Aurinko on säteillyt energiaa Maahan jo 3 miljardia vuotta melko vakiona ja jatkanee vielä toista miljardia vuotta. Monen ilmastoasiantuntijan käsitys ilmakehän energiasta ja lämpötilasta on kovin puutteellinen. En tiedä missään tarkastellun ilmakehän energian muuttumista tai oikeastaan muuttumattomuutta vakio auringon alla. Lukisivat hiukan vanhoja maatieteen oppikirjoja, joissa kerrotaan ilmakehän energian muodostuvan lämpöenergiasta, kemiallisesta energiasta, potentiaalienergiasta ja tuulienergiasta, jonka voisi jättää huomiotta mitättömänä vaikuttaja. Kaikki näyttävät vain tuijottavan lämpömittariin, joka mittaa lämpöenergiaa. Kuvittelevat sitten lämpöenergian muutosten johtuvan auringosta, vaikka sen tehossa ei merkittäviämuutoksia näy.BorisW kirjoitti: ↑01.02.2019, 14:06:55 Muistutan vielä mitä Henrik Svensmark puhui jo muutama vuosi sitten: https://youtu.be/x64bWsVUPjo auringon ja kosmisen säteilyn yhteisvaikutuksesta. Israelilainen aurinkotutkija Nir Shaviv liittyi myöhemmin Snemsmarkin porukkaan.
Svensmark voi olla oikeassakin, kun puhuu kosmisen säteilyn vaikutuksesta. Hänen pitäisi vain näyttää, että kosminen säteily vaikuttaa ilmakehän kemiallisen (latentin) energian määrään. Jos se vähenee lämpötila kohoaa, koska vakio auringon alla ilmakehän kokonaiseneria pysyy muuttumattomana.
Olen miettinyt edelleen jääkausien johtuneen todellisesta ilmastonmuutoksesta, jonka maapallon elämä sai aikaan. Teoriassa ei ole löytynyt vielä mitään ristiriitaa, kun astronomisissa selityksissä on selvä ristiriita. Jääkausien ajoitus vaihtelee, kun taas astronomiset ilmiöt ovat kellon tarkkoja lukuunottamatta asteroiditörmäyksiä. Auringon säteily pysyy myös hyvin vakiona. Geologiset mullistukset voivat olla mahdollisia, mutta vaikea niilläkin on selittää äkillinen lämpötilan nousu (tuhansia vuosia) ja hidas jäähtyminen monia kymmeniä tuhansia vuosia. Elämä voi vähetä nopeasti, kun olosuhteet ylittävät sopeutumiskyvyn (lämpötila laskee alle nollan liian usein), ja lämpimän kauden alkaessa uusien kasvi ja eläinlajien synty kehittyy hitaasti.
Sademetsiä lienee hävitetty 15%, joka on vähentänyt ilman latenttia energiaa, josta syystä lämpötila on kohonnut asteen. Jos sademetsät olisivatkin lisääntyneet 15%, ilman lämpötila olisi alentunut asteen. Jos sademetsät olisivat kaksinkertaistuneet, lämpötila olisi alentunut 8 astetta ja jääkausi alkanut.