PDO, AMO, sekä muut syklit

Ilmastotutkimukseen sekä sitä sivuaviin tutkimusaiheisiin liittyvät keskustelut

Valvoja: Hallitus

Lorentz3
Viestit: 1884
Liittynyt: 23.12.2009, 13:55:45

Re: PDO, AMO, sekä muut syklit

Viesti Kirjoittaja Lorentz3 »

juakola kirjoitti:Ei riitä, että paperi X on vertaisarvioitu vaan sen pitää olla vieläpä julkaistu lätkätiimin vertaisarvioimassa lehdessä ja olla Gavin Schmidtin tai James Hansenin hyväksymiä, ennenkuin niistä voidaan edes keskustella :lol:, voi voi epätoivoa. Mutta sen sijaan vastapuoli saa käyttää lähteenään blogikirjoituksia joiden takana ovat amatöörit. :D

No pärkkeles tiedehenkilöiltä vaaditaan sen verran integriteettiä etteivät he voi vääristellä omia peer-review juttujaan. Tästä syystä pidän Real Climatea varsin hyvänä lähteenä vaikka kommenttiosaston manageroinnissa saattaakin olla parannettavaa.

En tosin tiedä, onko tuo kyseinen lehti vertaisarvioitu mutta juttu kuulostaa silti järkeenkäyvältä eikä miehen tieteellisissä kredentiaaleissakaan pitäisi olla mitään valittamista.

No ei se ainakaan ole "peer-review" siinä mielessä että ilmastotutkijat ovat tehneet arvioinnin - kyseessähän on Italian Fysiikkaseuran bulletiini joten juttu ei ole kovin tekninen (menisi turhaan yli lukijakunnan hilseen).

Kaikki muuten varmaan muistavat Lindzen & Choi tutkimuksen vuodelta 2009? Tutkimuksesta löydettiin virheitä (jotka Lindzen itsekin julkisesti myönsi) ja lopputulos rytättiin. Nyt julkaisuun on mennyt uusi versio, missä virheet on korjattu:

Lindzen, R. S., Y.-S. Choi; On the observational determination of climate sensivity and its implications.
http://citeseerx.ist.psu.edu/viewdoc/do ... 1&type=pdf
Johtopäätökset näyttäisivät olevan hyvin samankaltaisia, kuin aiemmassa tutkimuksessakin.

Hienoa, odotellaan kommentteja.
juakola
Valvoja
Viestit: 482
Liittynyt: 07.02.2010, 02:05:48

Re: PDO, AMO, sekä muut syklit

Viesti Kirjoittaja juakola »

Lorentz3 kirjoitti:No pärkkeles tiedehenkilöiltä vaaditaan sen verran integriteettiä etteivät he voi vääristellä omia peer-review juttujaan. Tästä syystä pidän Real Climatea varsin hyvänä lähteenä vaikka kommenttiosaston manageroinnissa saattaakin olla parannettavaa.

No mikäs tämä juttu, missä Steig vertaisarvioi O'Donnelin paperin oikein oli, muuta kuin peer-reviewin kanssa pelleilyä? Eikä ole edes ainoa esimerkki! Kaiken lisäksi, Steig teki O'Donnelille teknisiä ehdotuksia paperiin liittyen arvioinnin aikana, ja kun paperi julkaistiin herra alkoi oitis kritisoimaan kyseisiä itse ehdottamiaan ratkaisuja Realclimatessa. :x
anander
Viestit: 100
Liittynyt: 07.10.2010, 14:45:07

Re: PDO, AMO, sekä muut syklit

Viesti Kirjoittaja anander »

Ymmärtääkseni tämä Steig vs. O'Donnel ei ollut niinkään se, että O'Donnell olisi väittänyt ettei Antarktis lämpene, vaan se, ettei Steigin laskelmissa ollut päätä eikä häntää.

Tämä Dr. Steig kyllä "Stinks to high heaven" ihan näin persoonana, mitä tätä asiaa nyt on seurannut. Uskomatonta pelleilyä.
juakola
Valvoja
Viestit: 482
Liittynyt: 07.02.2010, 02:05:48

Re: PDO, AMO, sekä muut syklit

Viesti Kirjoittaja juakola »

anander kirjoitti:Ymmärtääkseni tämä Steig vs. O'Donnel ei ollut niinkään se, että O'Donnell olisi väittänyt ettei Antarktis lämpene, vaan se, ettei Steigin laskelmissa ollut päätä eikä häntää.

Tämä Dr. Steig kyllä "Stinks to high heaven" ihan näin persoonana, mitä tätä asiaa nyt on seurannut. Uskomatonta pelleilyä.

Näin joo. Siis O'Donnellin analyyisssäkin näkyy länsiantarktiksella lämpenemistä. Eroja oli lähinnä vain siinä, miltä koko muu kontinentti näyttää. Miten käsitin, niin ilmeisesti Steig sai jollakin Mannilaisella PCA-analyysillä koko antarktiksen näyttämään merkittävämpää lämpenemistä.
Straw Man
Viestit: 210
Liittynyt: 17.02.2009, 15:57:28

Re: PDO, AMO, sekä muut syklit

Viesti Kirjoittaja Straw Man »

Tässä on O'Donnell:in käsitys Steigin "säätelyistä":

This is what happens to Eric’s reconstruction when you:
Top row: Add the designated trends to the Peninsula stations
Second row: Remove the designated trends from the Peninsula stations
Third row: Treat Byrd as a single station, and add the designated trends to Byrd and Russkaya
Fourth row: Treat Byrd as a single station, and remove the designated trends to Byrd and Russkaya

Please note how Eric’s reconstruction responds quite well to changes in the Peninsula . . . except it teleconnects them to the Ross Ice Shelf and the south pole.
Please also note how Eric’s reconstruction does not respond at all to changes in the only two West Antarctic land stations they used: Russkaya and Byrd (the response is even less if only the manned Byrd station is used).
Anything that he “got right” . . . as I said before . . . was by accident.

Lähde : CA

Kuva
juakola
Valvoja
Viestit: 482
Liittynyt: 07.02.2010, 02:05:48

Re: PDO, AMO, sekä muut syklit

Viesti Kirjoittaja juakola »

Tuli sitten aloitettua blogittaminen. Rekisteröidyin tuonne alun perin ihan vaan sen takia että saan kinastella Gröhnin kanssa, ja kun samoilla tunnuksilla oli sitten niin helppoa aloittaa suoraan blogittaminen niin tuli pistettyä iltapuhteiksi pieni tajunnanvirta aloituspostiksi.
http://nohohhoijaa.puheenvuoro.uusisuom ... urbulenssi
Vastaa Viestiin