Datan manipulointi

Ilmastotutkimukseen sekä sitä sivuaviin tutkimusaiheisiin liittyvät keskustelut

Valvoja: Hallitus

Carbonautti
Viestit: 985
Liittynyt: 01.09.2015, 19:59:12

Datan manipulointi

Viesti Kirjoittaja Carbonautti »

Skeptikkosivuilla on kerrottu paljon lämpötilanmittausdatan manipuloinneista. Esimerkki NASAn justeerauksista:
http://principia-scientific.org/nasa-exposed-in-massive-new-climate-data-fraud/.

Manipuloinneilla on viilennetty historiallisia lämpötiloja ja lämmitetty tuoreempia lämpötiloja. Tällä on yritetty luoda tai suurentaa lämpenemistä.

Nyt näyttäisi siltä, että viime vuoden El Ninon kohdalla tehdään päinvastaista manipulointia, jolla häivytetään El Nino -ilmiön lämpötilan nousu.

WUWT-sivulla on uutinen MET-officen tapauksesta:
...Peter Stott, Acting Director of the Met Office Hadley Centre, said in no uncertain terms that, “a particularly strong El Nino event contributed about 0.2°C to the annual average for 2016.”

By removing this temporary El Nino contribution from the Met Office’s 2016 data, it becomes obvious that global average temperatures would be essentially identical to where they were in 2014 (see fig 1). Since the El Nino warming is fading and global temperatures are dropping...

Linkki:
https://wattsupwiththat.com/2017/01/19/ ... went-away/

MET Officen viilaus on mielestäni yhtä väärin kuin aiemmat lämpenemistä korostavat viilaukset. Jos ilmasto on vähän lämmennyt, niin kai se on voinut vaikuttaa myös El Nino -ilmiötä vahvistavasti. Tuskin El Nino -ilmiö on täysin eristyksissä ilmaston muista ilmiöistä.

Nyt jää nähtäväksi, miten globaalit lämpötilat kehittyvät jatkossa. Onhan monia ennusteita tehty minijääkaudestakin:
http://notrickszone.com/2016/06/29/u-turn-scientists-at-pik-potsdam-institute-now-warn-of-a-mini-ice-age/#sthash.yr36ilHG.dpbs
unbiased
Viestit: 1520
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: Datan manipulointi

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Tieteellinen tutkimus on kadottanut uskottavuuttansa

Mitä on datan manipulointi? Datan manipulointi on tietojen muuttelua eikä sitä liene tapahtunut. Lämpötilat ovat muuttuneet vain hieman, asteen verran sadassa vuodessa. On siten selvää, että aineistoa voi tulkita eri tavoin ja viilata asteen kymmenesosia. Skeptikkosivut eivät tässä suhteessa eroa alarmistisivuista. Tulkitsevat lukuja yhtä johdonmukaisen myönteisesti asialleen kuin alarmistit.

Kyllä lämpötilat ovat nousseet vuosisadan aikana ja ovat vaihdelleet aikaisemminkin ainakin paikallisesti. Muuta tietoahan ei voi edes olla olemassa, ei ainakaan keskiajalta. Joten Rooman lämpökauden paisuttule on yhtä suurta huijausta kuin sen vähätteleminen. Suuri Galilei rakensi ensimmäisen alkeellinen lämpömittarin 1600 luvun alkaessa. Aikaisemmat lämpötilat on saatu arvioimalla ties mistä. Kun laboratorimittauksissa 0,1 asteen tarkkuus on jo vaativa tehtävä, voi kukin arvioida ilmakehämittausten tarkkuutta ja niistä tehtyjä tulkintoja. Satelliittimittauksetkin voivat olla vain alailmakehän lämpötilakohinaa, johon tietenkin merien lämpökohinalla on suurin osuus. Kohonan ei tarvitse merkitä mitään muutosta mihinkään suuntaan. Aivan kuten radiolaitteen valkoisesta kohinasta ei voi erottaa sanoja.

Merien lämpötilamuutoksista kohistaan molempiin suuntiin. Kunkin tahon perusteita voi arvioida vertailemalla meristä saatua keskilämpötilaa siihen, että Suomenlahdella ajelehtisi yksi mittaripoiju, joka teoreettisesti mittaisi lämpötilan 0,01 asteen tarkkuudella ja tämän mittarin muutaman vuoden lukemien keskiarvojen perusteella pidettäisiin kohua, että Suomenlahden keskilämpötila on kohonnut 0,03 astetta.
Carbonautti
Viestit: 985
Liittynyt: 01.09.2015, 19:59:12

Re: Datan manipulointi

Viesti Kirjoittaja Carbonautti »

The Daily Caller -sivustolla on uutinen uudesta tutkimuksesta:
Study Finds Temperature Adjustments Account For ‘Nearly All Of The Warming’ In Climate Data

Tutkimuksessa selvitettiin NASA:n, NOAA:n ja Britannian Met Officen lämpötilojen raakadatoihin tehtyjä korjauksia.

Yksi tutkimuksen tekijöistä toteaa, että lähes koko lämpeneminen johtuu mittausdatan korjauksista:
“Nearly all of the warming they are now showing are in the adjustments,” Meteorologist Joe D’Aleo, a study co-author, told The Daily Caller News Foundation in an interview. “Each dataset pushed down the 1940s warming and pushed up the current warming.”

Linkki:
http://dailycaller.com/2017/07/05/exclusive-study-finds-temperature-adjustments-account-for-nearly-all-of-the-warming-in-climate-data/

Jäämme mielenkiinnolla odottamaan, miten HS ja YLE kommentoivat uutista.
unbiased
Viestit: 1520
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: Datan manipulointi

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Eipä vanhoista lämpötilamittauksista kannata välittääkään, ei niihin voi luottaa. Luultavasti NOAA uudet mittaukset ovat kohtalaisen luotetavia.Kuva
Kuvan mittausaikana lämpötilojen keskiarvo on kohonnut 0,5 astetta ja ilman suhteellinen kosteus on vähentynyt koko ilmakehässä. Ilman kineettinen energia on lisääntynyt 0,5 kJ/kg ja latentti energia vähentynyt arvioni mukaan saman verran. Ilmakehä ei siten ole lämminnyt eikä viilentynyt.
(Tarkat laskelmat veisivät aikaa, joten niitä en ole tehnyt. Lämpötilojen mittauskorkeudella kosteuden olisi tullut vähentyä 0,2 g/kg, joka suhteellisessa kosteudessa olisi 15 asteen lämpötilassa 1%.)
Carbonautti
Viestit: 985
Liittynyt: 01.09.2015, 19:59:12

Re: Datan manipulointi

Viesti Kirjoittaja Carbonautti »

Australian meteorologian laitosta (Bureau of Meteorology) epäillään datan manipuloinnista.

Australialaisella meteorologilla Lance Pidgeonilla on omakohtainen kokemus asiasta. Hänen talonsa vesijohto jäätyi, vettä suihkusi seinälle ja WC:hen tuli vika. Tämä tapahtui 2. heinäkuuta lähellä Goulburnin kaupunkia New South Walesin osavaltiossa. Tarkistaakseen asian hän meni BoM:n nettisivuille, jossa lämpötilaksi ilmoitettiin -10,4 °C. Sitten tapahtui kummia. Lämpötila muuttui itsestään -10 asteeksi, minkä jälkeen lukema hävisi kokonaan.

Lainaus WUWT:n sivulta:
Bush meteorologist Lance Pidgeon had hard evidence it was cold near Goulburn in the early hours of July 2 this year because his cold water pipes froze, bursting in the wall and breaking the toilet.

To be certain, Pidgeon checked the Bureau of Meteorology (BoM) website and saw the temperature had plunged to minus 10.4C.

“But then I saw something truly bizarre,” Pidgeon says. The temperature recording on BoM’s website adjusted itself to minus 10C and then disappeared from view.

Tapaus on aiheuttanut hämminkiä ja kiivasta keskustelua datan manipuloinnista. Asiasta voi lukea lisää linkistä:
https://wattsupwiththat.com/2017/08/02/australias-bom-faces-storm-over-weather-data-inaccuracies/
Ville_Valkama
Viestit: 19
Liittynyt: 24.07.2017, 23:33:32

Re: Datan manipulointi

Viesti Kirjoittaja Ville_Valkama »

Äkkiseltään voisi kuvitella, että kun Australiassa on -10,4 pakkasta joka johtaa vesiputkien jäättymiseen, että kysymyksessä olisi ääri-ilmiö joka kelpaisi tilastoissa alarmistille kuin alarmistille, mutta tämän tietolähteen mukaan dataa manipuloidaan niin, että tämä poikkeama ei näy tilastoissa.

Voiko tästä vetää johtopäätelmän, että alarmisteissa on useita eri kuppikuntia - vähän niinkuin erilaisissa viralliissa uskonnoissakin on? Mitä muuten Australian alueella oleville valtaville Otsonikadoille kuuluu?
Carbonautti
Viestit: 985
Liittynyt: 01.09.2015, 19:59:12

Re: Datan manipulointi

Viesti Kirjoittaja Carbonautti »

Ville_Valkama kirjoitti:... Mitä muuten Australian alueella oleville valtaville Otsonikadoille kuuluu?

NoTrickZone-sivustolla oli äskettäin tarinaa mm. otsoni-aukoista ja Montrealin sopimuksesta. Siellä on esitelty useita tutkimuksia, joiden mukaan ihmisen vaikutus ja siten myös Montrealin sopimuksen vaikutus otsoniaukkoihin on vähäinen tai olematon.
NASA: Montreal Protocol Not Responsible For Ozone Changes – Natural Meteorology Is
Most Of The Measured Change In Ozone Is Natural, Not Anthropogenic

En löytänyt tietoja Australian tilanteesta pikaisella selaamisella.

Linkki sivulle:
http://notrickszone.com/2017/06/19/scientific-papers-indicate-natural-processes-dominate-changes-in-ozone-hole-methane-and-co2-emissions/#sthash.UXQa09bO.dpbs

Luin jostain jutun, jossa kerrottiin, että kemikaaliyhtiö Dupont kannatti Montrealin sopimusta. Syynä oli se, että Dupontin CFC-yhdisteiden patentit olivat vanhenemassa ja tulossa kilpailijoiden käyttöön.
Carbonautti
Viestit: 985
Liittynyt: 01.09.2015, 19:59:12

Re: Datan manipulointi

Viesti Kirjoittaja Carbonautti »

Joanne Novan sivustolla on uutta tietoa Australian meteorologian laitoksen mittausmenetelmistä. Totuus on tullut esiin vaiheittain:
The story changes: first it was quality control, then equipment failure, now a smart card?

Mittaustietojan alenemisen syynä on ollut tietojenkäsittely-laite (smart card), joka on toiminut suodattimena mittauksen ja tiedon tallennuksen välissä.

Tarina ei varmaankaan pääty tähän.

Linkki:
http://joannenova.com.au/2017/08/bom-had-smart-cards-to-filter-out-coldest-temperatures-full-audit-needed-asap/
Carbonautti
Viestit: 985
Liittynyt: 01.09.2015, 19:59:12

Re: Datan manipulointi

Viesti Kirjoittaja Carbonautti »

Climate Depot -sivuston uutinen kertoo merenkorkeusdatan manipuloinnista:
New Study: Tide gages find no global ‘acceleration in sea level’ – But satellite data ‘manipulated’ to show acceleration

Uutisessa mainitun tutkimuksen on tehnyt ruotsalainen Nils-Axel Mörner.

Ote uutisesta:
The satellite altimetry values provided by NOAA and University of Colorado do not agree with tide gage data... It is the satellite altimetry data, which have been “corrected” to give a rise in the order of 3.0 mm/yr. This “correction” may, of course, be classified as a “manipulation” of facts, like the manipulation temperature measurements recently revealed.

Manipulointiin ovat sotkeutuneet NOAA ja Coloradon yliopisto. Tutkimuksessa havaittiin, että rannikoilla tehdyt korkeudenmittaukset ja satelliittimittaukset ovat keskenään ristiriidassa.

Linkki:
http://www.climatedepot.com/2017/08/23/new-study-tide-gages-find-no-global-acceleration-in-sea-level-but-satellite-manipulated-to-show-acceleration/
nokikolari
Viestit: 75
Liittynyt: 15.09.2010, 18:00:32

Re: Datan manipulointi

Viesti Kirjoittaja nokikolari »

unbiased
Viestit: 1520
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: Datan manipulointi

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Luonnollisesti merenpinnan korkeuden vaihteluita on vaikea mitata millimetrien tarkkuudella. Merenpinnan korkeuden vaihteluun vaikuttavat kuun, auringon ja planeetojen asema, ilmanpaine, tuuli, ilmakehän sisältämän veden määrä, mannerlaatojen liike, sateitten jakautumien eri alueille. Miten nämä kaikki otettaisiin keskiarvoissa huomioon. Josko sii merenpinnan keskikorkeuden lukuarvoa on edes olemassa millimetrein mitattavissa sen nempää kuin on lämpötilojen keskiarvo olemassa milliastetarkkuudella.
Mumpuukitiedettä, jolle jokin ilmastohysteriaa lietsova rahoittaja antaa resursseja. On ilmeista, että mittaushavaintojen ja niiden keskiarvojen laskutavoista syntyy kiistoja hypoteesia kannattavien ja sitä vastustavien välillä, kun mitataan suureita, joiden varianssi lähenee ääretöntä.
peikko763
Viestit: 62
Liittynyt: 28.11.2013, 10:25:17

Re: Datan manipulointi

Viesti Kirjoittaja peikko763 »

Täältä voi vilkaista peukaloimatointa dataa läpi, vuosi 1878 on jopa lämpöisempi kuin nykyhetki tai mikään vuosi 1930-luvulla :
http://clivebest.com/blog/?p=6534LAittakaa globaalin lämpötilan alle tämä kuva kuvankäsittelysoftalla ja laittakaa vuodet samalle x-akseille :
http://la.climatologie.free.fr/amo/amo-english.png


Sanoisin että Pohjois-Atlantin lämpötila = globaali lämpötila aika hyvin :) ... 1878 AMO:ssa oli erittäin suuri piikki ylös
Carbonautti
Viestit: 985
Liittynyt: 01.09.2015, 19:59:12

Re: Datan manipulointi

Viesti Kirjoittaja Carbonautti »

Austraalialaisen Joanne Novan blogissa on perusteellinen kirjoitus sikäläisen meteorologian viraston (BOM) harjoittamasta lämpötilamittauksien manipuloinnista:
BOM Scandal: One second records in Australia — how “noise” creates history and a warming trend

Australiassa vanhimmat mittaukset on tehty elohopeamittareilla ja uudemmat elektonisilla lämpötila-antureilla. Uusilla antureilla on mitattu yhden sekunnin kestoisia maksimilämpötiloja, joita verrataan vanhoihin elohopeamittareilla tehtyihin maksimeihin. Tämä aiheuttaa vääristymää ja liioittelee uusimpia mittauksia. Elohopeamittarit eivät pysty reagoimaan nopeisiin lämpötilan muutoksiin suuren aikavakionsa takia.

Eräs asiasta kiinnostunut henkilö olisi halunnut verrata vanhojen mittareiden ja uusien antureiden mittaustuloksia keskenään, mutta ei saanut dataa BOM:lta, koska dataa tuhotaan rutiininomaisesti.

Linkki:
http://joannenova.com.au/2017/09/bom-scandal-one-second-records-in-australia-how-noise-creates-history-and-a-warming-trend/
nokikolari
Viestit: 75
Liittynyt: 15.09.2010, 18:00:32

Re: Datan manipulointi

Viesti Kirjoittaja nokikolari »

Vastaava havainto saksasta:

http://notrickszone.com/2015/01/13/weat ... N6p6P.dpbs

Useita vuosia ennen koko climate-gatea, yle-tv:ssä oli dokumentti, jossa käsiteltiin samaa asiaa: elohopea- ja sähköisten lämpömittareiden erilainen kalibrointi.
unbiased
Viestit: 1520
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: Datan manipulointi

Viesti Kirjoittaja unbiased »

peikko763 kirjoitti:Täältä voi vilkaista peukaloimatointa dataa läpi, vuosi 1878 on jopa lämpöisempi kuin nykyhetki tai mikään vuosi 1930-luvulla :
http://clivebest.com/blog/?p=6534LAittakaa globaalin lämpötilan alle tämä kuva kuvankäsittelysoftalla ja laittakaa vuodet samalle x-akseille :
http://la.climatologie.free.fr/amo/amo-english.png


Sanoisin että Pohjois-Atlantin lämpötila = globaali lämpötila aika hyvin :) ... 1878 AMO:ssa oli erittäin suuri piikki ylös

Tietenkin ilmakehän lämpötila seuraa merien lämpötilaa. Lämpöhän siirtyy korkeammasta lämpötilasta alempaan. Merien lämpökapasiteetti on 1000 (taitaa olla 1300) kertainen ilmakehän lämpökapasiteettiin verrattuna. Aurinko lämmittää meret ja ilmakehä saa vain marginaalisen osan lämpöenergiastaa suoraan auringosta.
Tässä voi huvittuneena todeta ilmastotieteilijöiden hätävalheen, kun alailmakehän lämpötila ei ole vähään aikaan kohonnut: Ilmahehän ämpöä on siirtynyt meriin. Lämmön siirtyminen on juuri päin vastoin, meristä lämpöä siirtyy ilmakehään. Lämpö ei siirtyile spontaanisti edes takaisin, vaan aina korkeammasta lämpötilasta alempaan. Ilmakehän CO2 ei sekään voi palauttaa lämpöä takaisin maan pinnalle.
Vastaa Viestiin