HS taas ilmastoasialla

Linkit uutisiin, yleisönosastokirjoituksiin, yms., sekä niitä koskeva keskustelu. Eri aiheita koskevat linkit olisi hyvä pitää omissa ketjuissaan.

Valvoja: Hallitus

Carbonautti
Viestit: 939
Liittynyt: 01.09.2015, 19:59:12

Re: HS taas ilmastoasialla

Viesti Kirjoittaja Carbonautti »

abc kirjoitti:...Oletko edes lukenut ao. tieteellistä artikkelia...

Oletko itse lukenut ne yli sata vertaisarvioitua tieteellistä artikkelia, joiden mukaan aurinko ohjaa ilmastoa. Niistä on luettelo NoTricksZone-sivustolla. Nämä tutkimukset on tarkoitushakuisesti lähes kokonaan sivuutettu IPCC:n AR5-raportissa.
Lainaus:
Yet in the IPCC AR5, Working Group 1 takes only a cursory look at solar activity and its possible impacts on climate in IPCC AR5 before simply dismissing the sun altogether. The Earth’s sole supplier of energy, the sun, and all its dynamism, in fact gets only a couple of pages in a 2200-page report, about 0.1%. That alone is a monumental scandal. - See more at: http://notrickszone.com/100-papers-sun- ... dLhSM.dpuf

Linkki luetteloon:
http://notrickszone.com/100-papers-sun- ... dLhSM.dpbs
abc
Viestit: 118
Liittynyt: 13.03.2009, 12:43:01

Re: HS taas ilmastoasialla

Viesti Kirjoittaja abc »

Notrickszonen 100 vertaisarvioitua julkaisua siitä, että auringon aktiivisuus ohjaisi ilmstonmuutosta on täyttä hölynpölyä. Ensinnäkin mainitut 100 artikkelia eivät suinkaan ole vertaisarvioituja kaikki, eivät ainakaan alan laatulehdissä. Toiseksi Notrickszonen toimittaja irrottaa tutkimuksista yksittäisiä lauseita asiayhteydestä ja tulkitsee ne tarkoitushakuisesti todistamaan esim. auringon aktiivisuuden keskeisestä roolista ilmastonmuutoksen ajurina, vaikka itse artikkelissa ei sellaisia johtopäätöksiä ole lainkaan eikä kirjoituksien kokonaisuus edes sellaisiin pyri. Tämä on ns. kirsikan poimintaa ja tietoista vääristelyä, hämäystä tai suoranaista valehtelua. Ajanhukkaa eikä tuota mitään lisäarvoa ilmastonmuutoksen tutkimuksiin. - Trash!
Tapsa
Valvoja
Viestit: 2944
Liittynyt: 19.02.2008, 16:35:15

Re: HS taas ilmastoasialla

Viesti Kirjoittaja Tapsa »

Mitkä ovat Holoseenin ilmastonmuutosten tärkeimmät syyt?
unbiased
Viestit: 1477
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: HS taas ilmastoasialla

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Artikkelista http://link.springer.com/article/10.100 ... 016-1661-x
While reported losses of climate-related hazards are at historically high levels, climate change is likely to enhance the risk posed by extreme weather events.

Poikkeukselliset säätapahtumat ovat lisänneet huomattavasti vahinkoja. Syy tähän löytyy, ei ilmasto-olossuhteitten muutoksista vaan rakentamisen lisääntymisestä varsinkin alueilla, joilla esiintyy myrskyjä ja tulvia. Lisäksi maaperä on painunut suurten jokien suistoissa, jolloin myrskyjen nostattama merenpinta tulvii rakennetulle alueelle. Näihin ei voi liittää mitattujen lämpötilojen keskiarvon kohoamista vajaalla asteella, muilla perustein kuin tilastotekniikalla. Jos väittää olevan muita yhteyksiä, se pitää perustella. Tätä viitatussa 0-tutkimuksessa ei tehty.

Tänä aamuna on jälleen poikkeuksellinen sääilmiö lounaisessa Suomessa, lunta sataa yöllä sataneen lisäksi. Ilmiö on poikkeus, koska muistan edellisen vastaavan lumisateen olleen 1970 luvun puolivälissä. Vappuna satoi vastaavalla tavalla. Pannaanko molemmat ilmastonmuutoksen piikkiin vai vain tämä viimeinen?
Heikki Jokipii
Viestit: 332
Liittynyt: 19.07.2007, 08:26:40
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: HS taas ilmastoasialla

Viesti Kirjoittaja Heikki Jokipii »

abc kirjoitti:Notrickszonen 100 vertaisarvioitua julkaisua siitä, että auringon aktiivisuus ohjaisi ilmstonmuutosta on täyttä hölynpölyä. Ensinnäkin mainitut 100 artikkelia eivät suinkaan ole vertaisarvioituja kaikki, eivät ainakaan alan laatulehdissä. Toiseksi Notrickszonen toimittaja irrottaa tutkimuksista yksittäisiä lauseita asiayhteydestä [...]


Toisaaltta Notrickszonen artikkelit tekevät asiassa aika täsmällisiä ennusteita. Täsmällisempiä ainakin kuin nk. mainstream. Jos aurinko nyt käyttäytyy näin, odotettavissa on viileneminen, sanoo Notrickszonen "koulukunta".

Aurinko itse suo ilmeisesti meille nyt luonnollisen kokeen, tilaisuuden eri hypoteesien testaamiseksi. Voisiko sanoa: armossaan!

Otsikkoon: kuten jo olen sanonut, jos niin käy, eli viilentyy, HS arkistoineen pystyy varmasti osoittamaan, että se jo vähän ennakoi asiaa v. XXXX ... :D
abc
Viestit: 118
Liittynyt: 13.03.2009, 12:43:01

Re: HS taas ilmastoasialla

Viesti Kirjoittaja abc »

Wrong! Notrickzonessa on esim Scafettan (2011) ja Scafetta & Lohle (2012) artikkelit eivät ennusta mitään oikein, koska kyseessä on vain kahden aallon ja superpositio, joka toimii vain data-alueella. Kyseessä on vain simpplei sovitus dataan. Samanalaisia 1-D sovituksia ovat muutkin. pelkkiä hämäyksiä.
unbiased
Viestit: 1477
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: HS taas ilmastoasialla

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Turha kinata kenen ennusteet ovat luotettavimpia

Supertietokoneitten laskentakapasiteetista huolimatta ilmasto muuttaa mieltään päivittäin tavalla, jota ei voi matemaattisesti laskea hatarien alkuarvojen pohjalta. Eipä siihen riittäisi koneitten laskentakapasiteettikaan. Siitä huolimatta tehdään ennusteita vuosikymmenien päähän ja peruste on, ilmasto on eri asia kuin sää. Kaikkia ei voi huijata, koska tiedämme, että ilmasto on sääilmiöitten muodostama.
Climate is the statistics (usually, mean or variability) of weather, usually over a 30-year interval.[1][2] It is measured by assessing the patterns of variation in temperature, humidity, atmospheric pressure, wind, precipitation, atmospheric particle count and other meteorological variables in a given region over long periods of time. Climate differs from weather, in that weather only describes the short-term conditions of these variables in a given region.

Määritelmä sisältää olettamuksen, 30 vuoden sääilmiöitten lämpötilojen summa pysyy luonnostaan vakiona. Ellei pysy, seuraa tulkinta, ihmisen toiminta aiheuttaa ilmastohäiriöitä. Tällä tavoin tiedemaailmaa ja ihmiskuntaa huijataan energiapoliittisita syistä.

Ilmastoennusteet eivät toimi, koska ennustaminen on nykytiedoin ja välinein liki mahdotonta. Ilmakehää hallitsevat differentiaaliyhtälöt ovat ratkeamattomia. Numeerenin ratkaisu ei nykytiedoin ja välinein ole mahdollista, koska ratkaisut ovat herkkiä alkuarvoille. Kaiken lisäksi alkuarvoja on mahdoton mitata riittävän tihein välein. Siksi ennusteet ovat vain mielenkiintoisia. Energiapolitiikka kuitenkin tarvitsee ennusteita hiilidioksidin aiheuttamasta lämpenemisestä. Vastustajat tekevät omia ennusteitaan, jotka ovat yhtä epäluotettavia.

Toissa päivänä Wetterkarte ennusti Suomessa pysyvät viileät säät seuraavat 9 päivää. Eilen ennustettiin sunnuntaina kuitenkin Suomeen tulevan lämmitä säätä, joka jatkuu torstaihin saakka. Tänään oletetaan edelleen sunnuntaina tulevan lämmintä, mutta sää viileneekin jo keskiviikkona. Saapa nähdä, mitä huomenna ennustetaan?
Tapsa
Valvoja
Viestit: 2944
Liittynyt: 19.02.2008, 16:35:15

Re: HS taas ilmastoasialla

Viesti Kirjoittaja Tapsa »

unbiased kirjoitti:[b]

Toissa päivänä Wetterkarte ennusti Suomessa pysyvät viileät säät seuraavat 9 päivää. Eilen ennustettiin sunnuntaina kuitenkin Suomeen tulevan lämmitä säätä, joka jatkuu torstaihin saakka. Tänään oletetaan edelleen sunnuntaina tulevan lämmintä, mutta sää viileneekin jo keskiviikkona. Saapa nähdä, mitä huomenna ennustetaan?


09.04. ennustettiin, että tänne tulee lämpöaalto, joka kestää yli Walpurin, kuten aiemmin linkkasin. Koko lämpöaalto ei sitten edes alkanut.

Nyt tietysti sitten joku sanoo, että sää ja ilmasto ovat eri asioita. Kuitenkin Ilmatieteen Laitoksen entinen pääjohtaja juoksee ympäri Suomea kertomasa, että ilmastomallit perustuvat säämalleihin, joten ilmasto pystytään ennustamaan pitkälle eteenpäin meikäläiseten maakuntien alan tarkkuudella. Mikhän on, että tämä hiukan minua arveluttaa.
unbiased
Viestit: 1477
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: HS taas ilmastoasialla

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Aika heikoin eväin pääsee akatemiaprofessoriksi

Katselin tämän päivän A-studion ohjelmaa, jossa professorit olivat eri mieltä puun energiakäytöstä eli poltosta. Akatemiaprofessori oli tätä mieltä, kun puu kaadetaan ja poltetaan hiilidioksidi jää sadaksi vuodeksi ilmakehään.

Professori ei ole käytännön ajattelija. Kaadetun puun poltossa päästetty hiilidioksidi alkaa välittömästi olla mukana kierrossa. Ellei metsästä poisteta puita, uusilla puilla ei ole tilaa kasvaa. Kuollut puu hajoaa myös hiilidioksidiksi. Lopputuloksilla ei ole eroja, kerätäänkö metsästä puita tai jätetään lahoamaan. Ajatteleva professori olisi voinut mainita avohakkuista, joissa kaikki puut poistetaan, jolloin hiilidioksidin sitoutuminen on vähäistä seuraavien kymmenien vuosien aikana. Jos on vähän neulasia hiilidioksidia sitoutuu vähän ja päin vastoin. Kukaan ei tästä maininnut, ei varmaan halunnutkaan, koska vallanpitäjät eivät olisi tykänneet hyvää, tai vain ei tullut ajatelluksi.

Ei kannata ihmetellä ilmastonmuutokseen liittyvän tieteen tilaa, kun virkoihin nimitetään aivan epäpätevää väkeä. Mutta tämä lienee poliitikkojen päämääräkin, saavat näiden avulla hallita ja verottaa kansalisia. Hesarin toimittajat kuuntelevat epäpäteviä tiedemiehiä, joten Hesari pysyy ilmastoasialla, pysyy jo senkin tähden, että Hesaria voi pitää hallituksen pää-äänenkannattajana.
Carbonautti
Viestit: 939
Liittynyt: 01.09.2015, 19:59:12

Re: HS taas ilmastoasialla

Viesti Kirjoittaja Carbonautti »

unbiased kirjoitti:...Hesarin toimittajat kuuntelevat epäpäteviä tiedemiehiä, joten Hesari pysyy ilmastoasialla, pysyy jo senkin tähden, että Hesaria voi pitää hallituksen pää-äänenkannattajana.

Jos haluaa tutustua Helsingin Sanomien sisäiseen ilmapiiriin ja toimittajien kirjoittamisen ohjaukseen, kannattaa lukea Harri Nykäsen kirja "Likainen Harri".

Lainaus takakannen esittelystä:
...Nykänen joutui eroamaan hänen paljastettua suorassa tv-ohjelmassa Veikkauksen toimitusjohtajan Matti Ahteen ahdistelleen alaisiaan seksuaalisesti.
Tapsa
Valvoja
Viestit: 2944
Liittynyt: 19.02.2008, 16:35:15

Re: HS taas ilmastoasialla

Viesti Kirjoittaja Tapsa »

Kuka tämä akatemiaprofessori oli ja minkä alan ihmisiä?
Heikki Jokipii
Viestit: 332
Liittynyt: 19.07.2007, 08:26:40
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: HS taas ilmastoasialla

Viesti Kirjoittaja Heikki Jokipii »

Tapsa kirjoitti:Kuka tämä akatemiaprofessori oli ja minkä alan ihmisiä?


Olisikohan ollut tämä:

Talousprofessori: "Puun polttaminen ilmastoystävällisenä on lähellä itsepetosta"

Nyt en pitäisi häntä huuhaan levittäjänä. Jos hiilidiodioksipäätöt ovat ongelma, tällä kiertonopeudella on merkitystä. Siiis "jos" - tässä tapauksessa ei nyt ole relevanttia todistaa, etteivät ne ole.

On myös muita syitä välttää biomassan käyttöä energiantuotannossa. Jos nyt sallitaan, viittaan TM-TL:n sivuilla olevaan jo vuonna 2012 aloittamaamme keskusteluun:

Biopolttoaineiden itse aiheutettu "vaikea yhtälö"

Siellä me päädyimme, tai oikeastaan siteeraamme ja viittamammme kansainvälinen keskustelu päätyi jo prof. Olli Tahvosen johtopäätöksiin: biopolttoaineet eivät ole hyvä tapa yrittää välttää hiilidioksipäästöjä. Ero fossiilisten polttoaineiden käyttöön on hyvin pieni, ja viimeistään muita luontoarvoja ajatellen "tase" negatiivinen.
Viimeksi muokannut Heikki Jokipii, 28.04.2016, 15:38:45. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Tapsa
Valvoja
Viestit: 2944
Liittynyt: 19.02.2008, 16:35:15

Re: HS taas ilmastoasialla

Viesti Kirjoittaja Tapsa »

Tällä kertaa Uudessa Suomessa esiintyy ilmastoasiantuntija Mikael Jungner:

http://mikaeljungner.puheenvuoro.uusisu ... -odottavat
unbiased
Viestit: 1477
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: HS taas ilmastoasialla

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Tapsa kirjoitti:Kuka tämä akatemiaprofessori oli ja minkä alan ihmisiä?

Tämä Timo Vesalan tutkimuksen vaikuttavuus perustuu monitieteisyyteen; se sivuaa kasvibiologiaa, hydrologiaa ja biogeokemiallisia syklejä. Hän yhdistää taitavasti ympäristöfysiikkaa ja biologiaa sekä kokeellisessa tutkimuksessa että mallintamisessa.Kuva"kun puu kaadetaan ja poltetaan hiilidioksidi jää sadaksi vuodeksi ilmakehään"

Toivoisi, että suomen akatemiaan valittaisiin tieteen vaatimaa rehellisyyttä kunnioittavia tiedemiehiä. Tai mistä sen tietää, millä perusteilla nykyään pääsee akateemikoksi, riittääkö sopivan puolueen jäsenkirja tai politiittisen muodin mukainen tutkimustoiminta.
Professori ajattelee, ennen kuin poltossa vapautunut hiilidioksidi on poistunut ilmakehästä, pitää uuden puun kasvaa tilalle. Monitieteisyys taitaa jäädä toiselle sijalle ilmastopolitiikan ottaessa ensimmäisen sijan palkintona professorin palkka.
Vaikka väite olisi kirjaimellisesti tottakin, mitä merkitsee sata vuotta maapallon geologisessa historiassa? Mainitun professorin monitieteisyydessä elämässä se on tietenkin piiitkä aika ja nykyisessä ilmastokatastroofiennusteessa ihmisikääkin lyhempi hetki.
abc
Viestit: 118
Liittynyt: 13.03.2009, 12:43:01

Re: HS taas ilmastoasialla

Viesti Kirjoittaja abc »

Ilmatieteellinen kaikkitietäväinen "Unbiased" lohkaisee jälleen syvällisyyksiä: "Professori ajattelee, ennen kuin poltossa vapautunut hiilidioksidi on poistunut ilmakehästä, pitää uuden puun kasvaa tilalle. ... Vaikka väite olisi kirjaimellisesti tottakin, mitä merkitsee sata vuotta maapallon geologisessa historiassa?" Kysehän ei olekaan siitä, että CO2 tilannetta tarkasteltaisiin "geologisessa historiassa" siis tuhansista vuosista miljooniin ulottuvassa aikaskaalassa, vaan Vesalan painottamassa noin 100 vuoden aikajänteessä eteenpäin, jolloin kaikki ylimääräinen CO2 on vahvistamassa kasvihuoneilmiötä ja aiheuttamassa ilmastollisesti haitallista lämpökuormaa ilmakehään. On Unbiasedin kaltaisten ilmastonmuutohörhöjen yleinen tapa kiinnittää huomio käsiteltävästä asiasta epäolennaisiin seikkoihin kuten tässä geologisiin ajanjaksoihin, kun alkaa oksa heilua heiluttavan alla uhkaavasti ja omilta pikku teorioilta putooa pohja pois.
Vastaa Viestiin