Raymond Pierrehumbert

Ilmastotutkimukseen sekä sitä sivuaviin tutkimusaiheisiin liittyvät keskustelut

Valvoja: Hallitus

Avatar
BorisW
Viestit: 1779
Liittynyt: 08.08.2007, 10:38:11
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Raymond Pierrehumbert

Viesti Kirjoittaja BorisW »

Ilmastotutkija Pierrehumbert tuntee planeettojen ja muiden taivaan kappaleiden ilmastoja ja on myös kirjoittanut kirjan "Priciples of Planetary Climate". Hän piti varsin mielenkiintoisen esitelmän American Geophysical Unionin joulukuun kokouksessa aiheena Tyndall lecture. Siinä hän esittelee ilmastotutkimuksen historiaa mainiten herroja Tyndall, Arrhenius, Challendar, ja monia muita samalla kritisoiden Lindzeniä, Christä ja Spenceriä, y.m.

Vaikka Pierrehumbert esittää "todisteita" hiilidioksidin syyllisyydestä, esitelmästä saa mielikuvan, että "rakas Raymond" uskoo IPCC:n vakuutteluihin, joskin vakuuttelut eivät oikein vakuuta minua.

Englantia riittävästi ymmärtävät voivat kuunnella esitelmä ja nähdä hänen kuvansa: http://fallmeeting.agu.org/2012/events/tyndall-lecture-gc43i-successful-predictions-video-on-demand/. Alun usean minuutin iakana esitellään AGU:n mainiksia eikä esitelmöitsijää näytetä, mutta äänitallennus on varsin hyvä ja esitelmän kuvitus samoin. Kannattaa kuunnella ja katsoa.
Tronic
Viestit: 350
Liittynyt: 15.08.2010, 16:38:00

Re: Raymond Pierrehumbert

Viesti Kirjoittaja Tronic »

Jos nyt ymmärsin referaattisi oikein niin tässä on vain yksi IPCC:n kantaa puolusteleva presentaatio. Oliko siinä jotakin, jonka vuoksi presentaatio kannattaisi katsoa? Uusia näkökulmia, empiiristä näyttöä ilmastohypoteesin tueksi tai edes mielekästä argumentaatiota Lindzen et al. tutkimusten kritiikkinä? Kuulostaa alustuksesi pohjalta lähinnä ajanhaaskaukselta (jos samat jutut voi lukea esim. ympäristöaktivistin ja sarjakuvapiirtäjän webbisaitilta, joka on meille jo harvinaisen tuttu), mutta katson mielelläni, jos tämän sijaan presentaatiossa todella on myös jotakin huomionarvoista.
Avatar
BorisW
Viestit: 1779
Liittynyt: 08.08.2007, 10:38:11
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Raymond Pierrehumbert

Viesti Kirjoittaja BorisW »

Tarkoitukseni oli lähinnä mainita Pierrehumbertin ilmastotutkimusta koskevasta historiallisesta osiosta, vaikka siinä on erinäisiä puutteita. Tosin myös hänen kirjansa sisältää paljon hyvää tietoa ilmastojen toiminnasta jne.

On myös tiedettava, että "sodassa" on hyvä perehtyä viholliseen mahdollsimman hyvin.

Tähän yhteyteen sopii hyvin Lordi Moncktonin Joulun alla esittämä kehotus käyttää ilmastoväittelyssä diplomatian myötäilyn keinoja, eli tarjota vastapelurille mahdollisuus perääntyä menettämättä kasvojaan. Muussa tapauksessa osapuolet vain hautautuvat syvemmälle juoksuhautoihinsa.
Harry
Viestit: 609
Liittynyt: 02.10.2010, 18:44:02

Re: Raymond Pierrehumbert

Viesti Kirjoittaja Harry »

BorisW kirjoitti:Tähän yhteyteen sopii hyvin Lordi Moncktonin Joulun alla esittämä kehotus käyttää ilmastoväittelyssä diplomatian myötäilyn keinoja, eli tarjota vastapelurille mahdollisuus perääntyä menettämättä kasvojaan. Muussa tapauksessa osapuolet vain hautautuvat syvemmälle juoksuhautoihinsa.


Näin se pitäisi olla. Älä vaan odota vastapuolelta samaa asennetta.

Niitten tavallisten ihmisten kohdalla, jotka ovat satsanneet aikaa ja rahaa johonkin turhaan/ kalliiseen projektiin hyväksyn ilmat muuta tämän asenteen. Mitä mediaan tulee sekä viherporukan kiihottajiin ei empatiani riitä. He ovat tuhlanneet miljardeja aivain turhiin kohteisiin. Huom! Ei omaa rahaa vaan muitten rahoja :twisted: Anteeksiantoa ei heru, mutta sillä ei ole väliä, koska ne livistävät kuitenkin kaikesta vastuusta. Journalisti pystyy aina väittämään että hän vaan on rapotoinut "objektiivisesti" mitä häneen tietoonsa on tullut. Moraali siitä porukasta on kadonnut täysin. Kukaan ei vaivaudu tutkimaan lähteitä eikä esitä teräviä kysymyksiä.

Optimisti on heittäytynyt pessimistiksi :)
Vastaa Viestiin