jalat maassa ja varoa madonreikiä.

Ideoita siis on, mutta
-onko yhtään prototyyppiä rakennettu
-onko edes lopullisia rakennussuunnitelmia olemassa
-onko edes tutkimuksen rahoitus järjestetty
Ongelmia on, koska korkeat lämpötilat ja/tai sulatettu suola vaativat aivan omaa tekniikkaansa, koska ydinreakorin tulee kestää kaikissa olosuhteissa. Varmuutta turvallisuudesta ei laskennallisesti saa, vaan on aluksi kokeiltava. Uudet voimalat vaativat korkeatasoista tekniikkaa, jota ei puhumalla synny.
Mestarifyyysikko
Viestit: 2
Liittynyt: 29.01.2020, 12:48:22
Paikkakunta: Vaasa

Re: Ne 'todelliset ympäristöongelmat' ?

Viesti Kirjoittaja Mestarifyyysikko »

Todellinen ympäristöongelma, jos siitä näin voi sanoa, on vuonna 2032 alkava Minijääkausi. Ihmiskunta ei ole mitenkään valmistautunut tähän. Johtuu paljon myös tahallaan vääristellyistä ilmastoasioista. Laitan oheen linkin tätä koskien. http://www.wasapower.fi/200564230
Vastaa Viestiin