CNN uutisoi myrskyistä

Linkit uutisiin, yleisönosastokirjoituksiin, yms., sekä niitä koskeva keskustelu. Eri aiheita koskevat linkit olisi hyvä pitää omissa ketjuissaan.

Valvoja: Hallitus

unbiased
Viestit: 1538
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: CNN uutisoi myrskyistä

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Oikeamediassa oli myös ilmastojuttu, ei kuitenkaan ihan tavallinen mediajuttu. http://beta.oikeamedia.com/o1-83000
Ilmastonmuutos on suuren luokan huijaus?

Jutun kirjoittaja on sosiaaliturvapolitiikan dosentti, yhteiskuntatieteiden tohtori, joten juttu jää vanhaan toistoon, lämpötila vaihtelee ja kirjoittaja kertoo, että ennenkin on ollut lämmintä.
Oleellinen asia olisi tietää ilmakehän sisäisen energian muutoksista, mutta eipä niistä näytä tietävän ilmastotieteilijätkään. Sanottakoon taas, että ilmakehän sisäinen energia muodostuu pääasiassa kolmesta energialajista niiden summana, molekyylien kineettinen energia, vesihöyryn latentti energia ja potentiaalienergia. Potentiaalienergia on nolla maan pinnalla, koska ilma ei voi sen alemmaksi pudota. Korkeudella h energia on mgh, jossa g on maan vetovoiman kiihtyvyys korkeudella h ja m ilmapaketin massa. Latentti energia on likimain 2,5 kJ/g*x, jossa x on vesihöyryn massa g. Lämpöenergia, jota mitataan lämpömittarilla, on ilman molekyylien liike-energioitten summa. Tämä energia on verrannollinen absoluuttiseen lämpötilaan. Helppo muistaa 1 kilojoule lämpöenergiaa nostaa yhden ilmakilogramman lämpötilaa 1 asteen. Jos vesihöyry vähenee 0,4 g kilogrammassa ilmaa, ilma lämpenee 1 asteen. Aika erikoista on, että ilmakehän kosteuden uskotaan vähentyneen 0,4 g 100 vuoden aikana, joten ilman lämpötilan tuleekin kohota yhden asteen. Muutoin ilmakehän sisäinen energia olisi vähentynyt.

Ilmastohysteriassa kiinnitetään huomio vain lämpötilaan ja siinä kineettisen energian muutokseen. Kaipa se on sadan vuoden aikana hiukan kohonnutkin. Yksi kilogramma ilmaa lämmetessä yhden asteen on saanut jostakin lisää energiaa 1 kilojoulen. Pintailmassa vesihöyryn määrä vaihtelee useita grammoja ilmakilogrammassa. Yhden vesihöyrygramman syntyminen vedestä vaatii energiaa 2,5 kilojoulea. Samalla lämpömäärällä kohottaa ilman lämpötilaa 2,5 astetta.
Lehdoissa on paljon kosteutta, joten ilma on viileää helteelläkin. Autiomaassa ei ole kosteutta, joten lämpöenergia enimmäkseen kohottaa lämpötilaa. Molemmilla alueilla ilman kokonaisenergia on sama, jos molemmat alueet ovat saaneet saman verran lämpöä auringosta.