Tekniikan Maailma ilmastoasialla

Linkit uutisiin, yleisönosastokirjoituksiin, yms., sekä niitä koskeva keskustelu. Eri aiheita koskevat linkit olisi hyvä pitää omissa ketjuissaan.

Valvoja: Hallitus

Tronic
Viestit: 355
Liittynyt: 15.08.2010, 16:38:00

Tekniikan Maailma ilmastoasialla

Viesti Kirjoittaja Tronic »

Aiemmin tasokkailla tiedeuutisilla kunnostautunut TM on viime kuukausina kiinnittänyt huomiota toinen toistaan alarmistisemmilla ilmastotutkimuksilla. Onkohan julkaisuun palkattu innokas viherjulistaja, joka on nyt päässyt mellastamaan ilman valvontaa, vai onkohan tämä ihan päätoimittajan ajamaa linjaa?

https://tekniikanmaailma.fi/jopa-35-mil ... -tutkimus/
Vuoteen 2070 mennessä 2–3,5 miljardia ihmistä voi elää ilmasto-olosuhteissa, jotka ovat historiallisesti olleet liian kuumia ihmisille, maanantaina julkaistu tutkimus kertoo.

Ennuste perustuu alankomaalaisen Wageningenin yliopiston mallinnukseen, ja se tarkoittaisi, että noin kolmannes planeettamme väestöstä joutuisi vain viiden vuosikymmenen kuluttua elämään äärimmäisessä kuumuudessa.

Äärimmäisin 3,5 miljardia ihmistä äärimmäiselle kuumuudelle altistava ennuste on tehty pahimman ilmastonmuutosskenaarion, RCP8.5:n mukaan, jossa globaali ilmanstonmuutospolitiikka on täydellisesti epäonnistunut.

Ilman merkittäviä muuttoliikkeitä noin kolmasosa maailman väestöstä eläisi ennusteen mukaan 2070 alueella, jonka vuoden keskilämpötila on 29 celsiusastetta. Tällä hetkellä vain 0,8 prosenttia maailman väestöstä on keskittynyt tällaiselle alueelle, joka käsittää Saharan autiomaan ja sen ympäristön.
Toimittaja on löytänyt uutisen ja kirjoittajan haastattelun scifiblogista phys.org ja itse paperi on PNAS:n taattuun tyyliin kaverireviewattu. Yksi reviewereistä ylistää kirjoittajaa useissa Twitter-kommenteissaan, mm. https://twitter.com/vgalaz/status/936938687459397632 ja toisen ala on ilmastopolitiikka (ei tutkimus).
Tronic
Viestit: 355
Liittynyt: 15.08.2010, 16:38:00

Re: Tekniikan Maailma ilmastoasialla

Viesti Kirjoittaja Tronic »

Onkohan tämä ensimmäinen tutkimus, jossa monien maapallon radan syklisten vaihteluiden yllättäen huomataan vaikuttaneen ilmastoon?

https://tekniikanmaailma.fi/tutkimus-ma ... toisuudet/
Yhdysvaltalaisen Rutgersin yliopiston tieteilijät panivat tutkimuksessaan yllätyksekseen merkille, että 66 miljoonan viimeksi kuluneen vuoden aikana planeetalla ovat ajoittain vallinneet lähes jäättömät olosuhteet, vaikka ilmakehän hiilidioksidipitoisuus on ollut vain vähän korkeammalla kuin nykyisin.

He saivat tämän lisäksi selville sen, että Maassa on esiintynyt jäätiköitymistä aikoina, joina Maan on aiemmin luultu olleen täysin jäätikötön.

”Osoitimme, että vaikka ilmakehän hiilidioksidilla olikin merkittävä rooli Maan jäättömien kausien kehittymisessä, merenpinnan tason muutokset ja jäätiköiden määrä aikana ennen ihmisvaikutusta olivat pääosin riippuvaisia pienehköstä vaihtelusta Maan kiertoradassa Auringon ympäri sekä Maan ja Auringon etäisyyden vaihtelusta”, kertoi tutkimusta johtanut Rutgersin yliopiston professori Kenneth Miller yliopiston lehdistötiedotteessa.
unbiased
Viestit: 1538
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: Tekniikan Maailma ilmastoasialla

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Ratatekniset muutokset eivät paljoa lämpötiloihin vaikuta. Moni tuutti tarjoilee näennäistiedettä ja simulaatioita.

Tekniikan maailma kirjoittaa simulaatiosta Antarktiksen jäätikön sulamisessa. Näitähän voi kuka tahansa tietokonetaituri panna pyörimään. Lisäksi tarvitaan professorin tittelillä varustettu apulainen pystyttämään tiedelavasteita, jotta saadaan julkaisukelpoista ilmastopropagandaa.
Simulaatioita, jossa ei ole laskuvirheitä, on liki mahdoton kumota tieteellisesti.
Vastaa Viestiin