Argo-datakin manipuloitu?

Ilmastotutkimukseen sekä sitä sivuaviin tutkimusaiheisiin liittyvät keskustelut

Valvoja: Hallitus

nokikolari
Viestit: 75
Liittynyt: 15.09.2010, 18:00:32

Argo-datakin manipuloitu?

Viesti Kirjoittaja nokikolari »

Etsin alun perin juttua kadonneista lämmöistä ja tälläinen tuli vastaan.

http://jennifermarohasy.com/2008/11/cor ... he-models/
http://earthobservatory.nasa.gov/Features/OceanCooling/

No, tarkoituksena oli palata jälleen säädettyihin lämpötiloihin.
http://notrickszone.com/2012/03/01/data ... -revision/
Tämä on ainakin selvä tapaus: Islannin IL on ilmoittanut tehneensä kaikki tarvittavat korjaukset ko. lämpötiloihin. Virallisen ilmastotutkimuksen läpötila-aikasarjat on laskennallisesti saatu näyttämään lämpiävää trendiä. On syytä epäillä, että lämpiämisen pysähtyminen on todellisuudessa viilentymistä. -Sinällään sopisi yhteen peukaloimattoman argo-datan kanssa.
Avatar
BorisW
Viestit: 1779
Liittynyt: 08.08.2007, 10:38:11
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Argo-datakin manipuloitu?

Viesti Kirjoittaja BorisW »

Varsin mielenkiintoista asioiden/faktojen pyörittämistä. Vaikuttaa siltä, että kun tulokset eivät vastaa toiveita, niin lähdetään muuttamaan faktoja (korjaamaan dataa) vai ovatko meret sittenkin lämmenneet, pysyneet muuttumattomina tai jäähtyneet.

Koska tuossa NASA'n Josh Willisin "loogisessa" pohdiskelussa paljon perustuu merenpinnan nousuun, niin mielenkiintoista on verrata mitä vanha kollegani Niklas Mörner sanoo merenpinnan noususta/laskusta ohessa liitetiedostossa:
Mörner Sea Level Changes compr_opt.pdf
Kompressoitu alkuperäisestä E&E:stä. Alkuperäinen saatavissa minulta viestillä.
(952.9 KiB) Tiedosto ladattu 244 kertaa


Siinä Mörner toteaa johtopäätöksissään (vapaasti käännettynä):

Merenpinnan tasomuutoksia koskevat tiede on monitahoinen ja edellyttää monimuuttujaselvityksiä. Havaintojen tulee aina olla keskipisteessä. "Ei ole muuta kuin se minkä näet" [viite 118]. Oikopolut, jotka perustuvat merenpintatietojen tietokonemallinnuksiin ja tilastollisiin käsittelyihin, tuottavat puutteellista tietoa. On ilmeistä, että valtameren pinta nousi pienen jääkauden jälkeen 1840/50 ja 1940/50 välisenä aikana. Luoteis-Euroopan alueella tämä eustaattinen nousu (valtamerien vesimäärän lisäys) oli noin 11 cm [viite 100]. Tuon ajan maapallon pyörimisen (päivän pituus) hidastuminen vastaa noin 10 cm:n merenpinnan nousua.

1940/50 ja 1970 välillä meren pinta ei osoittanut nousua vaan pysyi vakiona tai jopa laski hieman (Figure 10).

Mielipiteiden suurimmat erot liittyvät vuoden 1970 jälkeiseen aikaan. IPCC ryhmä väittää, että merenpinta nousi nopeasti ja jopa kiihtyen. Tällaista ei havaintojen avulla voida todentaa. Merenpintamittaukset tärkeimmissä havaintopaikoissa Intian valtamereltä (4.3.1), Tyyneltä mereltä (4.3.2), Qatarista (4.1), Venetsiasta (4.3.3) ja luoteis Euroopasta (4.3.4) kaikki osoittavat vakautta viimeisten 40-50 vuoden aikana (tai enintään minimaalista nousua). Maapallon pyörimisnopeus osoittaa merkittävää kiihtymistä vuodesta 1972 vuoteen 2012, mikä on ristiriidassa väitteeseen merenpinnan nopeasta noususta. Lopuksi vielä, kuvaan 15 on koostettu 300 viimeisen vuoden aikana tehdyt havainnot sekä oletettavat muutokset seuraavien 90 vuoden aikana vuoteen 2100 saakka.

Alkuperäinen kompressoimaton kuva Fig 15
Alkuperäinen kompressoimaton kuva Fig 15


Kuvateksti vapaasti suomennettuna:
Muutokset merenpinnan tasossa millimetreinä vuodessa viimeisten 300 vuoden aikana (sininen käyrä ja vaalealla mahdollinen epävarmuus 0,5 mm/vuosi viimeisen vuosikymmenen aikana) sekä ennuste metreissä vuoteen 2100 saakaa INQUA:n ja IPCC:n mukaan. Ruskeat nuolet liittyvät GIA malleihin. Vihreä katkoviiva IPCC:n vuoden 2001 raportista osoittaa vesivolyymiarviota, joka poistettiin uudemmista raporteista koska sen ei katsottu olevan sopusoinnussa havaintojen kanssa (todellisuudessa arvio osuu verrattain hyvin [tämän tutkimuksen] havaintoihin).
Vastaa Viestiin