IPCC varoittaa taas

Linkit uutisiin, yleisönosastokirjoituksiin, yms., sekä niitä koskeva keskustelu. Eri aiheita koskevat linkit olisi hyvä pitää omissa ketjuissaan.

Valvoja: Hallitus

Tehoautoilija
Viestit: 716
Liittynyt: 06.08.2007, 09:49:46
Viesti:

IPCC varoittaa taas

Viesti Kirjoittaja Tehoautoilija »

Ja joku uusi raporttikin taas tullut
BBC: Ilmastopaneelilta vakava varoitus
YK:n alainen ilmastopaneeli IPCC haluaa kokonaan eroon fossiilisista polttoaineista vuoteen 2100 mennessä, kertoo BBC. IPCC:n on määrä esitellä hallituksille suunnattu raporttinsa tänään Kööpenhaminassa.

ja
Raporttiin on yhdistetty tieto paneelin kolmesta aiemmasta laajasta raportista, joissa on käsitelty ilmastonmuutoksen syitä, vaikutuksia ja keinoja sen torjumiseksi.

ja IPCCn motiivi
Tänään julkistettava raportti on suunnattu eri maiden päättäjille, joiden on määrä kokoontua ensi vuoden lopulla Pariisiin huippukokoukseen. Tavoitteena on uusi kansainvälinen ilmastosopimus.

http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/bbc-ilmastopaneelilta-vakava-varoitus/4472440
.
Tapsa
Valvoja
Viestit: 2944
Liittynyt: 19.02.2008, 16:35:15

Re: IPCC varoittaa taas

Viesti Kirjoittaja Tapsa »

Päättäjillehän nuo salaseuran aikaansaannokset osoitetaan. Niitä on kiva valmistella eripuolilla maailmaa kivoissa lomakohteissa, hyvin ilmastoiduissa ja vartioiduissa kokoustiloissa ja veronmaksajien piikkiin. Hiilijalanjälkeä ei kukaan laske, kun maapalloa pelastetaan.
Tehoautoilija
Viestit: 716
Liittynyt: 06.08.2007, 09:49:46
Viesti:

Re: IPCC varoittaa taas

Viesti Kirjoittaja Tehoautoilija »

Tapsa kirjoitti:Päättäjillehän nuo salaseuran aikaansaannokset osoitetaan. Niitä on kiva valmistella eripuolilla maailmaa kivoissa lomakohteissa, hyvin ilmastoiduissa ja vartioiduissa kokoustiloissa ja veronmaksajien piikkiin. Hiilijalanjälkeä ei kukaan laske, kun maapalloa pelastetaan.


Niin, ensi kuussakin on taas kokous
Joulukuun ensimmäisenä päivänä alkaa YK:n kaksiviikkoinen ilmastokokous Perussa.

http://blogit.mtv.fi/ymparistossa/2014/11/04/ilmastokeskustelu-kiihtyy-ratkaisuhetket-lahestyvat/
vaan kovasti on tuo Päivi Mäki-Petäjäkin huolissaan
Mahtaakohan edessä olla samanlainen floppi kuin Kööpenhaminassa?

ja
Yhdysvaltain suurlähettiläs Bruce Oreck sanoi eilen Helsingissä uskovansa enemmän yritysten kykyyn ratkaista ilmasto-ongelma kuin valtioiden välisiin sopimuksiin.
Tarvitaanko mitään sopimusta?
Minä en jaksa uskoa siihen, että edelläkävijäyritykset yksin pysäyttäisivät ilmastonmuutoksen. Varmasti uusilla teknologioilla pystytään hillitsemään lämpenemistä, mutta tarvitaan myös yhteinen tahto ja päämäärä. Pitää määritellä, paljonko päästöjä on vähennettävä, jotta lämpeneminen pysyy siedettävissä rajoissa. Pitää päättää, miten tavoite jaetaan maiden kesken. Pitää myös sopia, miten tavoitteiden toteutumista valvotaan.
Mikään näistä päätöksistä ei ole helppo eikä kivuton. Sopimusta kannattaa odottaa ja toivoa, mutta varmuutta sen syntymisestä ei todellakaan ole.

vaikka tuossa välissä kovasti ilmastouskoa valaa pelottelun avulla
Köyhimmissä maissa on jouduttu kärsimään ilmastonmuutoksen myötä yleistyvistä tulvista, myrskyistä ja kuivuuskausista.

:?
Avatar
Ristoi
Viestit: 49
Liittynyt: 18.09.2013, 18:50:41
Viesti:

Re: IPCC varoittaa taas

Viesti Kirjoittaja Ristoi »

Sattumoisin kommentoin The Guardianissa aiheeseen liittyvää keskustelua aloittaen lainauksilla IPCC:n pitemmästä raportista (ei päättäjille), ja niistäpä sitten tuli kirjoitettua blogikin. Tuossa vaiheessa havaitsin, etteivät epävarmuudet näy päättäjille suunnatussa SPM-versiossa, vaan pikemminkin siellä on "sumutus", josta huolimaton lukija saa väärän käsityksen.
Mäki-Petäjä ei ole vielä hyväksynyt kommenttiani blogissaan.
http://roskasaitti.wordpress.com/
Tapsa
Valvoja
Viestit: 2944
Liittynyt: 19.02.2008, 16:35:15

Re: IPCC varoittaa taas

Viesti Kirjoittaja Tapsa »

Näinhän se on, Risto, mennyt aina ennenkin. Harvat ja valitut punavihreät poliitikot lukevat raportin vielä viimeistelemätöntä luonnosta kuin piru raamattua ja ottavat sieltä kohdat, mitkä kelpaavat. Poliitikkojen paperista ovat epävarmuudet puuttuneet aina ennenkin.

En kuitenkaan muista ennen nähneeni tuota pidempää lyhennelmää, missä epävarmuudet jo ovat. Onkohan kanteen kirjoitettu: Ei poliitikkojen ulottuville ?

Saas nähdä siitä isosta raamatusta, kuinka merenpinta on taas kiihdyttänyt nousuaan ja maanpinta myös vanhojen mittausasemien kohdilla, ei muualla.
Vastaa Viestiin