Ylen ilmastokauhusivusto

Linkit uutisiin, yleisönosastokirjoituksiin, yms., sekä niitä koskeva keskustelu. Eri aiheita koskevat linkit olisi hyvä pitää omissa ketjuissaan.

Valvoja: Hallitus

Neovo
Viestit: 72
Liittynyt: 25.02.2009, 17:05:20

Ylen ilmastokauhusivusto

Viesti Kirjoittaja Neovo »

Törmäsinpä tuttavani facebook seinällä tälläiseen

http://yle.fi/uutiset/tuho_vai_tayskaan ... le/8477206

Sivustolta löytyvät aikalailla kaikki klassiset alarmistiset argumentit ja asiasanat
unbiased
Viestit: 1537
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: Ylen ilmastokauhusivusto

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Sivustolta
Maailman suurimmat saastuttajat Kiina, Yhdysvallat, EU ja Intia antaisivat päästöjensä kasvaa holtittomasti talouskasvun turvaamiseksi. Edessä on luonnonkatastrofeja ja kärsimystä.


Yhdysvallat on sijoittanut kymmeniä miljardeja ilmastotkimukseen, mihin "alarmistiset argumentit ja asiasanat" ja yo lainaus perustuvat.

Kioton sopimuksesta sanotaan " Vaikka Yhdysvallat on allekirjoittanut pöytäkirjan, se ei aio ratifioida tai vetäytyä siitä. Pöytäkirja ei sido Yhdysvaltoja ennen ratifiointia." Putinkin sen ratifioi 2004.

Ei ole uskottavaa, että tutkimusrahoja olisi jaettu miettimättä tai vahingossa tietämättä, mihin tutkimus johtaa. Tutkimusrahoja ja tutkimustulosten julkaisutoimintaa on tuettu harkiten, vaikka se näyttääkin ristiriitaiselta politiikalta, kun ei saman tien ole sitouduttu tutkimustulosten pakottamiin päästövähennyksiin. Ristiriita katosi kuitenkin öljyn hinnan romahtaessa 100 dollarista 40 dollariin, jota varmaan odotettiinkin. Tutkimuksiin uhratut rahat ovat tulleet satakertaisina takaisin. Jos tavallinen Pulliainen keksii tämän miljardien "salaliiton" jälkiviisaana, huippu ekonomisti-poliitikolle ajatus lienee ollut päivänselvä riskisijoitus jo alussa.

Seuraava Finlandia palkinnon saajalta lainattu sopii varmaan isompiinkin kuvioihin kuin Suomeen.
Tarvitseeko minun ääneen sanoa, mitä meidän johtavat poliitikkomme ovat tunkeneet koulutuksen, sivistyksen, tieteen ja totuuden ideaalien paikalle? Sieltä löytyvät huiputus, sumutus, kulutus ja kuristus – kaikki nämä lyhyen tähtäimen näennäisratkaisut, joiden seurauksista myös tulevat sukupolvet joutuvat kärsimään, elleivät päättäjät pian havahdu hereille innovaatiounistaan.
unbiased
Viestit: 1537
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: Ylen ilmastokauhusivusto

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Kohtalokkaalla lämpenemisellä pelotellaan, vaikka ei lämpenemistä ole edes varmaa tietoa

Moni uskoo, että ilmasto on lämmennyt, vaikka jonkinlaista todellista tietoa on vain, että lämpötila on hiukan kohonnut. Sekin perustuu vain lämpötilamittausten keskiarvon kohoamiseen. Jos uskot, mitä "tieteellinen konsensus" uskoo, kannattaa tutustua seuraavaan ja ajatella omilla myös aivoillaan.

Esimerkki: Materian lämpötilan mittaus ei anna varmaa tietoa, onko aine lämminnyt tai jäähtynyt

Pieni esimerkki, lämpötilan kohoaminen tai laskeminen ei aina muuta systeemin sisäistä energiaa. Jos systeemin sisäinen (lämpö)energia ei muutu, ei voida puhua systeemin lämpenemisestä tai viilenemisestä, vaikka lämpötila muuttuu.
Helposti tehtävä koe, tarvitaan pieni kattila, sähkölevy (1000w), pakastin ja puoli litraa vettä. Pannaan vesi kattilaan ja kattila pakastimeen. Kun kattila vesineen on saavuttanut -15C lämpötilan, nostetaan kattila kuumalle levylle ja tarkkaillaan lämpötilan muuttumista.

Vajaan minuutin (1min) kuluttua sulamaan alkaneen jään lämpötila on saavuttanut 0C. Lämpötila pysyy nollassa, vaikka levystä johtuu kaiken aikaan lämpöä veteen. Sisäinen energia kasvaa seuraavan noin 3 minuutin aikana (180s*1000 J/s = 180 kJ). Jään sulamisen jälkeen lämpötila alkaa kohota noin asteen 2 sekunnissa. Lämpömittari pysähtyy lukuun 100 C, aikaa tähän kuluu runsas 3 minuuttia. Vesi alkaa kiehua. Vesi kiehuu noin 18 minuuttia, kunnes loppuu, ja lämpötila säilyy nollassa. Veden ja poistuneen höyryn sisäinen energia on kasvanut tämän vaiheen aikana yli miljoona joulea lämpötilan pysyessä vakiona. (Höyry tiivistyy ilmassa ja näkyy "höyrynä" ja ilma lämpenee. Kun normaalioloissa haihtunut vesi tiivistyy, puhutaan sumusta ja jos tiivistyminen tapahtuu satojen metrien korkeudella, puhutaan pilvistä.) Kokeessa lämpötilan nostamiseen kuluu vakioteholla aikaa 4 minuuttia ja sisäisen energian muutokseen (lämmittämiseen) yli 20 minuuttia, viisinkertainen aika.

Ilmaston lämpenemisväitteet eivät perustu mittauksiin eikä luonnontieteisiin

Ilmakehän alaosa, jossa lämpötilamittaukset tehdään sisältää vesihöyryä vaihtelevia määriä 0-30 g kuutiometrissä. Ilmakuution sisäinen energia riipuu suurelta osin ilman sisältämästä vedestä ja missä olomuodossa vesi on. Kaikki kolme olomuotoa ovat mahdollisia. Niinkin vähäinen kuin 3 prosentin suhteellisen kosteuden muutos aiheuttaa 1 asteen lämpötilan muutoksen, sisäisen energian pysyessä samana.

0.85 asteen lämpötilan muutos voi johtua ilman sisäisen energian kasvusta, siis ilman lämpenemisestä. Mutta se voi johtua myös kosteuden vähenemisestä 2.4% (0,6 g/m^3), jolloin sisäinen energia on pysynyt samana, siis ilma ei ole lämminnyt. Muutos lienee täysin mahdotonta havaita, koska suhteellinen kosteus päivän aikana vaihtelee enimmillään 80% ja 40% välillä.

Ilmaston lämpenemistä perustellaan myös maajäätiköiden vähenemisellä. Tämä on aivan virheellinen päätelmä. Jäätiköiden määrä riippuu lumisateista ja auringonpaisteisista päivistä. (Vain marginaalisesti lämmenneestä ilmasta.) Jos ilman kosteus on vähentynyt, myös lumisateet vähenevät ja auringon paiste lisääntyy. (Turha kai kertoa, millä tavalla ne vaikuttavat.)

Ilmaston lämpenemistä perustellaan myös merien lämpenemisellä ja merijäätiköiden vähenemisellä. Aivan virheellinen päätelmä on, että meret lämpenisivät lämmenneen ilman vaikutuksesta, "lämpö on siirtynyt meriin". Asia on aivan päinvastoin. Alailmakehän lämpötila seuraa merien lämpötilaa. Ilman kosteuden vähentyminen johtuu haihtumisen vähenemisestä. Jos meristä jostain syystä (pasaatituulten heikkenemisestä?) haihtuminen vähenee ja auringonpaiste lisääntyy, meret lämpenevät hyvin hitaasti.

Uutisista huomasi jälleen, kuinka ilmastonmuutospelottelu on tehonnut nuoriin. Ympäri Eurooppaa nämä marssivat Pariisin ilmastokokouksen puolesta. Nuoret ovat huolissaan tulevaisuuden katastrofeista ja tietämättömiä fysiikasta. Tuskin kukaan on selvittänyt lukion pitkää fysiikkaa, joten ei ole mahdollisuuksia pohtia, perustuvatko pelottelut tietoon vai ilmastotiedepolitiikkaan.
unbiased
Viestit: 1537
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: Ylen ilmastokauhusivusto

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Innokkaana avasin YLE1 prisman tämän iltaisen ohjelman. Mitähän nyt ilmastonmuutoksesta tulee? Siinä suhteessa täydellinen pettymys ei halaistua sanaa, mutta ohjelma oli erinomain ja Kari Enqvist parhaimmillaan.
Voiko tieteeseen luottaa? Tieteellinen tieto lisääntyy, mutta myös sen luotettavuutta epäillään entistä enemmän. Viikon keskustelussa mukana Kari Enqvist, Tiina Raevaara ja Marjaana Lindeman. Juontajana Ivan Puopolo.
faktaaM
Viestit: 1
Liittynyt: 13.12.2015, 23:05:07

Re: Ylen ilmastokauhusivusto

Viesti Kirjoittaja faktaaM »

Paljon melua tyhjästä. Maailman suurin saastuttaja Kiina päästettiin luistelemaan maksuista. Siellä on rakenteilla yli 100 uutta hiilivoimalaa, joita ei taatusti pureta tämän huu haa sopimuksen johdosta. Helsingin hiilivoimalan alasajo on aivan turhaa, niin kauan kun Kiinaa ei saada kuriin, eikä sitä saada, ennen kuin kuolevat omiin saasteisiinsa.

Jos mikä tahansa Pariisissa hyvää lupaillut maa ei pidäkään lupauksiaan, niin mitään sanktoita ei ole määritelty. Ilmasto on maallolla vaihdellut sykleissä. Yksikään ilmastontutkija taikka tiedeyhteisö ei voi mitenkään tietää mitä auringossa tapahtuu tulevaisuudessa, joten maapallon ilmasto saattaa kylmetä, eikä lämmetä.

Saattaa tulla jopa uusi jääkausi. Tämä ilmastonmuutoshössötys tulee kalliikisi kuluttajille ja yrityksille. Jo nyt kaavaillaan bensan hinnan nostoa, että se saataisiin samalla kallille tasolle kuin bioperustainen bensiini on.

Ilmaston lämpenemistä on siis typerää edes ennustella, sillä muutoksen varmutta ei mikään taho voi taata. Vaikka ilmasto onkin jokin verran lämmennyt, niin sen lämpeneminen voi loppua täysin ihmisten toimista huolimatta. Muutuvia tekijöitä on aivan liikaa ja auringon vaikutuksia ei voida ennustaa.
unbiased
Viestit: 1537
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: Ylen ilmastokauhusivusto

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Kiina ei ole kummoinenkaan "saastuttaja" päätä kohti. USA on paaaljon isompi saastuttaja, 4-5 kertaa pahempi. (Saastuttaja: CO2 kaasujen päästäjä, jolla tosin ei ole suurta vaikutusta ilmakehään.) Intialaisista puhumattakaan. Kiina tulee mukaan vasta 15 vuoden kuluttua, jolloin ilmastonmuutos on todennäköisesti peruttu ilmatietäjien menettämättä kasvojaan. Todetaan, että vain ilmastomalleissa jäi jokin pikkuseikka huomioimatta ja tietokoneet ennustivat väärin.
Kuva
En lisäksi usko, että USA kulutustaan tulee vähentämään, maksanee kylläkin kehityismaille korvauksia. Nettovoittoa kuitenkin tulee runsaasti, kun muut vähentävät kulutustaan ja öljyn hinta laskee ja sen ostossa säästyy satoja miljardeja vuodessa. Saudit ja Venäjä menettävät vastaavasti tulojaan, joten ilmastopolitiikka tekee tehtävänsä. Veloistaankin USA:n tulee päästä joskus. http://www.usdebtclock.org/
unbiased
Viestit: 1537
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: Ylen ilmastokauhusivusto

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Kuva
Tästä varmaan kuullaan pian. Uusi ME kuukausilämpötiloissa.
Heikki Jokipii
Viestit: 332
Liittynyt: 19.07.2007, 08:26:40
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Ylen ilmastokauhusivusto

Viesti Kirjoittaja Heikki Jokipii »

Luultavasti kuullaan. Kaj Luukko - jonka kanssa, kuten täällä olen monesti sanonut, olen tavattomasti samaa mieltä ydinvoimasta - on jo reagoinut:

Skeptikoiden selitykset meni uusiksi

Tosin hänkin tietysti on tietoinen tästä (lihav. HJ):

Satelliittimittaukset näyttävät reagoivan pintamittauksia voimakkaammin El-ninoon, josta edellinenkin huippu johtui. Sen jälkeen ilmasto on lämmennyt edelleen, ja tämän kertainen huippu ylittää edellisen. El-ninon laannuttua lämpötilat tasaantuvat, kunnes joidenkin vuosien kuluttua seuraava huippu nousee taas tätäkin ylemmäs, jne jne. Toisin sanoen ilmaston lämpeneminen päättyy vielä monta kertaa, skeptikot joutuvat ainoastaan vaihtamaan vuosilukua välillä.


Niin, minun, skeptikon näkökulmasta, ilmaston lämpeneminen jatkuu vielä monta kertaa ... :lol:
unbiased
Viestit: 1537
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: Ylen ilmastokauhusivusto

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Ennätys on kaikki skeptikot murskaava, 1 astee.. ei kun 0,09 asteenparannus 18 vuotta sitten tapahtuneeseen. Kyll' on tarkat mittarit satelliiteilla.

Tässä voi ajatella maalaisjärjelläkin. Olet asentanut kotiisi muutaman lämpömittarin ja tietokone on pannut mittauslukemat muistiin ja tilastoi niistä kuukausikeskiarvoja (valitse umpimähkään aritmeettinen keskiarvo monien erilaisten keskiarvojen joukosta). Vuonna 1998 talvella oli keskiarvo 0,09 astetta alempi kuin tänä talvena. Minkä johtopäätöksen voit tehdä huoneen lämpötilojen keskiarvon vaihtelusta? No tietenkin, että keskiarvo on kohonnut 0,09 astetta. Minkä käytännön johtopäätöksen teet huoneilmasta? (Otitko vertailussa huoneen ja ilmaston lämpötiloja huomioon, että huoneilman lämpötila vaihtelee huoneen eri osissa muutamia asteita, maapallolla vaihtelu on yli sata astetta.)

Kai Luukko on ideologi, jota ei terve järki kiusaa ilmastoasioissa, kuten eri muitakaan alarmisteja tai alan tiedemiehiä. Merenpinnnan korkeuttakin mitataan mm-tarkkuudella ja lasketaan aritmeettisia kuukausikeskiarvoja, joista piirretään trendikäyrä. Tarkkaa tiedettä sekin, varsinkin kun on vieläkin epäselvyyttä maan pinnan määrittelemisessä. Miten mittaat meren pinnan korkeutta, kun tarkkaa kiintopistettä ei ole ja merenpinta vaihtelee monesta syystä jopa useita metrejä ajan kuluessa?
Nyt on käytössä GRS80 -ellipsoidi a = 6 378 137.0 f = 1 / 298.257222101. Suomen 1970 luvun kartat perustuivat Heyfordin ellipsoidiin ja jo paikannusvirhe gps laitteissa saattoi olla kartalla satoja metrejä. Kuva
Miten mitata jään määrää alueilla, joilla ei kukaan liiku tekemässä havaintoja paksuudesta ja laajuudesta. Satelliittikuvilla saa likiarvoja, joita sitten tulkitaan, kukin tahtonsa mukaisesti. Tulkintoja kuvitellaan uskottavaksi tieteeksi. "Vähän" liioiteltu kuva maapallosta,ja merenpinnan korkeuden vaihteluista (muutamia mm ja maapallon säde 6380000000 mm), lähde http://www.icsm.gov.au/mapping/datums1.html (ilmeisen kovaa tiedettä, jossa tulkinnoille jää vähän tilaa) Kuva

Nämä ajatukset tuli esille Kai Luukon Gaia kirjoituksista, joissa liikutaan ainakin uskomustieteen rajoilla ellei kokonaan uskomustieteessä, johon helposti törmää internetissä ja nyky mediassa.
Heikki Jokipii
Viestit: 332
Liittynyt: 19.07.2007, 08:26:40
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Ylen ilmastokauhusivusto

Viesti Kirjoittaja Heikki Jokipii »

Tässäpä toinen YLE:n ilmastokauhusivu - ja saman tien sen kritiikki:

ILMASTONMUUTOKSEN PERUSMYYTIT 100 SEKUNNISSA
unbiased
Viestit: 1537
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: Ylen ilmastokauhusivusto

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Myyttien purku perustuu samankaltaiseen tietoon kuin myyrinrakentaminekin. Ilmasto on riittävän monimutkainen ja muuttuva systeemi, joten muutosten ennustaminen mihinkään suuntaan ei onnistu tutkimukseen sijoitetuista miljardeista huolimatta. Tosin satelliitten hyvät kuvat ja lämpötilanmittaukset ovat parantaneet sääennusteita selvästi. Mutta kolmannen päivän jälkeen jo summittaisenkin ennustamisen erehtymisen todennäköisyys on vielä suuri. Onkohan onnistumisen todennäköisyys edes 50%. :wink:

Edelleen taitaa parhaan ennusteen saavuttaa ennustamalla säätyypin jatkuvan edelleen. Maapallon ilmasto voisi olla säätilojen ajallinen (30 vuotta?) ja globaali integraali (summa). Tuolla käsitteellä on tuskin fyysistä merkitystä. Eihän lämpötilojen summalla ja keskiarvollakaan ole fyysistä merkitystä, vaikka keskiarvo jonkinlaisen kuvan olosuhteista antaakin. Suomen ilmasto on kylmätalvinen, Espanjan itärannikko kuuluu lämpimään ilmastoon, sen enempää näiden maiden ilmaston ennustamisesta ei voi rehellisesti muuta sanoakaan.

USAn avaruusteollisuus on nauttinut saaduista ilmastotutkimukseen saaduista rahoista ja toimii tietenkin, että rahoitus jatkuu. Ja jatkuuhan se, ilmastopolitiikka on saanut öljyn hinnan putoamaan kolmanteen osaan. Saatu rahallinen tuotto on korvannut tutkimuksen kustannukset moneen kertaan. Ilmastotutkimusrahoitus on myös tuonut valtapoliittista etua, rahat eivät valu enää öljyntuottajille, joiden vaurastuminen on perustunut öljyn myyntiin. Nykyinen ilmastopolitiikka tulee jatkumaan.
unbiased
Viestit: 1537
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: Ylen ilmastokauhusivusto

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Edellä esitin kauhisteluni viime kuun lämpöpiikistä. Parissa kuukaudessa ilmakehän lämpöenergia olisi noussut 10000kg/m2*1kJ/kgK = 5 MJ/m2. Aina voi epäillä vähäistä mittausvirhettä, kun lämpötiloja mitataan. Oletetaan nyt kuitenkin, että mittaustulos on todellinen. Mistä moinen energia maapallolla olisi äkkiä (2kk on äkkiä maapallon kokoisella kapaleella) tullut?

Ei energia olekaan lisääntynyt, vaan ilmakehässä saattoi olla tänä aikana 0,2% vähemmän kosteutta. Siitä aiheutuu latentin energian siirtymistä ilmakehän lämpöenergiaksi, joka sitten ilmenee mittarilukeman kohoamisena. Kokonaisenergia pysyi entisellään, kuten voi olettaakin. 0,2%:n globaalin kosteuden muutosta ei ole voitu havaita, joten tätä väitettä ei voi noin vain kumota. Jos haluaa pitää kiinni ilmaston lämpenemisajatuksesta, pitää kokonaan vaieta ilmakehän vesihöyryn vaikutuksesta ja pitää kiinni vesihöyryn kasvihuonekaasuominaisuuksista. No, jos vesihöyrypitoisuus olisi noussut 0,2 %, olisi tapahtunut 0,5 asteen viileneminen. Lämpöenergiaa olisi siirtynyt latenttiin muotoon. Kysymyksessä on perusfysiikka tai kemia, ei mikään hatusta vedetty mielipide.
unbiased
Viestit: 1537
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: Ylen ilmastokauhusivusto

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Eilen Docventuressa oli elokuva, joka käsitteli lobbaamista ilmastopolitiikassa. Mainittiin öljy-yhtiöt voimakkaina lobaajina ilmastonmuutosta vastaan. Suunvuoron sai historian professori Naomi Oreskes useaan otteeseen. Kyllä ohjelma piti jollain tavalla häntäkin lobbaajana ilmastonmuutoksen puolesta. Ja sitähän Oreskes on. Hän kai toi käyttöön sanan tiedeyhteisö, jota ohjelma aika tavalla käyttikin. Mikä tiedeyhteisö? Sehän pitäisi määritellä. Mielestäni tiedeyhteisö tarkoittaa joukkoa, jotka tutkivat ja yllä pitävät ilmastonmuutosta. Muita tiedemiehia ei lueta tähän joukkoon.

Jotenkin sain kuvan, että ohjelma käsitteli niin tasapuolisesti lobbaamista ilmastonmuutos-ilmiössä kuin se nykyään on mahdollista valtioitten kontrolloimissa ohjelmissa. Suomessa ohjelmaa kommentoitiin näin
Docventuresin viikon leffa Merchants of doubt valottaa mm. miten Yhdysvalloissa öljyteollisuuden lobbarit ovat esiintyneet asiantuntijoina ja vieneet tieteelliseltä tutkimukselta uskottavuutta ilmastonmuutokseen liittyvissä kysymyksissä, vaikka tieteelliset faktat ovat kiistatta ihmisen aiheuttaman ilmastonmuutoksen puolella.

Lobbaamista pahimmillaan.

Tieteelliset faktat? Mitä ovat tieteelliset faktat lääketieteessä, historiassa, taloustieteissä, valtiotieteissä, ympäristötieteissä, ilmastotieteessä ja ilmastomalleissa?

Edes matematiikka ei ole faktoja, vaan sopimuksia tai päätelmiä, joiden peruisteella laaditaan ja todistetaan toisten sopimusten avulla uusia päätelmiä. Matematiikassa päätelmä hylätään tai korvataan uudella, jos havaitaan yksikin ristiriita. Se sitten erottaakin niin sanotut kovat tieteet edellä luetelluista. Tosin lääketiede, biologia ja muut luonnonnontieteen alkavat suurelta osin lähestyä kovaa tiedettä (fysiikka, kemia), joissa ristiriidat johtavat uudelleen tarkasteluun. Ilmastotieteen voi lukea historian tapaisiin tieteisiin, joissa aikalaiset pitävät yhtä ja sanovat ristiriitoja etsiviä tieteen kieltäjiksi.
Heikki Jokipii
Viestit: 332
Liittynyt: 19.07.2007, 08:26:40
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Ylen ilmastokauhusivusto

Viesti Kirjoittaja Heikki Jokipii »

Ihan erillinen Ylen uutinen ...

Moskovassa vuoden kylmimmän ajan lämpötila noussut viisi astetta 1800-luvulta

... mutta ei edes mainintaakaan UHI-ilmiöstä!
unbiased
Viestit: 1537
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: Ylen ilmastokauhusivusto

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Ilmatieteen laitoksen mukaan leudompia keskitalvia selittää ilmaston lämpeneminen.

ITL tarkoittaa ilmaston lämpenemisellä keskilämpötilojen kohoamista. Jos kosteus samalla vähenee, ilma voi jopa menettää energiaa (jäähtyä) vaikka lämpötila laskee.
Mikä sitten on UHI-efekti?
The main cause of the urban heat island effect is from the modification of land surfaces.[1][2] Waste heat generated by energy usage is a secondary contributor.[3] As a population center grows, it tends to expand its area and increase its average temperature.

Kun puusto poistetaan ja paikalla satanut vesi johdetaan nopeasti viemäreillä maan alle, ilman kosteus vähenee. Tämä aiheuttaa lämpötilan nousua, kun ilman sisältämä lämpöenergian määrä ei voi paljoa erota muun ympäristön lämpöenergian määrästä. Jos olisi pysyviä energiaeroja, pitäisi jonkin systeemin yllä pitää niitä.
Kaupungin tuottama lämpöenergia on mitätöntä verrattuna luonnolliseen vaihteluun, joten sillä ei ole merkitystä. Helsingin keskimääräinen enrgiatuotanto on 180 MW, joka on auringon tehosta Helsingin alueelle noin 0,1%.
UHI efektin vaikutus on siten sama mutta suurempi, kuin metsien hävityksen vaikutus globaaliin keskilämpötilaan.
Vastaa Viestiin