Tärkeä kansalaisaloite

Ilmastonmuutoksen ehkäisemiseksi ja/tai hillitsemiseksi esitettyjä poliittisia toimenpiteitä ja poliittista keskustelua kutsutaan ilmastopolitiikaksi.

Valvoja: Hallitus

Carbonautti
Viestit: 1101
Liittynyt: 01.09.2015, 19:59:12

Tärkeä kansalaisaloite

Viesti Kirjoittaja Carbonautti »

Nyt on mahdollista kannattaa uutta kansalaisaloitetta Tolkkua päästövähennystavoitteisiin!

Aloitteen sisältö:
Ehdotamme voimassa olevan ilmastolain (423/2022) päästövähennysaikatauluun liittyviä pykäliä muutettavaksi. 1 luku 2 § 1 momentti vaatii päästöneutraaliutta vuoteen 2035 mennessä. Ehdotamme sen päästövähennystavoitteen aikataulun muuttamista Euroopan Unionin vaatimaan vuoteen 2050 ja pykälän muokkaamista seuraavanlaiseen muotoon:

1) ihmisen toiminnasta aiheutuvat kasvihuonekaasujen päästöt vähentyvät ja nielujen aikaansaamat poistumat kasvavat siten, että kasvihuonekaasujen päästöt ovat enintään yhtä suuret kuin poistumat viimeistään vuonna 2050.

Ehdotamme ilmastolakia muokattavan muiltakin osin vastaamaan päästövähennysaikataulultaan korkeintaan Eurooppalaisen tai kansainvälisen lainsäädännön vaatimaa tasoa, joihin on sitouduttu.


Kansalaisaloitteen sivulla on esitetty myös hyvät perustelut aloitteelle.

Suosittelen kannattamaan aloitetta ja jakamaan linkkiä edelleen.

Linkki:
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/11734
KariY
Viestit: 6
Liittynyt: 21.08.2015, 20:19:23

Re: Tärkeä kansalaisaloite

Viesti Kirjoittaja KariY »

Yksi ääni lisää.
unbiased
Viestit: 1656
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: Tärkeä kansalaisaloite

Viesti Kirjoittaja unbiased »

En kannata aloitetta. Siinä hyväksytään ja kannatetaan pseudotieteitä, joissa puhutut kasvihuonekaasut ovat suurimpia huijauksia. Jo sana kasvihuonekaasu on huono valinta, koska sanan tulisi tarkoittaa ilmastoa lämmittäviä kaasuja. Ilmiötä kuvaavaa sanaa ei voi käyttää, koska huijaus paljastuisi tavallisillekin käytännön kansalaisille. Miten jokin kaasu voisi tuoda lisäenergiaa ilmakehään eli lämmittää ilmakehää?
Vastaa Viestiin