Joku valehtelle, vahinko etten voi sanoa kuka. Tietenkin voi olla väärinkäsityskin, hesari puhunee lämpötiloijen maksimiarvoista, joten tieto voi olla mitattu havainto.
Lämpöennätys mitattiin Etelämantereen pohjoiseen osoittavan niemimaan kärjessä, joka on yksi maapallon nopeimmin lämpenevistä paikoista.

Näyttää normaalilta 1 asteen lämpenemiseltä.
Hesarin kuvassa on kaksi lämpömittaria. Oletan 10 astetta olevan kastepistelämpötila, jolloin kosteus on 9,4 g/m³ ilmaa ja suhteellinen kosteus noin 60%. Jos suhteellinen koteus olisikin ollut 5% korkeampi, kosteus olisi sisältänyt latenttia energiaa 0.05*9,4g*2,5 kJ = 1,2 kJ. Jos ilman kokonaisenergia olisi pysynyt samana, lämpötila olisi ollut 17,1 astetta 18,3 sijasta. Tai jos kosteus olisikin ollut vain 55%, lämpötila olisikin saavuttanut todellisen huipun 19,5 astetta. Kosteuden muutoksia ei tietenkään voi ilmastonmuutoksessa tarkastella, koska ilmakehän energian muutoksista ei haluta kertoa mitään ristiriitoja aiheuttavaa.
Teoreettinen lapse rate (lämpövähete) maapallolla olisi -9,82 C/km (km koreus kilometreissä). Lapse rate todellisuudessa vaihtelee ja on keskimäärin -6,5 C/km. Tämä johtuu siitä, että ilman kosteutta tiivistyy korkeuden kasvaessa ja latenttia lämpöä siirtyy ilmakehään kohottaen lämpötilaa. Tämä huomautus vain siksi, että kosteudella on merkittävä osuus mitattuihin lämpötiloihin - myös maan pinnalla 2 metrin korkeudessa, jossa mittarit sijaitsevat. No lämpötilat ovat kohonneet, mutta johtuuko kohoaminen ilman kosteuden vähenemisestä vai hiilidioksidipäästöistä?
Oli toinekin pakka Esperanza, siellä lämpötilat alenevat. Tämä kuva tuli vahingossa esille. Hauska nähdä, että jossain sentään kylmenee.
