Vihreitten postmoderni ilmastopolitiikka

Ilmastonmuutoksen ehkäisemiseksi ja/tai hillitsemiseksi esitettyjä poliittisia toimenpiteitä ja poliittista keskustelua kutsutaan ilmastopolitiikaksi.

Valvoja: Hallitus

unbiased
Viestit: 1537
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Vihreitten postmoderni ilmastopolitiikka

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Metsät
Rajoitetaan hakkuumäärää

Nopein ja tehokkain keino saada päästövähennyksiä metsäsektorilla on antaa metsien muodostaman hiilinielun kasvaa eli antaa metsien jatkaa hiilidioksidin sitomista ilmasta. Hakkuita ei tarvitse lopettaa, mutta hakkuumäärän on oltava ilmaston kannalta kestävällä tasolla.
Tarkastellaanpa vihreää pyrkimystä tutustumalla pariin asiaan.
1. Kuten tunnettua kaasumainen vesi on 3 kertaa tehokkaampi kasvihuonekaasu kuin hiilidioksidi.
2. Kuten tunnettua puut sitovat ilmasta hiilidioksidia saadakseen tarvittavia orgaanisisa aineita. Tähän kuluu auringon energiaa. mutta samalla puu haihduttaa ilmaan 97% juurillaan maasta ottamasta vedestä. 3% kulunee yhteyttämisessä.

Puu haihduttaa ilmaan 30 kertaisen määrän 3 kertaa vahvempaa kasvihuonekaasua kuin sitoo ilmasta. Puun aiheuttama kasvihuoneilmiö on siten 100 kertaa pahempi kuin sen sitoman hiilidioksidin määrästä johtuva. Jos vihreitten politiikka toteutuu, taidamme paistua kuoliaiksi kasvihuoneilmiön johdosta! Ei nyt sentään. Ilmastonmuutos on huijaus, eikä huijaukseen kuole. Tulee vain lisää esteitä elämisen mukavuuden kasvulle, joka alkoi 1600 luvulla tieteitten kehittyessä ja päättyi 1900 luvulla tieteitten postmodernisoituessa. Tällä tarkoitan, että nyt tieteissä vallalla on uusi ajattelu ja mielihyvän hankinta, joka on korvannut vanhan tieteen loogisuuden ja tulosten varmistamisen testaamalla.

Vihreät puolustautuvat oletettavasti tiedolla, että puun keräämä hiilidioksidi jää sadoiksi vuosiksi metsään ja puun haihduttama vesi pysyy ilmassa vain muutamia päiviä. Vihreitten unelma on siis todella pitkän tähtäimen politiikkaa. Todennäköisesti puu ei kuitenkaan elinaikanaan ehdi sitoa hiiltä siinä määrin, että haihtumisesta johtuva kasvihuoneilmiön kasvu tulisi korvattua. Eipä sillä ole väliäkään, koska kasvihuoneilmiökin on ilmastonmuutoksen perupostulaattina ristiriitainen hypoteesi.