NOAA:n lämpötilamanipuloinnit paljastuvat!

Ilmastotutkimukseen sekä sitä sivuaviin tutkimusaiheisiin liittyvät keskustelut

Valvoja: Hallitus

kahannin
Viestit: 431
Liittynyt: 25.04.2010, 15:05:40

NOAA:n lämpötilamanipuloinnit paljastuvat!

Viesti Kirjoittaja kahannin »

USA:ssa on paljastunut, että NOAA kaunistelee "raakadataa" eli lämpömittarin osoittamia lukemia. Suurten järvien alueella on dataan otettu mukaan jopa 600 Fahrenheitin asteen suuruisia lämpötiloja! http://climatechangefraud.com/climate-r ... -disgraced
juakola
Valvoja
Viestit: 482
Liittynyt: 07.02.2010, 02:05:48

Re: NOAA:n lämpötilamanipuloinnit paljastuvat!

Viesti Kirjoittaja juakola »

Katsotaan nyt leviääkö tuo juttu muualle. Kuulostaa silti hyvin omituiselta, miten kyseessä voi olla enää järvi jos lämpötila on 300 astetta? Eikös se ole silloin jo vesihöyryä? :lol:
kahannin
Viestit: 431
Liittynyt: 25.04.2010, 15:05:40

Re: NOAA:n lämpötilamanipuloinnit paljastuvat!

Viesti Kirjoittaja kahannin »

juakola kirjoitti:Katsotaan nyt leviääkö tuo juttu muualle. Kuulostaa silti hyvin omituiselta, miten kyseessä voi olla enää järvi jos lämpötila on 300 astetta? Eikös se ole silloin jo vesihöyryä? :lol:


Vesi ei ole Suurilla järvillä kiehunut, kuten sen mittaustulosten mukaan olisi pitänyt tehdä. On siis ilman muuta selvää, että kyse on mittausvirheestä. Alkuperäiseltä nettisivulta koko tiedosto on jo hävinnyt kuin pieru Saharaan. Amerikkalaisen oikeuskäytännön mukaan asia raukeaa, jos todistaja tapetaan. Toinen asia kokonaan on se, poistetaanko tulokset jostakin myöhemmästä dataversiosta? Niillä kun pääsee mukavasti taas kertomaan lämpimämmästä kuukaudesta ikinä.

Tärkeä pointti tässä on se, että data otettiin aluksi hyvin vakavana "todisteena" kuumeenomaisesti nousevasta lämpötilasta:
http://www.nytimes.com/cwire/2010/07/19 ... 83371.html
http://news.discovery.com/earth/lake-su ... rmest.html
http://blogs.woodtv.com/2010/08/04/lake ... n-sizzles/

Mitään ei jätetty pois eikä kukaan NOAA:sta reagoinut siinä vaiheessa, kun asiasta uutisoitiin sensaatiomaisena todisteena ilmastonmuutoksesta! Vasta, kun asiasta tuli julkinen, sitä alettiin selitellä.

Siitä voi päätellä, että 1) Halu puolustaa ilmastonmuutosta on NOAA:ssa niin suuri, että mikään oma-aloitteinen korjaus ei olisi muutoin tullut kyseeseen! 2) Aineiston manipulointi hypoteesin (lämpenemisen) hyväksi on maan tapa NOAA:ssa. Edelleen voidaan päätellä, että 3) organisaation sisäinen kuri päämäärän saavuttamiseksi on kova: ei ole viisasta lähteä kertomaan huonoja uutisia, eli sitä, että lämpötila ei nousisikaan, vaikka mittaustulokset olisivat virheellisiä. Siinä vain paljastaisi itsensä mahdolliseksi skeptikoksi, joka ei ole sitoutunut organisaation yhteiseen päämäärään: osoittaa Maapallon lämpenevän. Joutuisi erottamisuhan alaiseksi. (Ei mitään uutta Auringon alla: Keskiajalla noitavainojen aikaan ei ollut viisasta lähteä kertomaan, että noitia ei olisikaan olemassa, koska siitä sanomisesta olisi joutunut roviolle).

Koska asiasta kuitenkin ilmoitettiin anonyyminä muille, niin voidaan myös päätellä, että 4) organisaatiossa on edes joitakin todella rohkeita, terveellä järjellä ajattelevia, objektiivisuutta tavoittelevia henkilöitä töissä. Lakki päästä ja kaikki kunnia heille!
Lorentz3
Viestit: 1884
Liittynyt: 23.12.2009, 13:55:45

Re: NOAA:n lämpötilamanipuloinnit paljastuvat!

Viesti Kirjoittaja Lorentz3 »

Terve kahannin, mikä olikaan maapallon ikä ja koska raamatullinen vedenpaisumus tapahtui? Entäpä kantasi hominidien evoluutioon?
luti
Viestit: 17
Liittynyt: 18.05.2009, 11:21:52

Re: NOAA:n lämpötilamanipuloinnit paljastuvat!

Viesti Kirjoittaja luti »

Hold your Horses!
Tämä alkaa muille kuin Lorenzille ja Kahanninnille käydä kohta raskaaksi...pidättäytykää arvon "nuoret näsäviisastelijat" näihin henkilökohtaisuuksiin ja letkauksiin menemisiltä, palstan kiinnostavuus on jo mielestäni tässä kohtaa alkanut kärsimään. Perustakaa johonkin kahden keskinen nokkapokka kerho ja koettakaa mielummin siellä saada toisenne solmuun.

Lorenz on mielestäni toiminut palstalla tähän asti ansiokkaasti pitämällä keskustelua yllä (etteivät ilmaston muutokseen kriittisesti tai omalla tavallaan suhtautuvat päädy liiaksi yhteiseen hymistelyyn, kun meillehän tämä on niin selvää :wink:

No, eihän tämä nyt niin vakavaa ole mutta kumminkin, kiitos molemmille, jos hieman reivaisitte ryhtiä peliin.
juakola
Valvoja
Viestit: 482
Liittynyt: 07.02.2010, 02:05:48

Re: NOAA:n lämpötilamanipuloinnit paljastuvat!

Viesti Kirjoittaja juakola »

Tää on nyt selkeesti off topic, mutta en voinut millään vastustaa kiusausta:
Lorentz3 kirjoitti:Terve kahannin, mikä olikaan maapallon ikä ja koska raamatullinen vedenpaisumus tapahtui? Entäpä kantasi hominidien evoluutioon?

Heh, vastaväitteistä huolimatta (ja niistä hankalimmat kiertämällä) tunnut sitkaasti pitäytyvän CAGW-uskossa. Johtuisikohan siitä että se on kirjoitettu jo raamatussakin, ja että väitteet lienee kopioitu suoraan sieltä IPCC AR4:ään:

Ilmasto lämpenee, maa korventuu:
Jes 24:
1 Katso, Herra tekee maan tyhjäksi ja autioksi, mullistaa sen muodon ja hajottaa sen asukkaat.
2 Ja niinkuin kansan käy, niin papinkin, niinkuin orjan, niin hänen herransa, niinkuin orjattaren, niin hänen emäntänsä, niinkuin ostajan, niin myyjän, niinkuin lainanottajan, niin lainanantajan, niinkuin velallisen, niin velkojankin.
3 Maa tyhjentämällä tyhjennetään ja ryöstämällä ryöstetään. Sillä Herra on tämän sanan puhunut.
4 Maa murehtii ja lakastuu, maanpiiri nääntyy ja lakastuu; kansan ylhäiset maassa nääntyvät.
5 Maa on saastunut asukkaittensa alla, sillä he ovat rikkoneet lait, muuttaneet käskyt, hyljänneet iankaikkisen liiton.
6 Sentähden kirous kalvaa maata, ja sen asukkaat syystänsä kärsivät; sentähden maan asukkaat kuumuudesta korventuvat, ja vähän jää ihmisiä jäljelle.


Vihreiden vaatima "parannus" jää tekemättä:
Ilm 16:
8 Ja neljäs enkeli vuodatti maljansa aurinkoon, ja sille annettiin valta paahtaa ihmisiä tulella.
9 Ja ihmiset paahtuivat kovassa helteessä ja pilkkasivat Jumalan nimeä, hänen, jolla on vallassaan nämä vitsaukset; mutta he eivät tehneet parannusta, niin että olisivat antaneet hänelle kunnian.
10 Ja viides enkeli vuodatti maljansa pedon valtaistuimelle, ja sen valtakunta pimeni; ja he pureskelivat kielensä rikki tuskissansa
11 ja pilkkasivat taivaan Jumalaa tuskiensa ja paiseittensa tähden, mutta eivät tehneet parannusta teoistansa.
12 Ja kuudes enkeli vuodatti maljansa suureen Eufrat-virtaan, ja sen vesi kuivui, että tie valmistuisi auringon noususta tuleville kuninkaille.


Sadot surkastuvat, "Afrikan sadot puolittuvat (Africagate)":
Jooel 1:

10 Hävitetty on pelto, maa murehtii; sillä vilja on hävitetty, viinistä on tullut kato, öljy on kuivunut.
11 Peltomiehet ovat joutuneet häpeään, viinitarhurit valittavat nisun ja ohran tähden, sillä mennyt on pellon sato.
12 Viiniköynnöstä on kohdannut kato, viikunapuu on kuihtunut, granaattipuu ja myös palmu ja omenapuu; kaikki kedon puut ovat kuivettuneet. Niin, häpeään on joutunut ilo, ihmislasten joukosta pois.....
16 Eikö ole otettu meiltä ruoka silmäimme edestä sekä meidän Jumalamme huoneesta ilo ja riemu?
17 Surkastuneet ovat siemenjyvät multiensa alla, varastohuoneet autiot, aitat puretut, kun viljasta on kato.
18 Kuinka huokaa karja, kuinka hädissään ovat raavaslaumat, sillä ei ole niillä laidunta! Myös lammaslaumat joutuvat perikatoon.
19 Sinua, Herra, minä huudan, sillä tuli on kuluttanut erämaan laitumet ja liekki polttanut kaikki kedon puut.
20 Metsän eläimetkin sinua ikävöivät, sillä vesipurot ovat kuivuneet ja tuli on kuluttanut erämaan laitumet.


Kuivat alueet kuivuvat ennestään:
Jes 19:
4 Minä annan Egyptin tylyn herran käsiin, ja kova kuningas on hallitseva heitä, sanoo Herra, Herra Sebaot.
5 Vedet virrasta loppuvat, joki ehtyy ja kuivuu.
6 Joet levittävät löyhkää, Egyptin kanavat mataloituvat ja ehtyvät, ruoko ja kaisla lakastuvat.
7 Ruohostot Niilivirran varsilla, virran suussa, ja kaikki Niilivirran kylvömaat kuivuvat, kuihtuvat ja häviävät.
8 Kalastajat valittavat ja murehtivat; kaikki, jotka heittävät onkea virtaan ja laskevat verkkoa veteen, nääntyvät.


Merenpinta nousee:
Luuk 21:25 Ja on oleva merkit auringossa ja kuussa ja tähdissä, ja ahdistus kansoilla maan päällä ja epätoivo, kun meri ja aallot pauhaavat.

Denialistienkin esiintulo ennustettu (heidät on myös poltinraudalla merkitty viittaakohan tämä vertaus juuri tähän denialisti-stigmaan):
1 Tim 4:
1 Mutta Henki sanoo selvästi, että tulevina aikoina moniaat luopuvat uskosta ja noudattavat villitseviä henkiä ja riivaajien oppeja
2 valheenpuhujain ulkokultaisuuden vaikutuksesta, joiden omatunto on poltinraudalla merkitty
3 ja jotka kieltävät menemästä naimisiin ja nauttimasta ruokia, mitkä Jumala on luonut niiden nautittavaksi kiitoksella, jotka uskovat ja ovat tulleet totuuden tuntemaan.

Hallelujaa!!

Joten jos Lorentz3 voisit lopettaa nuo kreationistiläpät koska CAGW-uskon yhteneväisyys muihin uskontoihin on suorastaan hämmästyttävä. Nk "konsensus" on paljon vanhempi juttu kuin kuvittelet.
:lol:
Viimeksi muokannut juakola, 12.08.2010, 11:36:58. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Jonde
Viestit: 22
Liittynyt: 08.03.2009, 17:13:33

Re: NOAA:n lämpötilamanipuloinnit paljastuvat!

Viesti Kirjoittaja Jonde »

Näyttää siltä että kyseisen NOAA-16 satelliitin dataa ei ole käytetty RSS analyysissä sitten vuoden 2007, jolloin sen sensoriongelma havaittiin. Näin ollen en usko että tämä ongelma olisi levinnyt globaaliin satelliittimittausdataan. Uskoisin että globaalissa lämpötilamittauksissa käytetään TIROS-N satelliitin dataa.

Odotellaan kuitenkin eka NOAAn vastaus.
Lorentz3
Viestit: 1884
Liittynyt: 23.12.2009, 13:55:45

Re: NOAA:n lämpötilamanipuloinnit paljastuvat!

Viesti Kirjoittaja Lorentz3 »

juakola kirjoitti:Joten jos Lorentz3 voisit lopettaa nuo kreationistiläpät

Kreationistit ovat selkeästi henkisesti häiriintyneitä eikä heitä kaivata tieteellisessä keskustelussa lainkaan. Ei lastensuojelustakaan keskustella pedofiiliraiskaajien kanssa.
kahannin
Viestit: 431
Liittynyt: 25.04.2010, 15:05:40

Re: NOAA:n lämpötilamanipuloinnit paljastuvat!

Viesti Kirjoittaja kahannin »

Lorentz3 kirjoitti:Terve kahannin, mikä olikaan maapallon ikä ja koska raamatullinen vedenpaisumus tapahtui? Entäpä kantasi hominidien evoluutioon?


Kiitoksia tervetulotoivotuksista. Mukavaa todeta, että olit kaivannut minua. Hylkäsin tässä hetkeksi sinisen ihokkaani, jossa on takana sinikeltainen viitta ja rinnassa keltaisella pohjalla iso punainen S-kirjain (kuten skeptikko) ja naamioiduin hetkiseksi AGW-uskovaiseksi AGW-uskovaisten joukkoon. Nyt ymmärrän heidän ajatuksenjuoksuaan paremmin. Tajuan, että kaikessa intellektuaalisessa toiminnassa heidän kanssaan tulee aina lähteä hyvin, hyvin alhaalta liikkeelle. Mistä seikasta yllä olevat pari lausettasi myös antavat oivallista havainto-opetusta.

Et kommentoinut alkuperäistä viestiäni. Sattuiko NOAA:n korruptuneisuuden paljastuminen liikaa!

Maapallon iän arvellaan olevan 4,5 mrd vuotta.
Vedenpaisumus esiintyy lähes kaikkien kansakuntien mytologioissa. Tarkkoja ajoituksia on vaikeaa tehdä. Eräs selitys vedenpaisumukseen voisi olla suuren jäisen meteoriitin syöksyminen Maapallolle. Sehän tietenkin ilmakehässä hajoaa impaktin vaikutuksesta jääkappaleiksi ja ne sulavat kuumuuden vaikutuksesta vesisateeksi. Oletetaan, että kyseessä olisi Jukatanille syöksyneen meteoriitin kokoinen kappale. Siitä sataisi vettä noin 16 km3 (n. 55 kertaa Päijänteen vesimäärä), mikä hyvinkin riittää saattamaan jonkin alavan alueen tulvan valtaan. Tulva olisi tietenkin sellainen, että se jonkin ajan päästä itsestään laskeutuisi.

Tietenkin meteoriitin tulee osua suhteellisen lämpimille leveysasteille, jotta se säilyisi vetenä. Se jäinen meteoriitti, joka tappoi mammutit osui tietenkin pohjoisille leveysasteille mahdollisesti talvella. Seurauksena oli aluksi tulva, mutta vesi nopeasti jäätyi ja hautasi mammutit jään ja jäätynen maa-aineksen sekaan. No, se on toisaalta meidän onnemme, voimme nyt ihastella mammuttien jäännöksiä.

Jotta pysyttäisiin nettisivustomme aihepiirissä (mistä Sinä aina pyrit syrjähtelemään muualle, kun Sinun vähäiset argumenttisi loppuvat) voidaan näin todeta, että ilmastonmuutoksella ei ole ollut mammuttien kuoleman kanssa mitään tekemistä!
kahannin
Viestit: 431
Liittynyt: 25.04.2010, 15:05:40

Re: NOAA:n lämpötilamanipuloinnit paljastuvat!

Viesti Kirjoittaja kahannin »

luti kirjoitti:Hold your Horses!
Tämä alkaa muille kuin Lorenzille ja Kahanninnille käydä kohta raskaaksi...pidättäytykää arvon "nuoret näsäviisastelijat" näihin henkilökohtaisuuksiin ja letkauksiin menemisiltä, palstan kiinnostavuus on jo mielestäni tässä kohtaa alkanut kärsimään. Perustakaa johonkin kahden keskinen nokkapokka kerho ja koettakaa mielummin siellä saada toisenne solmuun.

Lorenz on mielestäni toiminut palstalla tähän asti ansiokkaasti pitämällä keskustelua yllä (etteivät ilmaston muutokseen kriittisesti tai omalla tavallaan suhtautuvat päädy liiaksi yhteiseen hymistelyyn, kun meillehän tämä on niin selvää :wink:

No, eihän tämä nyt niin vakavaa ole mutta kumminkin, kiitos molemmille, jos hieman reivaisitte ryhtiä peliin.


Ihmettelen logiikkaasi!

Argumentaatiotasi johdonmukaisesti seuraten näille sivustoille jäisi loppujen lopuksi Kolmonen keskustelemaan itsensä kanssa!

P.S. Uskon toki, että se häneltä onnistuisi.
Jonde
Viestit: 22
Liittynyt: 08.03.2009, 17:13:33

Re: NOAA:n lämpötilamanipuloinnit paljastuvat!

Viesti Kirjoittaja Jonde »

Lorentz3 kirjoitti:
juakola kirjoitti:Joten jos Lorentz3 voisit lopettaa nuo kreationistiläpät

Kreationistit ovat selkeästi henkisesti häiriintyneitä eikä heitä kaivata tieteellisessä keskustelussa lainkaan. Ei lastensuojelustakaan keskustella pedofiiliraiskaajien kanssa.


Theodosius Dobzhansky (1900–1975), was Christian and architect of the modern evolutionary synthesis. Dobzhansky, a Russian Orthodox, wrote a famous 1973 essay entitled Nothing in Biology Makes Sense Except in the Light of Evolution espousing evolutionary creationism:

"I am a creationist and an evolutionist. Evolution is God's, or Nature's, method of creation. Creation is not an event that happened in 4004 BC; it is a process that began some 10 billion years ago and is still under way... Does the evolutionary doctrine clash with religious faith? It does not. It is a blunder to mistake the Holy Scriptures for elementary textbooks of astronomy, geology, biology, and anthropology. Only if symbols are construed to mean what they are not intended to mean can there arise imaginary, insoluble conflicts... the blunder leads to blasphemy: the Creator is accused of systematic deceitfulness."
LINKKI

Kreatonismia on hyvin monenlaista. Ei kannata yleistää :wink: En usko että Dobzhansky oli mitenkään häiriintynyt.
HMV
Viestit: 581
Liittynyt: 02.02.2010, 08:27:28

Re: NOAA:n lämpötilamanipuloinnit paljastuvat!

Viesti Kirjoittaja HMV »

Uusi esimerkki lämpötilojen manipuloinnista:

Note to Readers: This is an important post, as Willis demonstrates that NASA GISS has taken a cooling trend and converted it into a warming trend for the one GHCN station in Nepal which covers the Himalayas. I offer NASA GISS, either via Jim Hansen or Gavin Schmidt, rebuttal opportunity to this issue on WUWT anytime. -Anthony


http://wattsupwiththat.com/2010/08/11/m ... -in-nepal/
Straw Man
Viestit: 210
Liittynyt: 17.02.2009, 15:57:28

Re: NOAA:n lämpötilamanipuloinnit paljastuvat!

Viesti Kirjoittaja Straw Man »

Lorentz3 kirjoitti:Kreationistit ovat selkeästi henkisesti häiriintyneitä eikä heitä kaivata tieteellisessä keskustelussa lainkaan.


Näin ollen, olisitko ystävällinen ja lopettaisit jo vihdoin tuon lapsellisen rankuttamisen ko. aiheesta?

Lorentz3 kirjoitti:Ei lastensuojelustakaan keskustella pedofiiliraiskaajien kanssa.


Ei keskustella ei, mutta se lienee mielestäsi ok, jos datamanipuloinnista syytetty ( Phil Jones ) määrittelee itse ( CRU-vuoto ) materiaalin, josta häntä syytetään.

( Tämäkin vertauksesi on käsittämättömän infantiililla tasolla. Ole mies (?) ja ryhdistäydy. Sinä esiinnyt proAGW edustajana täällä. Älä jatka tällä tasolla. Sinä luot alarmisteista sellaisen vaikutelman, että te kaikki olette kaltaisiasi lapsellisia utopian tavoittelijoita. Jos sinä et pysty/osaa ottaa kantaa keskustelun tieteelliseen viestiin, niin eikö silloin vaikeneminen osoittaisi suurempaa viisautta? )
Lorentz3
Viestit: 1884
Liittynyt: 23.12.2009, 13:55:45

Re: NOAA:n lämpötilamanipuloinnit paljastuvat!

Viesti Kirjoittaja Lorentz3 »

kahannin kirjoitti:Vedenpaisumus esiintyy lähes kaikkien kansakuntien mytologioissa. Tarkkoja ajoituksia on vaikeaa tehdä. Eräs selitys vedenpaisumukseen voisi olla suuren jäisen meteoriitin syöksyminen Maapallolle. Sehän tietenkin ilmakehässä hajoaa impaktin vaikutuksesta jääkappaleiksi ja ne sulavat kuumuuden vaikutuksesta vesisateeksi. Oletetaan, että kyseessä olisi Jukatanille syöksyneen meteoriitin kokoinen kappale. Siitä sataisi vettä noin 16 km3 (n. 55 kertaa Päijänteen vesimäärä), mikä hyvinkin riittää saattamaan jonkin alavan alueen tulvan valtaan. Tulva olisi tietenkin sellainen, että se jonkin ajan päästä itsestään laskeutuisi.

Kuten tiedetään Homo Sapiens on ollut olemassa vain parisataatuhatta vuotta, jona aikana mitään globaaleja vedenpaisumuksia ei taatusti ole ollut. Onko minun ymmärrettävä että et ole kreationisti?
kahannin
Viestit: 431
Liittynyt: 25.04.2010, 15:05:40

Re: NOAA:n lämpötilamanipuloinnit paljastuvat!

Viesti Kirjoittaja kahannin »

Lorentz3 kirjoitti:
kahannin kirjoitti:Vedenpaisumus esiintyy lähes kaikkien kansakuntien mytologioissa. Tarkkoja ajoituksia on vaikeaa tehdä. Eräs selitys vedenpaisumukseen voisi olla suuren jäisen meteoriitin syöksyminen Maapallolle. Sehän tietenkin ilmakehässä hajoaa impaktin vaikutuksesta jääkappaleiksi ja ne sulavat kuumuuden vaikutuksesta vesisateeksi. Oletetaan, että kyseessä olisi Jukatanille syöksyneen meteoriitin kokoinen kappale. Siitä sataisi vettä noin 16 km3 (n. 55 kertaa Päijänteen vesimäärä), mikä hyvinkin riittää saattamaan jonkin alavan alueen tulvan valtaan. Tulva olisi tietenkin sellainen, että se jonkin ajan päästä itsestään laskeutuisi.

Kuten tiedetään Homo Sapiens on ollut olemassa vain parisataatuhatta vuotta, jona aikana mitään globaaleja vedenpaisumuksia ei taatusti ole ollut. Onko minun ymmärrettävä että et ole kreationisti?


Minun uskontoni ja ilmastonmuutos eivät ole toisistaan riipuvia muuttujia, joten ihmettelen, miksi panet sille seikalle niin paljon painoarvoa näillä nettisivuilla?

Kysymys kuuluu: Mikä on globaalia? Vaikka olemme toisaalta hallitsevinamme tätä Maapalloa kokonaisuutena, niin kuitenkin ilmastonmuutoskeskustelussa yksi 100 km2 luokkaa oleva jäälautta olisi globaalia. Terjevann, pieni järvi Pohjois-Norjassa olisi ilmastonmuutoksessa globaalia.

Jos meteoriitista tulleesta vedestä on muodostunut useiden kymmenien tuhansien neliökilometrien vesiallas, niin ko. aikakautena eläneet ihmiset ovat sen mieltäneet globaaliksi ja raportoineet siitä sitten mytologioissaan. Pari kolme sellaista meteoriitia eri puolilla Maapalloa eri aikoina voisi taata verraten suuren kattavuuden.

Mitä tulee ”älykkään” ihmisen esiintymisaikaan täällä Maapallolla, niin on pakko ottaa esille eräs seikka: epiteelisolujen kehittymiseen arvellaan menevän muutamia kymmeniä miljoonia vuosia, esimerkiksi hevosen kohdalla. Ihmisen aivosolujen arvellaan kehittyneen parissa sadassatuhannessa vuodessa.

Kuitenkin aivosolu on erikoistunein solumme: se ei kykene uudistumaan. Jo 20-vuoden iässä aivosolut alkavat tuhoutua. Onneksi synaptisten yhteyksien muodostumisen ansiosta ihmisen äly kaiken aikaa voi kehittyä. Sinua voi onnitella siitä, että olet mukana meidän älykkäillä nettisivuillamme. Aivoissasi muodostuu uusia synpatisia yhteyksiä. Esimerkiksi dementia (sivumennen sanottuna olen aika ajoittain ollut hieman huolissani, että Sinä jo siitä viasta hieman kärsisit) siirtyvät kauemmaksi tulevaisuuteen.

Nyt Sinä olet siis väittämässä, että hitain solu olisi kehittynyt nopeimmin. No, se on toki mahdollista, mutta se vaatisi ihmeen tai jonkun korkeamman henkisen tahon puuttumisen asiaan. Mutta nythän tässä onkin käymässä niin, että Sinä olisitkin osoittautumassa kreationistiksi!

Kun pitäydymme johdonmukaisesti evoluution periaatteissa, niin meidän pitää huomata, että aivosolujen kehittymisessä eivät normaalit evoluution valintaperusteet päde: parhaat aivosolut eivät välttämättä pääse aina lisääntymään. Ajattele vaikka Kalevalan Ainoa. Hän kieltäytyi kategorisesti menemästä naimisiin Väinämöisen kanssa. Kuitenkin Väinämöisellä oli parhaat aivosolut. (Pakko sanoa: Aino teki siis mykän synnin: miten paljon viisaampia me suomalaiset nyt olisimmekaan)!

Aivosolun kehittymiseen evoluutiolla liittyy siis hitautta, verrattuna esimerkiksi ”kauniin tai komean” ulkonäön antavan epiteelisolun kehittymiseen. (Tarkennuksena ”kauneus ja komeus” ovat käsitteitä, joilla ihmisen evoluutiossa on myönteistä valintapainetta, mutta kyseiset käsitteet ja parhaat aivosolut eivät välttämättä ole toisistaan riippuvia muuttujia). Hitaus aivosolujen evolutionaarisessa kehittymisessä voi kompensoitua vain aika-akselia jatkamalla.

Jos arvellaan, että hitaus olisi 10-100- kertainen, niin ihmiseen älyn kehittyminen evoluutiolla olisi vaatinut kymmeniä ehkä jopa satoja miljoonia vuosia. Tietenkin ko. aikana ulkonäkömme on voinut muuttua huomattavastikin, jopa niin paljon, että identifiointi luusto- tai kallomääritysten mukaan ihmisen kehittyvää älyä kantavaksi lajiksi on nyt mahdotonta.

Olennaista tässä kuitenkin on, että aikajänne ihmisen kokemiin meteoriittien aiheuttamiin vedenpaisumuksiin on suurempi kuin väität sen olevan. Sivumennen: ilmastonmuutoksilla ei edelleenkään ole asian kanssa mitään tekemistä.
Vastaa Viestiin