Ilmastofoorumi on kuollut

Valvoja: Hallitus

Tronic
Viestit: 350
Liittynyt: 15.08.2010, 16:38:00

Ilmastofoorumi on kuollut

Viesti Kirjoittaja Tronic »

Keskustelua ei enää synny juuri mistään aiheista ja oikeastaan ainoa päivittäinen aktiviteetti on ilmastotiedealueen parissa ylipitkäksi venähtäneessä threadissa Lorentz3:n ja jonkun muun välinen jankkaaminen. Tältä pohjalta foorumia ei ole mielekästä seurata: löydän kyllä ilmastouutiset myös muiden medioiden kautta ja joissakin käydään kommenteissa paljon mielenkiintoisempaa keskustelua kuin tämän foorumin olematon keskustelu. Mitä järkeä on kirjoittaa foorumille, jossa kukaan ei vastaa? Mitä järkeä on lukea foorumia, jossa ei tehdä minkäänlaista omaa analyysiä vaan keskustelu on redusoitunut lähdeviitteiden heittelyyn ja lähteiden mollaamiseen? Mitä järkeä on on kuulua yhdistykseen, jolla ei ole minkäänlaista toimintaa? En ihmettelekään lainkaan miksi suurin osa foorumin käyttäjistä on vain hiljaa häipynyt paikalta tai ei ainakaan enää viitsi tänne mitään kirjoittaa. Itse ajattelin nyt harventaa tarkkailutahtia, mutta pitää foorumin vielä seurannassa josko tilanne kehittyisi johonkin suuntaan.

Tehoautoilija
Viestit: 715
Liittynyt: 06.08.2007, 09:49:46
Viesti:

Re: Ilmastofoorumi on kuollut

Viesti Kirjoittaja Tehoautoilija »

Tronic kirjoitti:Keskustelua ei enää synny juuri mistään aiheista ja oikeastaan ainoa päivittäinen aktiviteetti on ilmastotiedealueen parissa ylipitkäksi venähtäneessä threadissa Lorentz3:n ja jonkun muun välinen jankkaaminen.


Yhdistyksellä pitäisi olla muutakin toimintaa kuin keskustelupalstan ylläpito. Itseasiassa sen muun toiminnan pitäisi olla se varsinainen pääasia, ja keskustelupalsta pelkkä bonus/lisuke. Maailmassa on aika monta yhdistystä, jolla ei ole keskustelupalstaa.

Tronic kirjoitti:Tältä pohjalta foorumia ei ole mielekästä seurata: löydän kyllä ilmastouutiset myös muiden medioiden kautta ja joissakin käydään kommenteissa paljon mielenkiintoisempaa keskustelua kuin tämän foorumin olematon keskustelu. Mitä järkeä on kirjoittaa foorumille, jossa kukaan ei vastaa?


Juurihan tässä vastaan :P Mutta joo, ymmärrän pointtisi, foorumilla ei ole muita ilmastovouhottajia kuin Lorentz3, joten mitään kunnon debattia ilmastorealistien ja ilmastovouhottajien välille ei synny.

Tronic kirjoitti:Mitä järkeä on lukea foorumia, jossa ei tehdä minkäänlaista omaa analyysiä vaan keskustelu on redusoitunut lähdeviitteiden heittelyyn ja lähteiden mollaamiseen?


Ilmastovouhottajat harvemmin kykenevät mihinkään omaan analyysiin, tucilla tosin aikoinaan oli pientä yritystä, mutta toisaalta nimenomaan hän yritti mustamaalata meidät ilmastorealisit kaikilla mahdollisilla keinoilla, varsinkin sen jälkeen kun alkoi jäädä väittelyssä häviölle.

Tronic kirjoitti:Mitä järkeä on on kuulua yhdistykseen, jolla ei ole minkäänlaista toimintaa?


Erittäin hyvä kysymys. Itse aikoinaan erosin mm. tuon toiminnan puutteen takia, tässä kesällä suunnittelin uudelleenliittymistä, mutta kun tarkistin kuka on nykyinen puheenjohtaja... Pasille ei näytä löytyvän sopivaa ja pätevää seuraajaa, eikä Pasi suostu tulemaan takaisin, joten ei hyvältä näytä. Oletko sinä harkinnut yhdistyksen puheenjohtajaksi rupeamista?

Tronic kirjoitti:En ihmettelekään lainkaan miksi suurin osa foorumin käyttäjistä on vain hiljaa häipynyt paikalta tai ei ainakaan enää viitsi tänne mitään kirjoittaa. Itse ajattelin nyt harventaa tarkkailutahtia, mutta pitää foorumin vielä seurannassa josko tilanne kehittyisi johonkin suuntaan.


Paikalta häipymisen asemesta toki voisi kokeilla asioihin vaikuttamista, esim rupeamalla puheenjohtajaehdokkaaksi. Siis jos on edellytyksiä, itsellänikin kävi mielessä, mutta ilmeisesti tietyt seikat estää... Mutta ainahan voi lähetellä privaviestejä noille asioista vastaaville henkilöille ja kysellä, että missä mennään ja miksi jne.
.

Tronic
Viestit: 350
Liittynyt: 15.08.2010, 16:38:00

Re: Ilmastofoorumi on kuollut

Viesti Kirjoittaja Tronic »

Kiitokset vastauksestasi, se onkin ensimmäinen pitkään aikaan...

En voi ottaa yhtäkään ylimääräistä yhdistysnakkia, saati sitten puheenjohtajan, kun vapaa-aikaa ei nytkään riitä. Yhdistyksen toiminta (järjestetyt seminaarit yms) on tietysti pitkälti puheenjohtajasta ja budjetista kiinni, mutta ainakin Pasin aikaan oli jotain toimintaa (enkä ole muuten edes tarkistanut kuka nykyisin on pj). Foorumeilla olisi ihan tervetullutta, jos edes ilmastorealistit kommentoisivat asioita jollain tapaa, vaikka ehkä vähän selkääntaputtelukerhoksi helposti meneekin. Ei kaiken keskustelun tarvitse olla väittelyä ja toisaalta myös ilmastoskeptisissä lausunnoissa on usein korjattavaa, realisteillekin. Keskustelua saisi olla myös siitä miten pystyisimme vaikuttamaan ilmastodebattiin myös foorumin ulkopuolella, sillä olemme nopeasti palaamassa siihen perustilaan, että tutkijoiden maine on Climategaten jäljiltä puhdistettu, eikä ilmastotieteen konsensuksessa ole mitään epäselvää.

Avatar
BorisW
Viestit: 1777
Liittynyt: 08.08.2007, 10:38:11
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Ilmastofoorumi on kuollut

Viesti Kirjoittaja BorisW »

Ei foorumi ole kuollut, mutta ehkä elää jonkinlaista horrostilaa. Yhtenä syynä tähän lienee yleinen poliittinen ilmapiiri mukaanlukien media, joka tuntuu paljolti kyllästyneen koko ilmastokeskusteluun, vaikka ilmastonmuutossanaa edelleen viljellään. Realistiskriittiselle kannanotolle ei siis tunnu olevan tilausta kun ei ole nimeksikään intoilijoiden taholta näitä ns ylilyöntejä, eli ilmastonmuutokseen liittyviä kauhuskenaarioita, kuten arktisen jään heikossa hapessa oleminen.

Oletan, että IPCC:n viidennen arviointiraportin työn eteneminen tulee synnyttämään avoimempaa keskustelua ja seurantaa kuin edellisen raportin kohdalla. Tätä enteilevät Climategate skandaalin yhteydessä esitetyt arvioinnit ja niistä luettava kehotus suurempaan avoimuuteen. Itse jään mielenkkiinnolla seuraamaan miten koko prosessi tulee lähivuosina etenemään.

Lauri Heimonen
Viestit: 389
Liittynyt: 10.01.2010, 19:48:10

Re: Ilmastofoorumi on kuollut

Viesti Kirjoittaja Lauri Heimonen »

Tronic:
Foorumeilla olisi ihan tervetullutta, jos edes ilmastorealistit kommentoisivat asioita jollain tapaa, vaikka ehkä vähän selkääntaputtelukerhoksi helposti meneekin. Ei kaiken keskustelun tarvitse olla väittelyä ja toisaalta myös ilmastoskeptisissä lausunnoissa on usein korjattavaa, realisteillekin.


Uskon, että asia pitkälle paranisi, jos pystyisimme riittävästi keskustelemaan todellisuudesta tehdyistä havainnoista. Ne kun auttavat meitä ymmärtämään todellisuutta myös siltä osin, mistä muuten esitetään vain teoreettisia hypoteeseja. Tässä lainaan sitä, mitä aikaisemmin Shaviv'iin liittyen olen kirjoittanut:

- - - tähän sopii se, mitä Shaviv on linkissään http://www.sciencebits.com/NothingNewUnderTheSun-I kirjoittanut. Hän painottaa omakohtaista asioiden selvittämistä sillä tavalla, että on perusteita pitää faktana sitä, mihin uskoo. Tämän käsitän tarkoittavan sitä, että mihinkään tarjolla olevaan asiaan ei pitäisi uskoa, ellei sitä itselleen pysty ymmärrettävästi perustelemaan. Tässä on haastetta ennen kaikkea päätöksentekijöille, jotta eivät tulisi harhaanjohdetuiksi.


Itse olen käsitykseni pyrkinyt perustamaan todellisuudesta tehtyihin havaintoihin. Esimerkiksi lämpenemisen todennäköistä ihmisperäisyyttä osoittaviin ilmastomallilaskelmiin en voi uskoa, koska nuo mallit olennaisin osin perustuvat olettamuspohjaisiin lähtömuuttujiin, eikä lämpenemisen ihmisperäisyyttä ole voitu todellisuudesta tehdyin havainnoin todentaa. Todellisuudesta on sensijaan koko ajan kasvava määrä näyttöjä, jotka osoittavat viimeaikaisenkin lämpenemisen johtuvan luonnollisista tekijöistä.

Seuraava oma lainaukseni kertoo siitä, miksi meidän keskutelijoiden on välillä niin vaikea toisiamme ymmärtää, ja miksi minkäänlaista toimivaa ratkaisua ei kunnolla pystytä markkinoimaan:

Käytettävissä olevien lähteiden laadusta – aina IPCC:n raportteja myöten – on opittavissa, että itsekunkin omaan, ideologisesti, opillisesti, ammatillisesti tai muuten rajoittuneeseen taustakokemukseen fakkiutuminen ei takaa sitä, että ilmasto-ongelman ratkaisu todella etenisi tavoitteena olevan, todella toimivan ratkaisun aikaansaamiseksi.


Kun meillä on moninkertaisia osoituksia siitä, että ihmisperäisten hiilidioksidipäästöjen vähentämisellä ei lämpenemiseen olennaista vaikutusta ole, meidän olisi keskityttävä siihen, miten saisimme päätöksentekijätkin tämän uskomaan ja toimenpiteensä asianmukaisesti kohdistamaan.

Avatar
Hansi Harjunharja
Viestit: 31
Liittynyt: 22.04.2011, 00:55:29

Re: Ilmastofoorumi on kuollut

Viesti Kirjoittaja Hansi Harjunharja »

Hallitus kokoustaa pian. Lisäksi ainakin omalta osaltani tämä kesä on mennyt jumalten selkien takana Utsjoella saunaa rakentaessa. Ajoinpa tuossa autonkin romuksi muutama viikko sitten. Joka tapauksessa se maininta, että foorumi on kuollut, taitaa olla siinä mielessä tosi, että keskustelut täällä on keskusteltu. Siksi viime kokouksessa puhuttiinkin jalkautumisesta ja yleensä materiaalin levittämisestä ilmastofoorumin ulkopuolelle. Tässä kuussa Al Gore tulee Suomeen ja olen menossa paikalle vara-pj:n (Matti-Jussi Rautanen) kanssa. Meillä on mukanamme dvd-dokumentti, jota jaamme. Lisäksi materiaalia on kirjoitetussa muodossa jaettavana. Oikeanlaisen tiedon etsiminen ottaa oman aikansa. Tiedon kun pitäisi olla helppolukuista, helppotajuista ja tarpeeksi tiivistä. Nyt sitä on jonkin verran saatu tehtyä ja ensimmäinen koitos on tuo tilaisuus Al Goren kanssa.
Koitamme myös mahdollisesti videoida tuota tilaisuutta ja jopa haastatella Gorea. Siihen tarvittaisiin hyviä kysymyksiä. Mikäli ei Gorea saada haastatteluun, kyllä paikalta joku muu/joitain muita löytyy, joista voi juttua ammentaa. Sitten vain matsku levitykseen ja sen pohjalta tehdään luultavasti myös uutista mediaan.
Tärkein asia nyt lienisi juuri tuo teksti. Tarvitsemme helppotajuista ja artikkelien mittaisia juttuja. Eli kunnon populismia nyt vaan käyntiin. Tässä on esimerkki siitä, mitä tarkoitan: http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=2&id=998

Hansi Harjunharja, uusi pj, joka on vielä ihan ulapalla yhdistyksen pj:na toimimisesta, mutta koittaa saada hommat jotenkin rullaamaan, kunhan pääsee takaisin sivistyksen pariin

Avatar
BorisW
Viestit: 1777
Liittynyt: 08.08.2007, 10:38:11
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Ilmastofoorumi on kuollut

Viesti Kirjoittaja BorisW »

Hei Hansi,

Toivotan onnea ja jaksamista Ilmastofoorumin uutena puheenjohtajana ja odotan kärsimättömästi foorumin toiminnan vauhdittamista takaisin niille raiteille joilta Pasi jaksoi pakertaa kunnes työt painoivat liikaa päälle. Yhdistyksen toiminta on hyvin paljolti kiinni puheenjohtajan tarmosta ja kyvyistä. Koska puheenjohtaja tarvitsee runsaasti taustatukea, toivon jäsenistön auttavan häntä mahdollisuuksiena mukaan. Itse ainakin pyrin tähän ikä ja terveys huomioiden.

Sitten muutama kommentti Hansille:

Kun sanot, että "keskustelut täällä on keskusteltu" ja haluat jalkautua levittämään materiaalia. Valitettavasti materiaalin luominen edellyttää keskustelua, koska tiede menee vauhdilla eteenpäin (joskus taaksepäinkin) niin materiaali yleensä vanhenee. Tällöin sen uudistaminen edellyttää nimenomaan keskustelua jonka tulee johtaa konkretiaan; ensiksi strategian luomiseen ja sitten aktivoitumiseen.

Mainitset, että Al Gore tulee Suomeen ja aiotte päästä häntä haastattelemaan. Siihen tarvitsette todella sitkeyttä, poikkeuksellista onnea ja ehkä härskiyttä. Hän ei yleensä alennu vastaamaan kriittisiin kysymyksiin.

Mikä on tämä jaettava DVD?

Materiaalin luominen olemassa olevan tiedon pohjalta edellyttää kuitenkin tarkkuutta. Kakkurin ja Hjletin kirjaa en ole lukenut, mutta Kakkurin tunnen hyvin ja arvostan hänen mielitipeitään, mutta täytyy muistaa, että absoluuttista tiedettä tai tietoa ei ole. Kirjoitettu teksti on aina jonkun yksilön omasta päästä lähtenyttä, siksi kriittisyys on aina paikallaan.

Vielä sanoisin, että laajaan levitykseen tarkoitetun materiaalin tulee olla jämäkkää ja selkokielistä.

Tronic
Viestit: 350
Liittynyt: 15.08.2010, 16:38:00

Re: Ilmastofoorumi on kuollut

Viesti Kirjoittaja Tronic »

Onnittelut uudelle pj:lle, toivottavasti toiminta saadaan taas kunnolla käyntiin ja lisää vettä myllyyn! :)

Ilmastonmuutosta käsittelevää materiaalia olisi varmaan hyvä kirjoittaa porukalla, kun kenelläkään ei luultavasti ole aikaa tai osaamista paneutua hommaan niin syvällisesti, että saisi koko homman hoidettua yksinään. Tein tätä varten Kirjoitusalustaan ("multi-user notepad") oman sivun, jota kuka tahansa voi muokata. Alkuun olisi varmaankin syytä luonnostella mitä asioita käsitellään ihan roomalaisilla viivoilla ja punaisen langan ollessa selvillä alkaa kirjoittaa viivoja auki tekstiksi.

Pohjustin itse hieman valmiiksi, siitä vaan vapaasti muokkailemaan: http://kirjoitusalusta.fi/ilmastokirjoitus

jpp
Viestit: 685
Liittynyt: 20.11.2009, 16:38:09

Re: Ilmastofoorumi on kuollut

Viesti Kirjoittaja jpp »

Oliskos tässä pohjaa materiaalille?
http://tucsoncitizen.com/wryheat/2011/0 ... liticians/

Tapsa
Valvoja
Viestit: 2944
Liittynyt: 19.02.2008, 16:35:15

Re: Ilmastofoorumi on kuollut

Viesti Kirjoittaja Tapsa »

jpp kirjoitti:Oliskos tässä pohjaa materiaalille?
http://tucsoncitizen.com/wryheat/2011/0 ... liticians/


Ei olisi.

pora
Viestit: 189
Liittynyt: 03.01.2008, 12:49:28

Re: Ilmastofoorumi on kuollut

Viesti Kirjoittaja pora »

Tronic kirjoitti:Onnittelut uudelle pj:lle, toivottavasti toiminta saadaan taas kunnolla käyntiin ja lisää vettä myllyyn! :)

Ilmastonmuutosta käsittelevää materiaalia olisi varmaan hyvä kirjoittaa porukalla, kun kenelläkään ei luultavasti ole aikaa tai osaamista paneutua hommaan niin syvällisesti, että saisi koko homman hoidettua yksinään. Tein tätä varten Kirjoitusalustaan ("multi-user notepad") oman sivun, jota kuka tahansa voi muokata. Alkuun olisi varmaankin syytä luonnostella mitä asioita käsitellään ihan roomalaisilla viivoilla ja punaisen langan ollessa selvillä alkaa kirjoittaa viivoja auki tekstiksi.

Pohjustin itse hieman valmiiksi, siitä vaan vapaasti muokkailemaan: http://kirjoitusalusta.fi/ilmastokirjoitus

Jotain kirjoitin, mutta tekstiä hävinnyt. Tuohan on auki kaikille joten ilmastouskovaiset voivat häiriköidä ?

Tronic
Viestit: 350
Liittynyt: 15.08.2010, 16:38:00

Re: Ilmastofoorumi on kuollut

Viesti Kirjoittaja Tronic »

Järjestelin tekstiä uudelleen, varmaankin siihen viittaat hävinneillä muutoksilla. Aikaleimat-napista voi selata dokumentin menneitä vaiheita, samasta paikasta saa kumottua satunnaisen vandalismin. Kirjoitusalustaa ei ole vielä systemaattisemmin vandalisoitu, josta syystä käyttö on haluttu pitää helppona ja muokkaaminen ei tosiaan vaadi kirjautumista.

Tronic
Viestit: 350
Liittynyt: 15.08.2010, 16:38:00

Re: Ilmastofoorumi on kuollut

Viesti Kirjoittaja Tronic »

Tarkoitus myöskin on että muiden tekstiä muokataan vapaasti eikä ainoastaan lisäillä omia juttuja perään niinkuin foorumiketjussa.

Tronic
Viestit: 350
Liittynyt: 15.08.2010, 16:38:00

Re: Ilmastofoorumi on kuollut

Viesti Kirjoittaja Tronic »

Hyvin vähän on tullut muokkauksia tuonne kirjoitusalustalle. Ilmeisesti esim. foorumeilla hyvin argumentoiva BorisW ei ole osallistunut :(

Jos haluatte jotain saada aikaan niin siitä vaan tekemään. Olen kyllä valmis auttamaan, mutta en aio tehdä koko juttua yksin.

Lauri Heimonen
Viestit: 389
Liittynyt: 10.01.2010, 19:48:10

Re: Ilmastofoorumi on kuollut

Viesti Kirjoittaja Lauri Heimonen »

jpp kirjoitti:Oliskos tässä pohjaa materiaalille?
http://tucsoncitizen.com/wryheat/2011/0 ... liticians/


Luin nyt vasta tämän Jonathan DuHamel'in kirjoituksen. Olen yllättynyt, kuin hyvin hän asian ymmärtää.

Poliitikoille tämä pitäisi kyllä pystyä selkokielellä selittämään. Siinä haastetta Ilmastofoorumi ry:lle!

Vastaa Viestiin