Ilmastohölynpöly

Sekalaiset aiheet.

Valvoja: Hallitus

Carbonautti
Viestit: 937
Liittynyt: 01.09.2015, 19:59:12

Re: Ilmastohölynpöly

Viesti Kirjoittaja Carbonautti »

jpp kirjoitti:Sehän on paennut sieltä jo aikoja sitten, varsinkin näiden uusiutuvien suhteen...

Järki on paennut, mutta huijarit ovat jääneet. Tämä selviää uusimmasta Joanne Novan blogikirjoituksesta, joka kertoo lukuisista paikallisen meteorologian laitoksen paljastuneista huijjauksista:
Too late: Bureau of Met buys time with another “major revision” of data that was already “best quality” five years ago

Kohdassa THE BOM LIST grows — Scandal after scandal on luettelo yhdeksästätoista laitokseen liittyvästä skandaalista.

Blogissa on myös hyvä huomio siitä, mikä olisi halvin ja tehokkain keino ilmaston lämpenemisen estämiseksi Australiassa:
The most cost effective way to reduce warming in Australia is to dump the BOM [Bureau of Meteorology] and set up a scientific agency instead. It's cheaper than crippling our electricity grid...

Linkki:
http://joannenova.com.au/2017/09/too-late-bureau-of-met-buys-time-with-another-major-revision-of-data-that-was-best-quality-five-years-ago/
Carbonautti
Viestit: 937
Liittynyt: 01.09.2015, 19:59:12

Re: Ilmastohölynpöly

Viesti Kirjoittaja Carbonautti »

YK:n uusin vuotuinen ilmastoraportti myöntää, että Pariisin ilmastosopimus on hölynpölyä. Tästä uutisoi GWPF-foorumi:
The UN Admits That The Paris Climate Deal Is Hot Air
Here’s a United Nations climate report that environmentalists probably don’t want anybody to read. It says that even if every country abides by the grand promises they made last year in Paris to reduce greenhouse gases, the planet would still be “doomed.”

Raportin mukaan Pariisin ilmastosopimus vähentää vain kolmasosan siitä kasvihuonekaasumäärästä, joka ympäristö- kiihkoilijoiden mukaan tarvittaisiin estämään katastrofaalinen lämpeneminen. Jos kaikki osallistujamaat noudattaisivat antamiaan sitoumuksia, ilmasto lämpenisi silti 3 °C vuoteen 2100 mennessä. Tavoitehan on 2 °C, tosin myös 1,5 °C on esitetty.

YK esittää epärealistisia toimenpiteitä tavoittamiseksi, mm:
But this is a fantasy. The list of what would need to be done by 2020 — a little over two years from now — includes: Boosting renewable energy’s share to 30%. Pushing electric cars to 15% of new car sales, up from less than 1% today. Doubling mass transit use. Cutting air travel CO2 emissions by 20%. And coming up with $1 trillion for “climate action.”
Oh, and coal-fired power plants would have to be phased out worldwide, starting now.

Pitäisikö tästä olla huolissaan. No tuskin, kaiken takanahan ovat epäonnistuneet tietokonemallit:
So, does this mean the planet is doomed? Hardly. As we have noted in this space many times, all those forecasts of global catastrophe are based on computer models that have been unreliable predictors of warming. And all of the horror stories assume the worst.

Linkki Global Warming Policy Forumiin:
https://www.thegwpf.com/the-un-admits-that-the-paris-climate-deal-was-hot-air/
Carbonautti
Viestit: 937
Liittynyt: 01.09.2015, 19:59:12

Re: Ilmastohölynpöly

Viesti Kirjoittaja Carbonautti »

The Deplorable Climate Science Blog -sivustolla on uutinen vuodelta 2008. Silloin ilmastoprofeetta James Hansen ennusti, että vuonna 2018 Pohjoinen jäämeri on jäätön ja että Manhattan on osittain veden peitossa:
NASA’s top climate expert, James Hansen, predicted that by 2018 the Arctic would be ice-free, and Lower Manhattan would be underwater. Democrats call him a “climate prophet.”

Sitaatti The Argus-Press-lehden uutisesta 24.6.2008:
NASA SCIENTIST: "We're toast"
NASA’s top climate expert, James Hansen, predicted that by 2018 the Arctic would be ice-free, and Lower Manhattan would be underwater. Democrats call him a “climate prophet.

Suomeksi:
NASA:n tiedemies: "Olemme kusessa"
NASA:n huippuilmastoekspertti James Hansen on ennustanut, että vuonna 2018 Pohjoinen jäämeri on jäätön ja alempi Manhattan on veden peitossa

Tästähän voisi järjestää veikkauksen. Itse en veikkaa ennusteen puolesta.

Linkki blogiin:
https://realclimatescience.com/2017/11/nasa-arctic-ice-free-and-manhattan-underwater-in-six-weeks/
Carbonautti
Viestit: 937
Liittynyt: 01.09.2015, 19:59:12

Re: Ilmastohölynpöly

Viesti Kirjoittaja Carbonautti »

Saksan Bonnissa on käynnissä ilmastokokous (COP23). Siellä mietitään, miten fossiilisten polttoaineiden käyttöä voitaisiin vähentää. Mutta miten vihreät delegaatiot pysyvät lämpiminä? Siitä otti selvää Rebel Newsin Sheila Gunn Reid. Vastaus tuskin yllättää ketään.

Linkki:
https://notalotofpeopleknowthat.wordpress.com/2017/11/14/how-green-delegates-keep-warm-in-bonn/
Carbonautti
Viestit: 937
Liittynyt: 01.09.2015, 19:59:12

Re: Ilmastohölynpöly

Viesti Kirjoittaja Carbonautti »

Joanne Novan blogissa kerrotaan, että Climate Action Network (CAN) on julkaissut raportin Pariisin ilmastosopimuksen vaikutuksista. Raportissa on mukana ilmaston häpeäkartta, jossa eri maiden onnistumista kuvataan eri väreillä:
Map of Climate Shame reveals most of world doesn’t fight climate change
...
The Climate Action Network or CAN have published a glossy report that shows just what a failure Paris was. All the red countries are pretending to do something but scoring terribly. Grey countries are not even pretending, and New Zealand has been wiped off the map.

Toivottavasti Suomen väri muuttuu pikaisesti harmaaksi tai punaiseksi.

Linkki:
http://joannenova.com.au/2017/11/map-of-climate-shame-reveals-most-of-world-doesnt-fight-climate-change/
jpp
Viestit: 699
Liittynyt: 20.11.2009, 16:38:09

Re: Ilmastohölynpöly

Viesti Kirjoittaja jpp »

Carbonautti kirjoitti:Toivottavasti Suomen väri muuttuu pikaisesti harmaaksi tai punaiseksi.

Kun katselee sitä kartassa olevaa selvitystä, niin siinä lukee että '56 countries evaluated' ja harmaan värin kohdalla että 'Not included'

Eli harmaalla väritettyjä maita ei ole edes arvioitu, tosin nuo harmaat maat taitaa kaikki olla enemmän tai vähemmän saamapuolella tässä ilmastohuijauksessa, joten siinämielessä olisi ihan hyvä jos Suomikin muuttuisi harmaaksi.
Carbonautti
Viestit: 937
Liittynyt: 01.09.2015, 19:59:12

Re: Ilmastohölynpöly

Viesti Kirjoittaja Carbonautti »

Arizonalainen emeritusprofessori Guy McPherson puhuu höpöjä. Hän sanoo, että ilmastokatastrofi tulee seuraavan kahdeksan vuoden aikana:
Within the next eight years, Earth’s temperature will approach or exceed its highest temperature in the last two billion years.

“The rate of change will continue to outstrip the ability of humans and other life to adapt.

Kaikki on myöhäistä. Mitään ei ole enää tehtävissä.

Linkki:
https://wattsupwiththat.com/2018/01/08/arizona-professor-predicts-climageddon-in-the-next-eight-years/
Avatar
BorisW
Viestit: 1779
Liittynyt: 08.08.2007, 10:38:11
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Ilmastohölynpöly

Viesti Kirjoittaja BorisW »

Eihäntällaisesta hölynpölystä pitäisi edes vitsailla; jotkut kuun voivat ottaa sen todesta. Aina kun James hanson esiintyy niin nämä tipping pointit astuvat kuvaan. Tällaisten kynnysarvojen ylittyminen ei vaikuta mahdolliseslta kunhan katsoo esim John Christyn tai Roy Spencerin vertailua lukuisien ilmastomallien ja todllisten mittausten EROA!

Ilmastomallit vs todellisuus
Ilmastomallit vs todellisuus
unbiased
Viestit: 1475
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: Ilmastohölynpöly

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Jos ilmakehän vesihöyrypitoisuus on kohonnut 0,15 g/kg ilmaa vuosina 1975-2015, kuvan punainen käyrä voi esittää ilmakehän lämpöenergian kasvua lämpötilan kohoamisena ilmaistuna.

Kuva ei ilmaisi mitään ilmaston lämpöenergian kasvusta, koska ilmakehän kosteusmittauksia ei ole mainittu eikä latentin energian muutoksista sanota mitään. Jos hiilidioksidipitoisuuden kasvu aiheuttaa ilmakehän lämpenemistä (siis lämpöenergian lisääntymistä), se pitäisi selvittää eikä kohista vain vähäisestä lämpötilan muutoksesta.

Jos ripustat märkiä vaatteita lämmitettyyn huoneeseen kuivumaan, huoneen lämpötila laskee, kun vesihöyryä vapautuu ja siihen sitoutuu ilman kineettistä energiaa, jota lämpömittari havaitsee. Huoneessa oleva energia kuitenkin lisääntyy kaiken aikaa lämmityksestä johtuen. Jos ymmärrät tapahtuman fysiikan, kiistely alarmistien ja denialistien esittämistä kuvista tuntuu naurettavalta kiistelyltä.

Insinöörit ovat suunnitelleet sähköllä lämmitettävän kuivausrummun, jossa kuivuvista vaatteista syntynyt vesihöyry tiivistyy rummun seinille. Tiivistymisessä syntyvä lmpöenergia poistetaan vesijäähdyttimellä. Jäähdytinvedestä energia siirretään lämmittämään taloon sisään tulevaa ilmaa. Kuivauksessa käytetty sähköenergia saadaan hyvällä hyötysuhteella lämmittämään taloa. Ymmärtämättömät tyrmäävät keksinnön vahingollisen energian kuluttajana.
Carbonautti
Viestit: 937
Liittynyt: 01.09.2015, 19:59:12

Re: Ilmastohölynpöly

Viesti Kirjoittaja Carbonautti »

unbiased kirjoitti:Jos ilmakehän vesihöyrypitoisuus on kohonnut 0,15 g/kg ilmaa vuosina 1975-2015, kuvan punainen käyrä voi esittää ilmakehän lämpöenergian kasvua lämpötilan kohoamisena ilmaistuna.

Kuva ei ilmaisi mitään ilmaston lämpöenergian kasvusta, koska ilmakehän kosteusmittauksia ei ole mainittu eikä latentin energian muutoksista sanota mitään. Jos hiilidioksidipitoisuuden kasvu aiheuttaa ilmakehän lämpenemistä (siis lämpöenergian lisääntymistä), se pitäisi selvittää eikä kohista vain vähäisestä lämpötilan muutoksesta...

Käsittääkseni ilmakehän vesihöyrypitoisuus kasvaa lämpötilan kasvaessa. Tätä tukee Wikipedian kappaleessa oleva kaava (water-holding capacity of the atmosphere):
es(T) = 6,1094 * exp[(17,625 * T)/(T + 243,04)]
where es(T) is the equilibrium or saturation vapor pressure in hPa, and T is temperature in degrees Celsius.

Linkki:
https://en.wikipedia.org/wiki/Atmospheric_thermodynamics

Minusta ilman kosteus on vain yksi monista ilmastonmuutoksessa vaikuttavista tekijöistä. Olen sitä mieltä, että lämpötila on kuitenkin paras mittari, ainakin tällä hetkellä, kuvaamaan ilmaston kulloistakin tilaa. Sen me tunnemme nahoissamme.
Carbonautti
Viestit: 937
Liittynyt: 01.09.2015, 19:59:12

Re: Ilmastohölynpöly

Viesti Kirjoittaja Carbonautti »

Barack Obama pelotteli vuonna 2015, että ilmaston muutos on suurin uhka tulevaisuudessa:
Obama: No greater threat to future than climate change
Linkki:
http://edition.cnn.com/2015/01/21/us/climate-change-us-obama/index.html

Donald Trumpin ansiosta tämä hölynpöly on peruttu:
Pentagon erases “climate change” from the National Defense threat list
Linkki:
https://wattsupwiththat.com/2018/01/20/pentagon-erases-climate-change-from-the-national-defense-threat-list/
unbiased
Viestit: 1475
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: Ilmastohölynpöly

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Vesihöyryn syntyminen vaatii lämpöenergiaa ja sitä tulee auringosta, 1/3 auringon lämpöenergiasta kuluu veden höyrystämiseen. Hoyrystyi vesi haihtumalla kasveista tai meren pinnasta, siihen tarvitaan enegiaa.

Sidottu energia vapautuu vesihöyryn tiivistyessä pilvissä. Vapautunut energia ei voi spontaanisti palata maan pinnalle korkeampaan lämpötilaan. Mitä enemmän vesihöyryä ilmakehässä, sitä vähemmän jää lämpöenergiaa nostamaan maapinnan lämpötilaa. (Kasvihuoneilmiö-hypoteesissa vesihöyry on tehokkain kasvihuonekaasu ja sen takaisinsäteilyn pitäisi päin vastoin nostaa maapinnan lämpötilaa. Hypoteesi on pahasti ristiriidassa termodynamiikan lakien kanssa, koska lämpöä ei voi siirtyä itsestään alemmasta lämpötilasta korkeampaan lämpötilaan.)

Sanomani perustuu koeteltuihin kemian ja fysiikan lakeihin, joita ei ilmastotiede ole edes yrittänyt kiistää. Carbon esittämä kaava ei ole luonnon laki vaan liittyy ilman lämpötilan ja maksimi kosteuden määrän väliseen kokeellisesti havaittuun suhteeseen. Ilman lämpöenergian määrä kuitenkin määrää kaavassa olevan lämpötilan ja kaavan ilmaiseman kosteuden maksimi määrän.

Jos energian määrä pysyy muuttumattomana, lämpötilan noustessa kosteuden ja sen sisältämän latentin energian tulee vähentyä. Tällöin suhteellinen kosteus alenee. Näin juuri ilmakehässä on tapahtunut, jos kuvan http://c3headlines.typepad.com/.a/6a010 ... 21a970d-pi tiedot pitävät paikkansa.

Ilmastonmuutoksen väitetään johtuvan hiilodioksidipitoisuuden kasvusta. Ilmaston muutos kuitenkin johtuu lämpötilan noususta ja kosteuden vähentymisestä eikä ilmakehän energian lisääntymisestä. Hiilidioksidin väitetään tuovan lisäenergiaa takaisin säteilyn johdosta. Lisäenergiaa ei kuitenkaan ole tullut, joten selitys ei toimi. Lisäenergian tulo olisi, kuten ylempänä sanoin, fysiikan lakien mukaankin mahdotonta. Kaikkea kuitenkin voidaan väittää, kun sotketaan käsitteet sähkömagneettinen säteily ja lämpöenergia (molekyylien värähtely).
Puhelin sanomaa korjailtu, eikä tämä ole höluynpölyä.
Avatar
BorisW
Viestit: 1779
Liittynyt: 08.08.2007, 10:38:11
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Ilmastohölynpöly

Viesti Kirjoittaja BorisW »

unbiased kirjoitti:Kuva ei ilmaisi mitään ilmaston lämpöenergian kasvusta, koska ilmakehän kosteusmittauksia ei ole mainittu eikä latentin energian muutoksista sanota mitään. Jos hiilidioksidipitoisuuden kasvu aiheuttaa ilmakehän lämpenemistä (siis lämpöenergian lisääntymistä), se pitäisi selvittää eikä kohista vain vähäisestä lämpötilan muutoksesta.

Olen samaa mieltä ettei kuva Ilmastomallit vs todellisuus kerro tarkalleen ottaen ilmakehän energiamäärästä eikä maapallon lämpötasapainosta. sen sijaan sitä käytetään yleisön hämäämiseen kertomalla miten mallit kertovat tulevan ilmaston (maapallon) trendistä. Eri mallien tulokset levi'ävät kuin "varpusparvet" ja sitten huiopuksi vedetään näistä kaikista erilaisista ilmastomallien tuloksista keskiarvo (punainen käyrä) osoittamaan mihin maapallomme lämpötila on kehittymässä. Tämä on sitä täydellistä poliitikkojen ym ihmisten harhaan johtamista.
unbiased kirjoitti:Jos ripustat märkiä vaatteita lämmitettyyn huoneeseen kuivumaan, huoneen lämpötila laskee, kun vesihöyryä vapautuu ja siihen sitoutuu ilman kineettistä energiaa, jota lämpömittari havaitsee. Huoneessa oleva energia kuitenkin lisääntyy kaiken aikaa lämmityksestä johtuen. Jos ymmärrät tapahtuman fysiikan, kiistely alarmistien ja denialistien esittämistä kuvista tuntuu naurettavalta kiistelyltä.

Näinhän se on - en kiistä
unbiased
Viestit: 1475
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: Ilmastohölynpöly

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Sähköyhtiön tuottamaa hölynpölyä https://www.helen.fi/aurinko/kodit/aurinkosahko/

Tuotantokäyrä on teoreettinen auringon asemaan liittyvä. Maaliskuussa on enemmän aurinkoa kuin elokuussa johtuen pilvisyydestä. Sähköä syntyy aikana, jolloin sitä ei lämmitykseen tarvita.

Suvilahden tuotto tammikuussa oli 400 kWh, kohtalaisen kokoisen sähkölämmitystalon tarve. Toukokuussa 50000 kWh, joka riittäisi ehkä 1000 omakotitalon sähköntarpeeseen.

Mitkä lienevät Suvilahden investointikulut ja kuinka paljon veronmaksajat ovat niistä maksaneet. Kaikki paneelit on vuokrattu hintaan 4,4 €/kk. Helsingin energia varmasti hyötyy, käyttäjät ja veronmaksasajat menettävät. Näin ilmastobisnes toimii ja valtamedia tukee.

Aurinkopaneeleja tarjotaan kaupallisesti 2000€/kW. Helen on voinut saada puoleen hintaan 1000 €/kW. Päivässä voi 1000 euron paneelilla tuottaa pilvettömänä päivänä toukokuussa 1,5 kWh ja kuukaudessa 50 kWh. Paneelistoon on sijoitettu tämän arvion mukaan miljoona euroa. Vuoden 2017 sähkön tuotto oli noin 240000 kWh. Sähkön tuotantohinta on kai 0,05 €/kWh, joten tuotto oli 12000 €. Luulisin, että kaupunki-ilmassa nopeasti likaantuvien paneelien puhtaanapito maksaa jo tuon verran. Veronmaksajien tuen tulee olla mittava.
Carbonautti
Viestit: 937
Liittynyt: 01.09.2015, 19:59:12

Re: Ilmastohölynpöly

Viesti Kirjoittaja Carbonautti »

USA:ssa hallitaan ilmastohypetyksen ja bisneksen koplaus. WUWT-sivustolla on ällistyttävä esimerkki tällaisesta tapauksesta. Tarina menee niin, että hiipuvan öljykentän lähelle rakennettiin hiilivoimala, jonka hiilidioksidia otetaan talteen ja pumpataan öljykenttään. Tällä saadaan öljykentän tuotantoa kasvamaan. Obaman hallinto antoi hankkeeseen veronmaksajien rahoja.
Lopputulos:
- ilmastoalarmistit ovat tyytyväisiä, koska "myrkyllistä" hiilidioksidia poistetaan savukaasuista
- öljybisneksen pyörittäjät ovat tyytyväisiä, koska saadaan pumpattua enemmän öljyä
- Obaman hallinto oli tyytyväinen, koska sai osallistua "hienoon" hankkeeseen.

Linkki:
https://wattsupwiththat.com/2018/03/08/clean-coal-carbon-capture-and-enhanced-oil-recovery-part-deux/
Vastaa Viestiin