AGW-huuhaa, tieteen syöpä

Ilmastotutkimukseen sekä sitä sivuaviin tutkimusaiheisiin liittyvät keskustelut

Valvoja: Hallitus

pexis
Viestit: 477
Liittynyt: 19.11.2008, 10:56:25

AGW-huuhaa, tieteen syöpä

Viesti Kirjoittaja pexis »

Totesin, jo yli kymmenen vuotta sitten, että AGW-huuhaa ei pelkästään pilaa ilmastotieteen mainetta vaan myös muiden tieteiden uskottavuus kärsii. Nyt se aika on koittanut.
Kun netistä etsii mitä tahansa tietoa, niin ensimmäiseksi tulee hakutuloksena, miten kyseinen aihe liittyy ihmisen aiheuttamaan ilmastonmuutokseen. Ilmeisesti, jopa empiirisien tieteiden, tutkimusrahoitus alkaa olla tiukoilla ja ainoastaan tutkimukset, jotka saadaan jotenkin liitettyä AGW:hen saavat rahoituksen.
Syöpä siis leviää ja lähettää etäpesäkkeitä kaikkien tieteenalojen tutkimuksiin. Kun tutkimushankkeeseen on, rahoituksen vuoksi, laitettu se AGW-kytkentä, niin johtopäätöksissä täytyy tietysti lukea, että AGW:n uhka on todellinen. Lisäksi, jatkorahoituksen takaamiseksi, on todettava, että välittömästi tarvitaan lisätutkimuksia uhkan torjumiseksi. Näin se syöpä leviää.
Pelkäänpä, että AGW-syöpä on jo niin syvällä tutkimusmaailmassa, että kestää vuosikymmeniä ennen kuin empiirinen tiede alkaa toipua tästä katastrofista.
unbiased
Viestit: 1576
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: AGW-huuhaa, tieteen syöpä

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Olen paljon pessimistisempi. Länsimainen tiede ei ole mitään uutta saanut aikaan sataan vuoteen. Vanhasta perinteisestä fysiikastakin on tullut spekulointitiede, jossa merkittävyyksiä ovat useat maailmankaikkeudet ja madonreiät niiden välillä. Tosin on vielä paljon väkeä, joka tekee rehellistä tutkimusta.
Rehellistä tutkimusta ei enää arvosteta, nykyään pitää luoda jotakin mielikuvituksellista. Yksi niitä on ilmastonmuutos, joka antaa demokraattisesti valikoiduille narsistiselle poliitikoille suuremmoisen mahdollisuuden nauttia ja pelastaa ihmiskunta tuholta ja jakaa rahaa, jota ei ole olemassakaan ja jota silti riittää vain pienelle eliitille, menettämättä kuitenkaan poliittista suosiotaan ettei valikoitaisi vielä uudelleenkin.
pexis
Viestit: 477
Liittynyt: 19.11.2008, 10:56:25

Re: AGW-huuhaa, tieteen syöpä

Viesti Kirjoittaja pexis »

Miltä mahtaa tuntua tutkijasta, joka käyttää ilmastohuuhaata hyväkseen tutkimuksissaan. Tietää jo etukäteen tutkimustensa johtopäätökset, joissa on pakollisena 1) aiheen kytkentä ihmisen aiheuttamaan ilmastonmuutokseen, 2) CO2:n kaikkivoipaisuus, joka on aina pelkkää pahaa ja 3) ainoana ratkaisuna tuhon välttämiseksi/tilanteen parantamiseksi on CO2:n pitoisuuden vähentäminen ilmakehästä.

Kolme vaihtoehtoa miksi tutkija toimii näin:

1) Aivopesty. Hänet on täysin aivopesty jo koulutusvaiheessa ja hän ei todellakaan ymmärrä, että voisi olla mitään muuta tekijää kuin CO2, joka vaikuttaa kaikkeen, vieläpä aina negatiivisesti.

2) Pelkuri. Oma napa on lähin. Hän tiedostaa, että asiat eivät ole näin, mutta menee lauman mukana, ettei palkan tulo tai ura vaarantuisi.

3) Idealisti. Hän tietää, etteivät tutkimuksen johtopäätökset ole totta, mutta kaikki mitä tehdään, tehdään jonkun ”suuremman hyvän” eteen. Silloin ei keinot haittaa.

Voi, tätä tieteen alennustilaa!
pexis
Viestit: 477
Liittynyt: 19.11.2008, 10:56:25

Re: AGW-huuhaa, tieteen syöpä

Viesti Kirjoittaja pexis »

Listasta jäi pois neljäs, se nykyajan tärkein, tutkijatyyppi:

4) Ahne. Tietää, että homma on huuhaata. Tietää myös, että huuhaata toitottamalla saa maksimoitua tutkimusmäärärahansa.

Itse olen saanut yliopistosta sen "vanhanaikaisen" koulutuksen. Silloin koulutuksessa painotettiin, että tutkija ei tee tutkimusta rahan vaan tieteen vuoksi.

O tempora, o mores
Carbonautti
Viestit: 1041
Liittynyt: 01.09.2015, 19:59:12

Re: AGW-huuhaa, tieteen syöpä

Viesti Kirjoittaja Carbonautti »

Donna Laframboisen blogissa on tyrmistyttävä uutinen. Ennen arvostetussa Lancet-tiedejulkaisussa ilmestyi uusi globaali ruokaohjelma Great Food Transformation, joka on tarkoitus ottaa käyttöön koko maailmassa. Ohjelman on tarkoitus vaikuttaa kaikkien yksilöiden valintoihin ja tapoihin totalitaristisilla määräyksillä.
The totalitarian tone of this report is of equal concern. Nothing is sacred here. Forget economic markets, ethnic culinary traditions, or individual choice. Forget recipes passed from one generation to the next, childhood favourites, or mothers and apple pie. The vegan/climate mafia intends to delegitimize, harass, and meddle. All in the name of science, of course.
Vihreälle mafialle ei mikään riitä. On ihan sama, onko kyseessä ilmasto, ravinto tms., tärkeintä on kotrolloida ja saada valtaa.

Linkki uutiseen:
https://nofrakkingconsensus.com/2019/01 ... r-throats/
Vastaa Viestiin