Understanding Climate Change Feedbacks

Ilmastotutkimukseen sekä sitä sivuaviin tutkimusaiheisiin liittyvät keskustelut

Valvoja: Hallitus

Tapsa
Valvoja
Viestit: 2944
Liittynyt: 19.02.2008, 16:35:15

Understanding Climate Change Feedbacks

Viesti Kirjoittaja Tapsa »

Juttu löytyy täältä:

http://books.nap.edu/openbook.php?recor ... 0&page=144

Linkki siihen löytyi täältä:

http://www.epa.gov/climatechange/science/futuretc.html

En sitä vielä paljon lukenut, mutta feedbackeissä löytyy. Äkkiä jäi mieleen, että levällään ovat kuin ne kuuluisat Jokisen eväät.

Etsin tietenkin sitä, mitä ovat merijään feedbackit. Yllättäen sieltä löytyi otsikko:

Ice Insulating Feedback

Mutta mitä se sisälsikään:

Warming of high latitudes decreases the aerial extent of sea ice, especially in the summer, providing an enhancement to the warming through removing the insulating effect of sea ice on air-sea heat exchance (Manabe and Stouffer, 1980).

Sivulla 43.

Onhan se paikallisesti selvä, että lämpöä tulee merestä enemmän, kun meri on auki, mutta niin menee taivaallekin. Siitä ei vaan mainita sanallakaan tässäkään yhteydessä, vaikka feedbackeja luetellaan hirveä liuta. Miten se voi olla niin vaikeaa, kuten täällä on ollut tapana kysyä?

Toinen mikä ilmeisesti puuttuu, on se, että kokonaisfeedbackin rajoja ei mietitty. Näiden tutkimusten lähtökohtana pitäisi olla se, että jos kokonais feedbackiksi saadaan suurempi kuin 1, niin jotain on pielessä. Tarkoitan siis sitä, että jos 1 W/m^2 säteilypakotteesta seuraa lämpenemisen kautta suurempi kuin 1 W/m^2 lisäpakote, niin jotain pielessä.
Tapsa
Valvoja
Viestit: 2944
Liittynyt: 19.02.2008, 16:35:15

Re: Understanding Climate Change Feedbacks

Viesti Kirjoittaja Tapsa »

Nyt vasta tuli mieleen, että miten tuon tämän tunnetun skenaarioviuhkan alin raita oikein voi toteutua kakkine positiivisine takaisinkytkentöineen?

Mikä löytyy tästäkin linkistä: http://www.epa.gov/climatechange/science/futuretc.html

Alin viivahan on miltei vaakasuora. 20 W/m^2 pakotteen pitäisi ilman muuta jäädä vallitsemaan ihmisten pussutuksen loputtuakin.
ceeooko-oktiedettä
Viestit: 209
Liittynyt: 02.12.2010, 00:16:20

Re: Understanding Climate Change Feedbacks

Viesti Kirjoittaja ceeooko-oktiedettä »

En nyt löydä, jossain vuotta 2010 koskevassa NOAAn tiedotteessa?, Hansen mainitsi että jos co2 tasot jatkavat nousuaan, lämpeäminenkin tulee jatkumaan,
eli epäsuorasti hän depunkkasi co2 pakotteesta jo aiheutuneen "piiloutuneen" lämpöenergian olemassaolon ja nämä hamaan tulevaisuuteen vaikuttavat jo peruuttamattomat positiiviset feedbackit.

Edit löysinpäs.

"If the warming trend continues, as is expected, if greenhouse gases continue to increase, the 2010 record will not stand for long," said James Hansen, the director of GISS.

http://www.giss.nasa.gov/research/news/20110112/

Kuvastaa mielestäni aika hyvin uskonnollista epävarmuutta joka hänenkin sisikalujaan nykyään kalvaa.
Vastaa Viestiin