Lorentz3 kirjoitti:anander kirjoitti:Mistähän tämä Fortran hmmm... perversio oikein tulee muutenkaan, lienee sellaista historiallista perinnettä, ja ettei näihin ympyröihin päätyvät tutkijat yleensä tunne mitään muuta kieltä. No, se on sinänsä sivuseikka, tuloksethan ne ratkaiseee."However, unlike C and C++, Fortran 90 is designed to generate executable codes that are highly optimized and thus run extremely fast.
http://www.lahey.com/PRENTICE.HTM
Tuo juttusi oli vuodelta 1995, ts. 16 vuotta vanha. Siitä on menty "hieman" eteenpäin paitsi laskentatehossa kääntämistekniikassa.Löytyykös asiasta jotain ihan oikeatakin tietoa kuin 1995 jonkun fyysikon kirjoittama väite ja/tai onko sinulla tästä jotain omakohtaista sanottavaa?
Uskallanpa väittää, ettei (hyvin kirjoitettu ja jollain modernilla kääntäjällä käännetty) esim. massiivisia liukulukumatriiseja pyörittelevä C-ohjelma jää missään olosuhteissa vastaavia laskentoja tekevän Fortran-ohjelman jalkoihin suorituskykymielessä, ja myös esim. C++:ssa (lähinnä kehittyneempien ominaisuuksien takia syntyvää) lähinnä muistinkäytöllistä overheadia voi myös välttää, jos tietää mitä tekee. Ja on niitä muitakin kieliä... Rinnakkaistamisen helpottaminen on yksi argumentti, mutta kyllä sen tekeminen esim. säikeistämällä on helppoa näillä "ihan oikeillakin" ohjelmointikielillä, joihin nyt tätä Fortrania, oikein mitään sen versiota, ei ohjelmistoalalla yleensä lasketa. Milloinkas on Fortrania viimeksi jotenkin muutettu tai kääntäjiä merkittävästi parannettu? Niinpä niin.
Tottakai - asiaan palatakseni jos se (jokin ohjelmointikieli X) täyttää tarpeet, niin mikäs siinä, mutta kyllä se vähintäänkin jonkinasteista masokismia implikoi, jos sillä (F90) mitään monimutkaisempaa alkaa pykäämään. Vähän siinä on samaa kuin tietojenkäsittelypuolen vanhojen partojen onneksi jo historiaan siirtyvässä Coboliin ripustautumisessa.